Door deze discussie dacht ik ineens: wanneer krijg je eigenlijk je afrekening eigen risico? ik had vorig jaar een hele lage, maar 27 euro. Maar nu denk ik meer, iets meer medicijngebruik. Wanneer komt die eigenlijk? besefte me dus ineens dat ik helemaal niet weet wanneer ze deze versturen
Nou, ik ben er echt niet blij mee. Alles wordt volgend jaar gewoon duur terwijl het nu al opletten is. Reiskostenvergoeding sterk minder, benzinekosten rijzen de pan uit, eigen risico die ik zeker wel volledig zal gaan moeten betalen met alle bloedprikken enzo deze zwangerschap. Pfffttt af en toe grijpt het me echt naar de keel, we leven echt niet ruim, we gaan niet op vakantie, af en toe eens een dagje weg met de kleine. Werk zelf 24 uur en man 40 en bij ons is het niet mogelijk om veel overuren te draaien.. Ik hoop echt dat er niet nog meer aankomt, zie het nu af en toe al niet zitten...
Hangt van je verzekering af denk ik Ik krijg steeds tussendoor een afrekening als er iets gebruikt/vergoed is van m'n eigen risico. Gisteren nog, 27euro ofzo. En elke keer als er weer wat openstaat verrekenen ze dat weer, net zolang tot het maximum bereikt is. Ik zit bij FBTO overigens.
Ligt eraan wanneer de zorgverlener het indient Op 02-01-12 was mijn eigen risico al op, maar heb nu pas 40 ero hoeven te betalen aan medicijnen De gyn en kaakchirurg hebben het dus nog niet ingediend bij mijn zorgverzekeraar (CZ) anders had ik allang een rekening gehad. Die behandelingen waren begin januari maar nog niks van binnen Wel een rekening van april van mijn medicijnen, maar niet van mijn verstandskiezen en operatieve behandeling vd gyn wat samen veel meer kost dan het eigen risico Je weet het eigelijk dus nooit wanneer die rekening komt, ligt er echt aan wanneer hun het indienen bij je zoegverzekeraar
met andere woorden, betaal alles lekker zelf maar. Belachelijk! waar betaal je nou ziekenfonds voor..pfff..ongelooflijk.
En dan die beloftes toen ze het ziekenfonds afschaften, daar is toch niets van terecht gekomen. Als je even omrekent wat we toen kwijt waren in guldens en nu......echt bizar gewoon
Mijn schoonmoeder heeft vorig jaar een maand in het ziekenhuis gelegen en daarna vier maanden in een revalidatiecentrum. Geloof maar dat je dan ERRUG blij bent met je ziektekostenverzekering, want vergeleken met die rekeningen die je dan krijgt is 400 euro een fooitje. Of wat dacht je van mensen die kanker krijgen of een hartoperatie nodig hebben? Ik vind 400 euro belachelijk veel, zeker met de maandelijkse kosten die je al betaalt. Ik weet dat er veel verzet van de huisartsen is om een eigen bijdrage te vragen voor een bezoek aan de HA. Maar toch zou ik daar wel voor zijn. Als je soms hoort waarvoor mensen naar de huisarts gaan. Dan verbaast het me niks dat de zorgkosten de pan uit rijzen. Volgens mij valt daar flink op te bezuinigen! Natuurlijk moeten kinderen wel altijd vrijgesteld blijven! Er zal bezuinigd moeten worden, als we niet als Griekenland willen eindigen. Er daarnaast zal er geïnvesteerd moeten worden. Het vervelende is, dat het moeilijk is om te bezuinigen en tegelijk geld uit te geven. Wat de overheid nu doet (heel simpel en zwart-wit uitgelegd) is bezuinigen, zodat hopelijk het bedrijfsleven weer meer vertrouwen krijgt en durft te gaan investeren. We hebben hele goede jaren gehad. (Niet de laatste paar jaar hoor, maar daarvoor wel.) Daardoor zijn we toch wel verwend geraakt en sommige mensen zijn echt boven hun stand gaan leven. Een tv kopen op afbetaling is, hoe je het wendt of keert, gewoon belachelijk. Bovenop je hypotheek nog een extra lening nemen voor een verbouwing of een nieuwe keuken, is gewoon niet verstandig. En zo zijn er nog meer voorbeelden van 'foute' leningen. Die zijn natuurlijk wel de oorzaak van het probleem geweest. En nu lijkt het alsof we niet meer zonder kunnen. Ik