Het 'goed voor de lijn recepten' topic!

Discussion in 'De lounge' started by Minny, Apr 26, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Ben benieuwd naar meer recepten!
     
  2. kirst78

    kirst78 Fanatiek lid

    Nov 15, 2007
    4,760
    0
    0
    Gevulde kipfilet met bacon en mozzarella
    Print dit recept

    Ingrediënten (1 persoon):
    150 g kipfilet
    1 plakje gerookte bacon
    1 plakje mozzarella light
    2 zongedroogde tomaatjes
    2 aardappelen of 100g
    ½ courgette
    2 eetlepels plantaardige olie
    Provencaalse kruiden
    Knoflookpoeder

    Bereidingswijze:

    Rol de kipfilet plat met een deegrol.
    Beleg de kipfilet met een sneetje bacon, een plakje mozzarella en de zongedroogde tomaten.
    Kruid met provencaalse kruiden.
    Rol het geheel op en steek vast met een prikker.
    Snijd de aardappelen in kleine dobbelsteentjes van ongeveer 1 cm.
    Snijd de courgette in kleine dobbelsteentjes van ongeveer 1 cm.
    Bak de gevulde kipfilet in 1 eetlepel olie.
    Roerbak de courgette en de aardappelblokjes gaar in 1 eetlepel olie, gedurende 10 minuten en bestrooi met knoflookpoeder.
    Serveer de kipfilet met de aardappel-courgetteblokjes.

    Nutritionele waarde per portie:
    Energie: 500 kcal
    Eiwitten: 41 g
    Vetten: 28 g
    Koolhydraten: 20 g
    Voedingsvezel: 4 g

    Dit klinkt wel lekker! Ga het van de week maken. Kmt van de site van weight care :D
     
  3. annetske

    annetske VIP lid

    Sep 14, 2007
    5,112
    1
    0
    Friesland
    Ben zelf op dieet dus eet al een paar maanden heel mager ;)

    mijn favo's:
    Tonijnsalade van tonijn in water (blikje)
    Daar doe ik magere mayo doorheen en 2 eetlepels kwark en kruiden, meestal van die zakjes kruiden van duyvis met verschillende smaken zodat ik steeds een andere smaak heb.

    Meergranen wrap insmeren met Tzaziki-saus (magere kwark met tzatziki kruiden) met kipfilet en roerbakgroenten en kruiden naar je eigen smaak. (bakken in olijfolie altijd)

    Volkoren spagetti met saus van grand italia die flessen sau die meestal onderin staan in de supermarkt (sugocasa heet het en zit geen vet in) ;) en tartaar gehakt of rundergehakt en een zak italiaanse groenten.

    Zuurkool opgerold in CoburgerHam met craimefresh en lenteui, even 20 minuten in de oven en het is echt heerlijk!

    Lasagne Met fles granditalia saus, mager rundergehakt of tartaar gehakt, groenten, volkoren lasangne bladen (natuurwinkel) En de witte saus maak ik van kokende Magere melk met Strooikaas en bind dit af met Maizena.

    Volkoren Couscous (natuurwinkel) met vis er door heen en groenten roerbakken en dit er ook doorheen... En kruiden naar eigen smaak.

    Volkoren Cous Cous met geruld runder gehakt en roerbakgroenten er doorheen. Kruiden naar eigen smaak.

    Paturain light toevoegen aan eten is ook heerlijk :)

    Ik gooi altijd van alles in de pan en merk wel hoe het smaakt ;) kruiden doen veel met je eten, en volkoren produkten gebruiken ipv tarwe is een heel goed ding.
     
  4. kirst78

    kirst78 Fanatiek lid

    Nov 15, 2007
    4,760
    0
    0
    @annetske, daar zitten lekker dingen tussen. Vilgens mij zit mijn weekmenu voor volgende week al vol!
     
  5. marilouise

    marilouise Niet meer actief

    ik kom werkelijk heerlijke dingen tegen hmmm krijg er trek van zo ongeveer.
     
  6. Minny

    Minny Fanatiek lid

    Sep 26, 2007
    4,647
    2
    0
    Hebben jullie ook tips voor ontbijt en lunch?
     
  7. staffies

    staffies Bekend lid

    Sep 21, 2009
    551
    0
    0
    emmen
    Er staan hele lekkere dingen tussen hmmmm
     
  8. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    Feb 12, 2012
    5,643
    1,444
    113
    Even een vraagje: als je zwanger bent mag je toch niet lijnen? Heb ik altijd gehoord?? Hoe doen jullie dat dan?
     
  9. marilouise

    marilouise Niet meer actief

    Niet iedereen is zwanger. En je hebt ook een verschil tussen lijnen en opletten met eten.
     
  10. marilouise

    marilouise Niet meer actief

    Dames zijn er nog meer heerlijke recepten?

    hier vorige week de spinazie taart op en hij was heerlijk, vanavond eten we hem weer, man lust geen geitenkaas heeft het wel geprobeerd maar vindt het echt niets dus ik doe een deel geitenkaas en een deel gewone gratin.

    verder die wraps lijken me heerlijk maar ik eet er dan echt meer dan 1 die vindt ik zo lekker.

    Ik vindt het zelf heerlijk om lekker kip te kruiden ,rijst erbij en allerhande verse groenten dit kort roerbakken en dan heb je een heerlijke simpele en magere maaltijd.

    tevens stoom ik heel veel groenten.
     
  11. Minny

    Minny Fanatiek lid

    Sep 26, 2007
    4,647
    2
    0
    Dames, waar blijven de ontbijt recepten? Ik ben die kwark met cornflakes wel een keer zat, hahaha...
     
  12. Chiggy

    Chiggy VIP lid

    Aug 29, 2010
    12,876
    25
    38
    Rotterdam
    Ik ben dol op Griekse yoghurt (de 0% vet variant) met een beetje honing erdoor.. Heerlijk! :)
     
  13. marilouise

    marilouise Niet meer actief


    Ik eet ook veel magere kwark, maar wissel veel af, de ene keer handje muesli, dan een appel, of een peer.

    tevens maak ik heel regelmatig een vers fruit ontbijtje, heerlijk kiwi, appel, peer, sinaasappel en door de kiwi, kan ik weer goed naar de ... nou ja je weet wel.

    ow ja en mijn advies, wat ik kreeg tijdens het lijnen, niet alles te mager te doen maar ook eens die boterham met roomboter te pakken (niet te vaak ) maar je lichaam heeft deze vetten ook nodig en dat merk ik wel, als ik echt heel mager eet dan heb ik het echt over echt vetvrij dan verstop ik tot mijn nek ik eet dus ook vetarm en dan gaat het wel goed
     
  14. Minny

    Minny Fanatiek lid

    Sep 26, 2007
    4,647
    2
    0
    Ik kom voor ontbijt ook niet verder dan brood of kwark..
     

Share This Page