Nav mijn topics over afvallen heb ik een topic geopend om elkaar aan lekkere, gezonde recepten te helpen. Ik weet soms namelijk niet goed of iets nou wel of niet slim is als je ook een paar kilo's kwijt wilt. Heb in ieder geval 2 lekkere recepten voor ontbijt en lunch. Cornflakes met kwart en fruit: meng 6 eetlepels cornflakes met 3 eetlepels naturel kwark en vers of diepvries fruit naar keuze. Heerlijk als ontbijt! Eiersalade op geroosterd brood: prak 2 hard gekookte eieren in een kom en meng deze met 1 eetlepel halvanaise, 1 eetlepel mosterd en bieslook. Erg lekker op een geroosterd broodje. Wie nog meer goede recepten?
Bij het AD kreeg je een tijdje geleden een paar weken lang een klein magazine met Weight Watchers recepten. Voor 7 dagen in de week ontbijt, lunch, diner en tussendoortje. Ik zal eens kijken of ik die nog kan vinden, stonden best lekkere dingen in.
Mijn recepten kwamen ook van de site van Weight Watchers Die eiersalade was echt lekker!! Maar elke dag 2 eieren lijkt me niet goed, haha..
Ik ga hem ook volgen, zal ff een recept uit een ander topic van mij kopieeren. Recept voor de geitenkaas-spinazietaart: Benodigdheden: - 5 plakjes diepvriesdeeg voor hartige taart - 300 gram diepvriesspinazie (ik heb wel a la creme ) - 125 gram verse geitenkaas (plak of rolletje) - 5 eieren - 150gram verse roomkaas met kruiden 5-6% vet ( kon niet minder vinden dan 9%...) - tomaten Bereiding: - verwarm de oven voor op 200 graden - ontdooi de plakjes deeg op het aanrecht - laat de spinazie in een zeef ontdooien - vet een lage taartvorm van ong. 26 cm doorsnede in met boter - bestuif het aanrecht met bloem - leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een grote ronde lap - bekleed de vorm met het deeg - prik gaatjes in de bodem en snij de randen af - giet het mengsel van spinazie eieren en roomkaas in de vorm - snij de geitenkaas in stukjes en strooi deze over de vorm - bak de taart in 35-40 minuten gaar en iets bruin - serveer er tomatensalade bij Bereidingstijd: - ong. 1 uur waarvan png. 40 minuten in de oven Kcal p.p. Ong. 425 Ik zeg smakelijk eten. Op de foto ziet ie er erg lekker uit, maar ja weet het pas echt vanavond Ik vond hem erg lekker, manlief houdt niet van geitenkaas, dus een ander soort kaas kan natuurlijk ook Ik heb van de week ook magere wraps gemaakt, ook erg lekker, zal daar vanavond ook het recept hier neer zetten.
Volkoren boterham met hutenkase gehalveerde cherry-tomaatjes peper en zout erover of een beetje pesto.. verder helpt het bij mij goed om " gewoon" minder koolhydraten te eten. Dus ik eet zo normaal mogelijk, maar halveer mijn portie aardappelen/ rijst/ pasta en eet een een boterham minder en als ik dan nog honger heb wat extra rauwkost of een soepje. Je kunt trouwens ook erg lekkere soep maken zelf door paprika`s en tomaten en een stuk komkommer te blenderen. Even opwarmen wat pijnboompitjes erover strooien. Heerlijk vind ik dat
Ingrediënten (1 persoon): 150 g kipfilet 1 plakje gerookte bacon 1 plakje mozzarella light 2 zongedroogde tomaatjes 2 aardappelen of 100g ½ courgette 2 eetlepels plantaardige olie Provencaalse kruiden Knoflookpoeder Bereidingswijze: Rol de kipfilet plat met een deegrol. Beleg de kipfilet met een sneetje bacon, een plakje mozzarella en de zongedroogde tomaten. Kruid met provencaalse kruiden. Rol het geheel op en steek vast met een prikker. Snijd de aardappelen in kleine dobbelsteentjes van ongeveer 1 cm. Snijd de courgette in kleine dobbelsteentjes van ongeveer 1 cm. Bak de gevulde kipfilet in 1 eetlepel olie. Roerbak de courgette en de aardappelblokjes gaar in 1 eetlepel olie, gedurende 10 minuten en bestrooi met knoflookpoeder. Serveer de kipfilet met de aardappel-courgetteblokjes. Nutritionele waarde per portie: Energie: 500 kcal Eiwitten: 41 g Vetten: 28 g Koolhydraten: 20 g Voedingsvezel: 4 g dit is een recept van weight care.. Zo lekker!
En deze vind ik ook erg lekker!! Ingrediënten (1 persoon): 120 g kipfilet 40 g ongekookte zilvervliesrijst 2 schijven verse ananas 1 groene paprika 1 selderijstengel 1 lente-uitje 2 eetlepels tomatenketchup 2 eetlepels sojasaus 1 eetlepel azijn 1 eetlepel zonnebloemolie 1 stukje fijngehakte verse gember peper 1 koffielepel instant bindmiddel voor witte sauzen Bereidingswijze: Snijd de ananas en de kipfilet in blokjes. Snijd de selderijstengel, het lente-uitje en de paprikas in kleine blokjes. Kook ondertussen de rijst gaar. Verhit de olie in een wok en bak de kipblokjes in 5 minuten gaar. Kruid met peper naar smaak. Voeg de groenten en de gember toe en roerbak gedurende 3 minuten. Voeg de ananasblokjes met de sojasaus, ketchup en azijn toe. Laat alles goed doorwarmen en bind met het bindmiddel. Dien op met de rijst. Nutritionele waarde per portie: Energie: 500 kcal Eiwitten: 32 g Vetten: 19 g Koolhydraten: 52 g Voedingsvezel: 5 g
@ minny; ja dat doe ik wel ja. Beetje peper en zout erbij en soms wat aanlengen met wat water. Een bosuitje erdoor is ook nog lekker fris ! En of een scheutje rodewijnazijn
Huppa ook een abbo erop. We gaan slankie smeerkaas de zomer in! Ook een lekker lunch receptje: * (Whole weat) Wrap * Rauwe spinazie of sla * Philadelphia * Kipfilet plakjes of rosbief oprollen en smullen. Lastig om er niet meer dan 1 van te eten.
Lekker maar ik kon het niet bij 1 laten en dan is het misschien weer teveel? Heb nu 2 broodjes op en nog honger.
Dat lijkt me lekker, maar idd lastig om er maar 1 te eten, dat smaakt vast naar meer da's niet goed he
Hierboven (in de grijze balk) staat onderwerp tools (kies) abonneren op dit onderwerp Je vind ze bij gebruikersinstellingen terug als er gereageerd wordt Leuk topic!!