Gevulde kipfilet met bacon en mozzarella Print dit recept Ingrediënten (1 persoon): 150 g kipfilet 1 plakje gerookte bacon 1 plakje mozzarella light 2 zongedroogde tomaatjes 2 aardappelen of 100g ½ courgette 2 eetlepels plantaardige olie Provencaalse kruiden Knoflookpoeder Bereidingswijze: Rol de kipfilet plat met een deegrol. Beleg de kipfilet met een sneetje bacon, een plakje mozzarella en de zongedroogde tomaten. Kruid met provencaalse kruiden. Rol het geheel op en steek vast met een prikker. Snijd de aardappelen in kleine dobbelsteentjes van ongeveer 1 cm. Snijd de courgette in kleine dobbelsteentjes van ongeveer 1 cm. Bak de gevulde kipfilet in 1 eetlepel olie. Roerbak de courgette en de aardappelblokjes gaar in 1 eetlepel olie, gedurende 10 minuten en bestrooi met knoflookpoeder. Serveer de kipfilet met de aardappel-courgetteblokjes. Nutritionele waarde per portie: Energie: 500 kcal Eiwitten: 41 g Vetten: 28 g Koolhydraten: 20 g Voedingsvezel: 4 g Dit klinkt wel lekker! Ga het van de week maken. Kmt van de site van weight care
Ben zelf op dieet dus eet al een paar maanden heel mager mijn favo's: Tonijnsalade van tonijn in water (blikje) Daar doe ik magere mayo doorheen en 2 eetlepels kwark en kruiden, meestal van die zakjes kruiden van duyvis met verschillende smaken zodat ik steeds een andere smaak heb. Meergranen wrap insmeren met Tzaziki-saus (magere kwark met tzatziki kruiden) met kipfilet en roerbakgroenten en kruiden naar je eigen smaak. (bakken in olijfolie altijd) Volkoren spagetti met saus van grand italia die flessen sau die meestal onderin staan in de supermarkt (sugocasa heet het en zit geen vet in) en tartaar gehakt of rundergehakt en een zak italiaanse groenten. Zuurkool opgerold in CoburgerHam met craimefresh en lenteui, even 20 minuten in de oven en het is echt heerlijk! Lasagne Met fles granditalia saus, mager rundergehakt of tartaar gehakt, groenten, volkoren lasangne bladen (natuurwinkel) En de witte saus maak ik van kokende Magere melk met Strooikaas en bind dit af met Maizena. Volkoren Couscous (natuurwinkel) met vis er door heen en groenten roerbakken en dit er ook doorheen... En kruiden naar eigen smaak. Volkoren Cous Cous met geruld runder gehakt en roerbakgroenten er doorheen. Kruiden naar eigen smaak. Paturain light toevoegen aan eten is ook heerlijk Ik gooi altijd van alles in de pan en merk wel hoe het smaakt kruiden doen veel met je eten, en volkoren produkten gebruiken ipv tarwe is een heel goed ding.
@annetske, daar zitten lekker dingen tussen. Vilgens mij zit mijn weekmenu voor volgende week al vol!
Even een vraagje: als je zwanger bent mag je toch niet lijnen? Heb ik altijd gehoord?? Hoe doen jullie dat dan?
Dames zijn er nog meer heerlijke recepten? hier vorige week de spinazie taart op en hij was heerlijk, vanavond eten we hem weer, man lust geen geitenkaas heeft het wel geprobeerd maar vindt het echt niets dus ik doe een deel geitenkaas en een deel gewone gratin. verder die wraps lijken me heerlijk maar ik eet er dan echt meer dan 1 die vindt ik zo lekker. Ik vindt het zelf heerlijk om lekker kip te kruiden ,rijst erbij en allerhande verse groenten dit kort roerbakken en dan heb je een heerlijke simpele en magere maaltijd. tevens stoom ik heel veel groenten.
Ik eet ook veel magere kwark, maar wissel veel af, de ene keer handje muesli, dan een appel, of een peer. tevens maak ik heel regelmatig een vers fruit ontbijtje, heerlijk kiwi, appel, peer, sinaasappel en door de kiwi, kan ik weer goed naar de ... nou ja je weet wel. ow ja en mijn advies, wat ik kreeg tijdens het lijnen, niet alles te mager te doen maar ook eens die boterham met roomboter te pakken (niet te vaak ) maar je lichaam heeft deze vetten ook nodig en dat merk ik wel, als ik echt heel mager eet dan heb ik het echt over echt vetvrij dan verstop ik tot mijn nek ik eet dus ook vetarm en dan gaat het wel goed