weet dat er mensen zijn die al moeite hebben om de meest noodzakelijke dingen te betalen van hun inkomen. Voor die mensen moet er wat mij betreft een vorm van compensatie komen. Maar ik denk ook dat onze definitie van 'noodzakelijk' wel erg veranderd is, als je het vergelijkt met 30 jaar geleden. Ik denk dat voor ons als consument hetzelfde geldt als voor de overheid en het bedrijfsleven; geef geen geld uit dat je niet hebt. Probeer koste wat het kost te voorkomen dat je moet lenen of dat je een betalingsachterstand oploopt. Maar als je wel genoeg geld hebt om te kunnen sparen, pot dan ook weer niet alles op. Zorg voor een gezonde buffer, maar laat een deel van je geld ook rollen. Je doet niet alleen jezelf plezier met een leuke nieuwe aankoop, maar helpt er ook de economie mee op gang.
Hmmm, dit gaat meer richting het Amerikaanse systeem. Mijn schoonzus die daar woont (getrouwd met Amerikaan), heeft een eigen risico van 3000 dollar Dan heb je praktisch dus geen verzekering. Ik vind het exorbitant, eerlijk gezegd. Vooral omdat het niet geleidelijk wordt gedaan. Ondertussen worden de pakketten verschraald en heb je die verzekering niet meer voor de 'kleine' normale dingen, maar inderdaad de klap als je ernstig ziek bent, een ongeluk krijgt, etc. Maar niet voor je tandartscontrole, je bloedprikken als je lage ijzer hebt, of andere 'kleine' dingen die ondertussen wel superhard aantikken.
Ik snap nooit waarom er niet op andere dingen in de zorg bezuinigd kan worden. Hoeveel onnodige managers werken er? Hoeveel geld gaat er in de topsalarissen om van de hoge bazen? Of is dat heilig?
Omdat we het verplicht zijn. En uiteindelijk als je eens echt iets hebt dan ben je er ook heel blij mee, maar zolang dat niet hoeft baal je als een stekker van al die hoge bedragen. Mijn gyn heeft me eigenlijk geadviseerd om elk jaar een uitstrijkje te laten maken, maar ik heb daar gewoon echt geen geld voor. En ik weet dat het jaar nog niet om is, maar ik krijg die 220 euro gewoon niet meer bij elkaar dit jaar. Ik leef al heel sober en heb echt geen idee hoe ik dat bij elkaar moet gaan schrapen. Bovendien wil ik graag in december overstappen naar een andere zorgverzekeraar en als ik dan die 220 euro niet kan betalen moet ik nog een jaar bij cz blijven, want die laten je niet gaan voordat je alles bij hun hebt afbetaald.
Aan de ene kant vind ik het heel erg triest om iets te lezen van iemand die blijkbaar bepaalde medische zorg nodig heeft, maar dit niet krijgt omdat ze het niet kan betalen. Aan de andere kant is dit ook wel een voorbeeld van wat ik bedoel. Ik zal wel een hoop mensen over me heen krijgen straks. En dit is zeker geen persoonlijke aanval op ts, maar meer een voorbeeld als uitleg. Deze tekst is wel geschreven door iemand die geld over heeft voor een internetabonnement. (Of die iamdn heeft die bereid is dit abonnement voor haar te betalen.) Dat betekent dus dat je hierin zelf een keuze maakt. Blijkbaar vind je internet heel belangrijk. Prima hoor, ik zou zelf ook moeilijk zonder kunnen. Maar realiseer je wel dat je zelf kiest waaraan jij je geld uitgeeft. Ik vind niet dat je vervolgens kunt roepen dat de overheid moet opdraaien voor alle zorgkosten, omdat jij je geld kiever uitgeeft aan iets anders. En nogmaals; dit is geen aanval op de reageerder hierboven. Geen idee, misschen betaalt je werkgever jpwel voor je internet ofzo. Ik kan over jouw persoonlijke situatie niet oordelen en dat wil ik ook niet. Ik bedoel dit puur als voorbeeld, als het voor jou niet opgaat dan waarschijnlijk wel voor een ander. Ik denk bijvoorbeeld ook aan mijn zwager, die op een gegeven moment geen geld had om de huur te betalen, maa ondertussen wel een telefoonabonnement van 40 euro had en een pakje per dag rookte. En dan maar mopperen dat hij net niet in aanmerking kwam voor huurtoeslag.
