Niet het hele topic gelezen want dan krijg ik alleen maar zin in taart dus geen idee of de mijne er al bij staat.... Maar plaats het recept maar gewoon. Kennen jullie dat mopje van dat konijn dat bij de bakker komt voor worteltjestaart? Het klink heel raar en lijkt vies, maar ik vond hem echt lekker WORTELTAART Ingrediënten 2 kopjes bloem 1 kopje bruine suiker 4 eieren 1 kopje olijfolie 1 tl zout 1 tl bakpoeder 2 tl kaneel 1 tl gember 2 kopjes geraspte wortel (ongekookt) 1 kopje gemalen walnoot (ik gooi dr altijd maar wat in op gevoel, dus in mijn geval altijd meer ) Hulpmiddelen cakebakblik, evt. rasp Voorbereiding Verwarm de oven op 180 graden en vet de taartvorm. Bereidingswijze Meng de eieren, bloem, suiker, bakpoeder, zout en olie. Voeg vervolgens kaneel, gember, wortels en noot toe. Doe dit mengsel in de vorm en zet een 40-tal min. in de oven. Let op dat het niet te lang is, zodat het smeuig blijft. En de afmeting kopje is wat onduidelijk, maar ik heb gewoon een mooie koffiekop uitgezocht en geprobeerd. En ik ben echt geen keukenprinses
Dat is een goed idee zeg! Ik heb niet zo'n ervaren bakster, dus een tip als deze vind ik ideaal.. Was alweer bang dat het er als een zooitje uit ging zien, maar zo moet ik wel een mooie taart krijgen!
Voeg ik even een glazuur toe wat heerlijk is op Worteltjestaart Voor het glazuur: 100 gram roomkaas 2 lepels crème fraîche 1 eetlepel boter 125 gram poedersuiker zakje vanillesuiker of vanillearoma 1 eetlepel citroensap
Wow, deze lijkt me wel echt super lekker. Ik snap alleen niet hoe ze die cheesecake nu bakken. Hoe heb jij dat gedaan?
Beslag in twee bakvormen doen, bakken (samen of om de beurt), afkoelen en horizontaal doorsnijden. Lijkt me. Let op dat je die fahrenheit graden wel even omrekent naar celsius! Anders wordt het black velvet
Die bak je als laag apart, daarna vries je hem in het blik in en verwerk je hem bevroren. Anders flubbert het uit elkaar als je die laag gebruikt.
Ja, die had ik idd. Het ging me om de cheesecake laag. (wel ff wat springvormen lenen, heb er maar 1 in de goede maat)
Ja, au bain marie Je doet het bakpapier in de vorm enzo en dan doe je alufolie aan de buitenkant. Ik heb het dubbel gedaan. Dan kun je je vorm in een bak water zetten zonder dat het water in de vorm komt. Ik heb een groot braadblik gebruikt om de vorm in te zetten. Het water komt net tot de helft oid.
Ja toch zo. Ok dan had ik het goed begrepen. Heb alleen nog nooit wat gebakken zo. Ben benieuwd. Wil hem voor mn verjaardag in mei gaan maken.
Ja inderdaad de cheesecake bakvorm in een braadslede met water plaatsten. Doen ze ook met soufles, blijft het "moist".
Bij de redvelvet vond ik wel dat het redvelvet deel wat zwaar was. Weet niet precies waar dat nou aan ligt. Hij was wel onwijs lekker, maar ik zou kleine punten rekenen
Wat een lekkere recepten staan er in dit topic. Komt goed van pas voor mijn dochter haar 1ste verjaardag volgende week. Ik voeg de appel-stroopwafeltaart toe aan het lijstje. Zooo lekker doordat de stroop van de stroopwafel over de taart smelt. Klein tip: voeg de stroopwafels pas halverwege de baktijd toe. Ze verbranden nog al snel. Appeltaart met stroopwafels van Kathelijne Dieks uit Den Hoorn - Koopmans.com
Die banoffee pie had ik laatst idd gepost in een ander topic. Degene die mij het recept heeft gegeven, kwam met nog een lekker recept. Heb 'm nog niet uitgeprobeerd, maar schijnt net zo lekker te zijn als de banoffee pie. Recept: verkruimel ong. 3/4 pak digestive biscuits en voeg een paar eetlepels gesmolten boter toe. Goed roeren en op de bodem van een springvorm in een laag uitdrukken. In de koelkast. Meng 1 blik gecondenseerde melk met suiker en 1 pakje roomkaas (zonder kruiden!) met de mixer door elkaar en voeg 1/4 l geklopte slagroom zonder suiker toe, met een spatel. Rasp de schil van 1 citroen en roer door het mengsel, pers 2 citroenen uit. Zet de springvorm met de bodem klaar. Schep met de spatel snel de citroensap door het mengsel en giet het geheel op de koekjesbodem. Het wordt nl snel stijf. Mooi glad maken van boven en in de koelkast verder op laten stijven. Naar wens versieren
Mijn vriend gaat boodschappen doen voor de taart, maar wat voor room heb ik nodig? Ik kom altijd alleen maar kookroom tegen, en neem aan dat het ook geen slagroom is?
Welke ging je ook alweer maken? Als ik het goed heb begrepen die kwarktaart toch? Volgens mij is dat gewoon ongeklopte slagroom. Dat wordt meestal gebruikt in kwarktaart.