en in aanvulling: ik geloof ook niet dat je nierschade krijgt door iets meer dan 300 cc kunstvoeding na de eerste verjaardag.
ja ik denk dan zo; als vroeger de mensen ouder waren geworden hadden ze misschien deze tekortkomingen e.d. ook wel gehad? Misschien is hoort het gewoon bij het ouder worden? vroeger waren er trouwens ook genoeg mensen met ME (om maar wat te noemen ) zoals mijn oma maar dat werd afschoven als "niet zo sterk" en ga maar een dutje tussen de middag doen dus wat voor dingen werden meet zo opzij geschoven?
Wat is de reden dat je voor 3 gekozen hebt? Wel goed om te horen dat ik dus niet de enige ben waarbij het wat langer door gaat. Ik denk dat ze gemiddeld nu op 400/500cc zit. Als ze gewoon brood eet dan is en daar genoeg aan heeft, bied ik geen melkproduct aan. Als ze resoluut weigert en hysterisch wordt, dan is het me gezegend en krijgt ze van mij wat anders. Maar goed, voordat we offtopic om onze oren gesmeten krijgen
maar goed, een mens wat iedere dag alleen maar vette friet, cola bij de vleet en ander junkfood eet, die wordt niet gezond oud nee. Daar hoef je geen onderzoeken tegen aan te gooien, zo te zien... Dat is wel voeding die nogal voor de hand ligt wat je vroeger niet had.
Ik ga nu waaayyyy off-topic, maar ik denk dat mensen tegenwoordig behoorlijk 'doorslaan' in het alsmaar langer blijven leven, en dan ook nog op rekenen dat je dan fit en gezond blijft. Ik heb ooit een heel goed biologieboek gelezen, waarin gesteld wordt dat menselijk lichaam niet op gebouwd is om 80-90 jaar te worden. De organen, gewrichten, bloed, hersennen enz. Alles slijt en verliest langzaam zijn functie. Ik ben eerlijk gezegd van overtuigd dat de mensheid wat gelukkiger zou worden als we onze 'biologische' levensloop wat meer zouden volgen. Net zoals het volkomen natuurlijk is om borstvoeding te krijgen, is het ook natuurlijk om rond de 60ste dood te gaan en 'plaats' te maken voor de nieuwe generatie. Ik weet zelf niet of ik nou heel gelukkig zal zijn als ik 80-90 zou mogen worden.
We zijn met 10 maanden 'braaf' overgestapt op nr 3. Het bevat meer vetten en voedingsstoffen dan nr2, en mijn kinderen hadden het nodig om te groeien (prematuur en liepen nog achter in de groei). Toen ze 1 werden ben ik weer een rondje verpakkingen lezen gedaan en kwam tot conclusie dat 'dreumesmelk' veel magerder is, en daarnaast ook veeuull zoeter (weeiige vanillesmaak) Wat ook leuk om te weten is, dat volle koemelk ook meer calloriën bevat dan dreumesmelk (en meer vet en calcium). Opvolgmelk nr 3 bevat dan meer dan volle koemelk.
op zich wel mee eens, ik zou liever een vette hartstilstand verkiezen met 60 boven dementie en 90 jaar worden om maar wat te noemen... Ik denk idd dat een lichaam zijn limieten heeft en dat ondanks dat we nog zo gezond zijn gewoon bepaalde dingen onvermijdelijk zijn.
Persoonlijk hoop ik het wat langer te redden dan 60 jaar, want dan zijn mijn kinderen nog maar net begin 20. Vind ik veel te jong om al wees te worden. Ik ben ook blij dat mijn moeder nu al 80 wordt, want zij en ik schelen ook ongeveer 40 jaar. In de westerse wereld is het inderdaad zo dat mensen steeds langer ziek zijn. Wat mij betreft is de 'oplossing' echter niet om eerder dood te gaan, maar om gezonder oud te worden. De laatste onderzoeken over celveroudering laten zien dat dit in theorie mogelijk is, en dat dit niet leidt tot nog ouder worden maar wel tot gezonder oud worden (onderzoeken zitten nog in het muizen-en-ratten stadium, dus enige voorzichtigheid t.a.v. geldigheid in mensen moeten we wel hebben). En dat zou ik heel graag willen, als fitte 80-er ineens een hartstilstand krijgen, ipv vanaf mijn 60e met diabetes, nierschade en chronische hoge bloeddruk rond te lopen. (zou ook voor de kosten van de gezondheidszorg een veel beter scenario zijn...) En ik beloof dat ik niet nog verder off-topic zal gaan. Maar ik wilde even een kanttekening maken bij wat er in ongetwijfeld prima boeken over celbiologie staat. Het onderzoek over veroudering schreidt dagelijks voort, het is een enorm hot topic. Terug naar de BV en KV, en wie er wel of niet gelukkiger is.
Wat dat betreft is het verhaal van Hendrikje van Andel-Schipper zo fascinerend. Geboren als prematuurtje, in leven gehouden met een mengsel van koeienmelk en rijstepap, broze gezondheid en daarmee werd ze 115.