Ik vind dat niet helemaal opgaan. Het hele idee van een sociaal zorgstelsel (wat we nu dreigen kwijt te raken) is dat er een soort gelijke verdeling van lasten is. Dat iemand met een laag inkomen niet hoeft krom te liggen voor de nodige zorg. Wat diegene uitgeeft staat daar - tot op zeker hoogte - los van, bovendien geldt dat lang niet voor iedereen in die groep klagende rokers met een duur telefoonabonnement. Nu is de verdeling ook min of meer gelijk, maar wordt het eigen risico zo hoog dat iemand die in een zeer lage inkomenscategorie zit, een afweging tussen iets basaals als internet en zorg moet maken. Ik vind internet in deze maatschappij amper meer een luxe, zelfs voor bankieren heb je internet nodig. Maar goed, dat is internet. Je kan natuurlijk zonder, als het moet. Er zijn misschien ook wel mensen die op zoek moeten naar een andere woning omdat het gewoon niet meer te doen is, of moeten bezuinigen op gewone wekelijkse boodschappen. Dat zijn niet allemaal mensen die roken en dure abonnementen hebben. Dat zijn ook mensen die in 2011 al onder bijstandsniveau eindjes aan elkaar aan het knopen waren. Het wordt steeds meer 'ieder voor zich' (niet vreemd gezien de pijlers van de partij die hier ongetwijfeld een grote stem in hebben gehad, iets met blauw en oranje ) - dat is waar mijn zorg ligt. Waar houdt het op? Het eigen risico was al heel erg veel hoger geworden dan dat het was. Het stelsel waar mensen in de US mij als Nederlander mee 'complimenteerden' omdat het superieur was aan de vrije markt zorg die er daar is (met veel onverzekerden en veel malafide zorginstellingen), brokkelt nu langzaam weg.
Wat wel zo is, is dat veel meer mensen juist in dat dure medische traject terecht komen doordat ze artsbezoeken uitstellen ivm de kosten van eigen bijdrage/medicijnen. Ik zie daar geen bezuiniging in. Want hoe langer je met klachten loopt hoe groter de kans dat je ziektebeeld zich verergerd en je dure behandelingen nodig hebt. Die misschien bespaard of beperkt hadden kunnen blijven/worden door het tijdig ingrijpen.
