gemarineerde drumsticks: hoe maak je die klaar?

Discussie in 'De lounge' gestart door hanna76, 23 apr 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Hallo,

    Ik heb vandaag gemarineerde drumsticks gekocht. Maar hoe moet ik die morgen klaarmaken/bakken/in de oven? Ik heb hier niet zo'n braadzak... Als ze in de oven gaan, moeten ze dan 'droog' in een schaal? Of moet er nog een laag water omheen?

    Weet iemand hoe ik morgenavond lekkere drumsticks op tafel kan zetten? ;)

    Groetjes,
    Hanna
     
  2. tulip

    tulip Niet meer actief

    gewoon in de oven op 200 graden en een beetje olijolie eroverheen sprenkelen.
     
  3. Rnate

    Rnate Fanatiek lid

    10 jan 2010
    1.985
    0
    0
    Ik zelf braad ze altijd even aan rondom, daarna beetje water in de pan, deksel erop en laten stoven.

    Ook lekker is na het aanbraden een blikje "mixed pickles" erbij te doen met een klein beetje water en dan laten stoven, rijst koken, ei koken en de eieren later bij de kip inleggen. Saus over de rijst, Heerlijk!
     
  4. bernadet26

    bernadet26 Fanatiek lid

    28 sep 2009
    1.335
    1
    36
    winkel medewerkster
    ik doe ze altijd eerst aan bakken en dan in de oven
    of ff een braadzak kopen doe je ze daar in.
     
  5. gebakje

    gebakje VIP lid

    15 dec 2010
    5.130
    0
    0
    Heerle (NB)
    Hier altijd in de oven, of in de frituur. ( al kan je je frituurvet wel gelijk verversen daarna)
     
  6. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Hier in de koekenpan, gewoon aanbraden. En dan op een laag vuurtje en deksel erop gaar laten worden.
    Of in de frituurpan, doen we meestal als je olie bijna op is, dan kan het daarna vervangen worden..
    En soms in de oven. Vaak als er bezoek is, dan hoef je er niet steeds heen te lopen. Denk half uurtje?
     
  7. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Even bakken in de koekenpan en daarna verder garen in de oven.
     
  8. mavi derya

    mavi derya Fanatiek lid

    4 dec 2011
    3.414
    0
    36
    Vrouw
    zuid holland
    Waarom doen jullie ze eerst in de pan dan? Ik doe ze gelijk in de oven op 220 graden en dan halverwege even omdraaien en dan zijn ze heerlijk krokant..
     
  9. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Maar doe je ze dan gelijk 'kaal' in de oven? Zonder een soort van water/jus eromheen te doen. Worden ze dan niet heel erg droog?
     
  10. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Omdat ze anders droog worden.

    Met de jus erbij uit de pan blijft de kip lekker mals.
     
  11. mavi derya

    mavi derya Fanatiek lid

    4 dec 2011
    3.414
    0
    36
    Vrouw
    zuid holland
    Door dat velletje van de kip komt er altijd genoeg vet uit.. Ik doe ze altijd op bakpapier op de bakplaat dus niet in een ovenschaal..
     
  12. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    hier gooi ik ze op 180 graden 40 min in de over en ik heb nooit geen droge kip.

    nooit dat ik mijn kip ga stoven ik word af gemaakt door mijn familie (slagers)
     
  13. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Aha! Dan ga ik het zo doen!
     
  14. pardoes

    pardoes VIP lid

    15 apr 2009
    7.678
    1.439
    113
    Hier rechtstreeks de oven in en nooit droge kip, 200 graden ongeveer 30 minuten.
     

Deel Deze Pagina