Wie weet gezonde pasta recepten? Wij eten hier wel elke week haast macaroni of fuselli maar wij gebruiken meestal stroganoffsaus van knor erover en die is volgens mij niet zo gezond. Wie weet wel lekkere maar vooral gezonde pasta recepten voor mij?
Spaghetti bolognaise: Gehakt Groentes die je zelf lekker vind ( ik gebruik zelf prei winterpeen cougette gele en rode paprika en bleekselderij ) Knoflook 1,5 kilo tomaten. Boullion blokje Rode wijn. Parmezaanse kaas. Potje italiaanse kruiden. Groente klein snijden. Gehakt rullen met een of 2 teentjes knoflook en flinke eetlepel italiaanse kruiden. Dan de groente erbij even ombakken tot het redelijk geslonken is. Dan de 1,5 tomaten erbij flinke scheut rode wijn en boullionblokje erbij en even laten pruttelen. Als de tomaten tot saus geprutteld zijn de parmazaansekaas er door heen en klaar is kees!
Probeer saus te maken met tomatenpuree. Dat is erg gezond. Doe daar lekker veel groente in. Wortelen, paprika, champignons, courgette ( verder wat je lekker vindt) Verder doe ik ook wel alleen olijfolie en kaas snippers als "smaakmaker " Dan met champignons ( opgebakken met ui en knoflook) Of olijfolie warm maken en knoflook kort meebakken en dat over de pasta( afmaken met peterselie) Je kunt dan kiezen voor vis erbij als zalm, tonijn of witte vis.
Tagliatelli met gestoomde broccoli en bloemkool en gerookte zalm. Sausje met wat lightroom om het niet te droog te hebben.
Onze "witte"macaroni, favoriete eten van onze oudste dochter: Kipfilet stukjes aanbraden in olijfolie en beetje boter gesnipperde ui erbij evt wat knoflook half potje zongedroogde tomaatjes op olie fijngesneden erbij eetlepel gedroogde oregano ongeveer 100 ml witte wijn dit alles half uur laten sudderen dan afmaken met bakje gesneden champignons erdoor en bekertje creme fraiche (evt light variant) en dan tagliatelli erdoor, evt wat geraspte kaas erover Eet smakelijk!!
philedelphia (of een roomkaas voor vettere variant) met spinazie. Heerlijk!!! Mijn man verkruimeld dan ook altijd nog een half blokje groentebouillon er over.
Pittige Spaghetti met Rucola (4pers) pak spaghetti 2 bakjes cherrytomaatjes 2 tenen knoflook 1 rood pepertje 1 bakje spekblokjes om uit te bakken parmazaanse kaas (liefst wel van een stuk want uit een bus ofzo is echt niet lekker) pijnboompitjes 1 takje verse rozemarijn of gedroogde rozemarijn 1 voordeelzak rucola Olijfolie Zout Zwarte grove peper Snij de knoflook en het pepertje fijn en laat dit zachtjes aanfruiten in flink wat olijfolie. Kook de spaghetti samen met zout en rozemarijn. Bak de spekjes uit en snij de tomaatjes door de helft. Pijnboompitjes roosteren en kaas raspen. Bak als laatste de tomaatjes kort mee in het mengsel van olijfolie, knoflook en pepertje. Doe de spaghetti in schalen of borden, tomaatjes eroverheen, pijnpoompitjes, spekjes, kaas en als laatste rucola en doe er nog wat gemalen zwarte peper overheen. Zo lekker, dit is het mijn lievelings En je kan hier ook de rucola vervangen door spinazie maar die moet je dan wel eerst even snel wokken ofzo. Ook heel lekker en super gezond!
Kip Arrabiata (voor 4 personen): Fruit een ui in een eetlepel olijfolie, Snij 2 kipfilets in kleine blokjes en bak een minuut of 5 mee. Kook in de tussentijd de pasta. Voeg toe: - Een groot blik tomaten - Een groente- of kipbouillonblokje - 2 gedroogde peperoncini, verkruimeld (of chilipoeder naar smaak) - peper, zout en eventueel kruiden naar keus (basilcum o.i.d.) Laat een minuut of 10 sudderen en voeg de pasta toe. Lekker en heel gezond!!
Inhoud van 2 blikjes tomatenblokjes in de blender. Voeg hier een paprika, deel van een stronk prei, en rode ui aan toe en mixen maar. Vaak gebruik ik groenten die ik nog heb liggen, restjes bijvoorbeeld om er doorheen te mixen. Ui, knoflook en restant prei en eventueel ui in de pan beetje aanbakken, gehakt erbij tot deze mooi bruin is en dan de saus erbij gieten. Boullionblokje, orgegano, basilicum enzo erbij.. Wat jij lekker vindt. Ik doe er zelf altijd nog een gedroogd pepertje bij en laat vaak een ansjovisje in de saus 'smelten'. Wat minder gezond, maar ook lekker: een bol mozzarella laten smelten in de saus.
Eén bouillonblokje in een grote pan saus zal toch wel meevallen? Beter dan een lading zout lijkt me...
pasta met geroosterde paprika en tonijn (=mager en makkelijk) ui en knoflook bakken ca 2-3 geroosterde paprika's in stukjes gesneden erbij (pot van peppadew) blik tomatenstukjes erbij blikje tonijn op water erbij peper en zout naar smaak toevoegen even doorwarmen serveren met kappertjes en verse basilicum Wil je er wat meer groente erin dan zou je er courgette door kunnen doen.