Betaal nu 198 ziekenfonds per maand Inc 45 euro termijnbedrag eigen risico voor 2012. dit was al in februari verbruikt en betaal in termijnen wat ook mogelijk is. Ik doe het in 5 termijnen maar volgend jaar zou ik het dan in 10 termijnen doen als ik er weer in februari doorheen zit. Zal me nog 40 euro per maand extra kosten maar met bezuinigen op andere dingen moet het net lukken. Eventueel gaat ons vakantiegeld naar deze rekening. Ik heb veel zorg nodig en red het zowiezo niet met een bassisverzekering helaas. Hopelijk ben ik volgend jaar gezond en hoop dat het bij die 150 premie per maand blijft en verder niks. Wij gaan bijna nooit uit eten (max 4x per jaar en dan bijv de wok)of kopen nieuwe kleding alleen als het echt nodig is. maar hebben bijv wel digitale tv, duur internet, en een auto voor de deur. We zouden kunnen bezuinigen door nog meer te fietsen, goedkoper internet en weg met digitale tv. Dan kan ik wel de zorg betalen die ik misschien nodig ga hebben. Wij kunnen dus wel nog wat schrappen. Sommige hebben dit alles nu al niet om te kunnen eten, mag staan dat ze zorg moeten betalen. Toch krijgen hun elke maand weer geld terug van de belasting en misschien dat ze dit opzij kunnen leggen. Mensen met kinderen krijgen kinderbijslag en zouden daarvan geld opzij kunnen leggen. Koop je voor je kinderen 2e hands kleding op mp bijv. Kun je wel zeggen dat het voor de kinderen is maar kinderen hebben er niks aan als ouders ziek zijn en zorgen hebben dus moet het dan moeten ze dat maar gebruiken. Ze hebben kindertoeslag voor de nodige dingen te kopen
Ik heb een Amerikaanse vriendin. Daar loopt het ook niet best wbt. de zorg. Tenminste, er is idd. een hoog eigen risico en mensen steken zich diep in de schulden als ze bijv. een tumor krijgen (logisch, wat moet je anders?), maar de incasso en deurwaarders bemoeien zich nu ook met de zorg en zorgen dat ze via ziekenhuizen openstaande rekeningen betaald krijgen. Stel: ik kom bij het ZH vanwege galstenen. In Amerika, ( in sommige staten doen ze het al zo ), dan wordt mijn naam eerst gechecked in de computer, heb ik een verzekering: prima. Maar, heb ik openstaande vorderingen bij een incasso of deurwaarder dan word ik pas geholpen als ik die rekening per direct voldoen, anders word ik naar huis gestuurd. Mijn vriendin haar ouders hebben dit dus al meegmaakt, en dit was heel naar. Gelukkig ging het om een klein bedrag en hebben ze dat meteen betaald, maar stel dat je dat niet kunt? dit zou toch compleet los moeten staan van de zorg? het is toch ontzettend agressief om dat zo te spelen? Ik heb erover nagedacht en ik vind 400 euro ook veel geld, erover nadenkend dat het over 2 jaar op ongeveer 750 ligt. Los van het feit dat veel gezinnen dit gewoon niet meer kunnen betalen, gaat dit idd. heel erg op een Amerikaans systeem lijken. Niet fijn, maar omgerekend zal de zorg sommige mensen ook veel kosten, en als je DAT allemaal zelf had moeten betalen. Maar, ik ben het ermee eens dat het veel geld is en dat veel mensen straks een probleem hebben. Wij zullen het wel kunnen betalen, maar liever niet. Gelukkig gebruikt mijn man heel weinig, en ik enkel een aantal medicijnen. Maar toch... Ik dnek dat als je een duur internet/telefonie abbo hebt je daar evt. op zou moeten bezuinigen, dure auto (wij zijn van een Lancia Lybra 2.0 naar een peugeot 206 gegaan, scheelde ons incl. tanken, voor man's werk 400 euro per maand, en ja, is klein, maarja, we hebben een auto) en abonnementen voor tijdschriften, zo min mogelijk leningen of evt. oversluiten. Bezuinigen op eten, maar dan wel de juiste keuzes maken, al vind ik dat moeilijk, want gezonde voeding is erg belangrijk voor ons iv. dieet en veel sporten. Moeilijk, en niet leuk, maar het is (weeral) niet anders.
Misschien moeten we dan maar een no claim invoeren op de zorgverzekering ofzo(muv tabletten,rontgenfoto's etc)... Sjongejonge.
hmmmz kan ik inkomen maar waar ben je tegenwoordig zonder internet?? ALLES moet via internet ik noem maar aangifte doen. etc veel bedrijven gaan steeds minder telefonisch doen dat moet allemaal via internet. zelfs mijnn open en oma van 80 hebben uit armoei maar internet aan geschaft omdat toch alles via internet moet
Euh...met dank aan de linkse partijen zul je bedoelen....dit komt toch echt uit de koker van de Kunduz coalitie hoor. Links he...graaien, graaien en nog eens graaien. Voor links is geld bij de burger pikken 'bezuinigen'.