vriend word dit jaar 35 (oudoudoud) dus rede voor een groot feestje. nu vieren we het over 2 dagen. dag 1 met een groep collega's dag 2 met de familie en vrienden. nu gaat het over dag 1. we willen dus met zijn alle bbqen nu ben ik al aal het kijken hoe en wat maar ik kom er moeilijk uit. we zijn met een mannetje of 30 ongeveer. dus ik dacht aan 40 braadworsten 30 entrecote 90 sate stokjes (kip) 40 speklapjes 40 schouderfiletlapjes 60 hamburgers dan hebben we nog een marokaan en zijn familie (schat van een vent hoor dus niets negatiefs) dus van de halal slager komt 20 lams koletten 20 lams hamburger 30 kip satejes (halal uitderaard) 3 kilo spareribs uiteraard is er voor deze mensen een apparte bbq beschikbaar. ik heb 3 slagers bbqs dus ruimte zat. de salades haal ik gewoon emmers van de makro en verder maar is zelf het een en het ander en natuurlijk heb ik stokbrood en kruiden boter. en pof aardappels maar zou het genoeg zijn? het zijn chauffeurs en dus meerendeel zijn grote eters. qau dranken halen we een tap op met 4 30 liter vusten en laten we gewoon kratten drinken komen
Alles bij elkaar opgeteld (behalve de spareribs) heb je 370 stuks vlees. Delen door 30 man is 12 stukken vlees per persoon. Lijkt mij wel heeeeel ruig! Helemaal omdat je er ook salades, stokbrood etc naast hebt! Hoeveel vlees eet een flinke eter? Daar zou ik van uitgaan.... En anders kan een beetje slager dit toch ook wel voor je inschatten?? Succes en fijn feest!!
Ik heb er niet heel veel verstand van maar volgens mij is het echt veel te veel... Of je moet de volgende dag nog een keer met al je andere visite willen eten...
dit is wat ik door kreeg van mijn oom "de slager" kijk wat te veel is in niet erg dat gooi ik aant het iend van de dag de vriezer in en anders voor de familie enzo. die 30 personen is het minimum er kunnen er nog 10 extra bij komen maar dat is onzeker
Als je er nog 10 mensen bij krijgt is het nog veel te veel ook omdat je er nog van alles bij eet/drinkt neem ik aan. Zou er zeker een 3de afhalen hoor of je moet veel ruimte in je vriezer hebben
ik denk dat je de 2e dag je bbq weer kunt aansteken! 6 stukken vlees is voor een grote eter als ruim voldoende denk ik.
ik zou het gewoon wel nemen... liever te veel dan te weinig zo lullig als je bij een ander het sateetje uit de mond staat te kijken
kelere, 12 stukken vlees boooh, en geen idee hoe groot die marokkaan zn familie is maar daar heb je ook 70 stukken vlees+ 3 kilo spareribs voor. Ik vind dit echt wel extreem veel hoor. 5 stukken vlees pp is meer dan voldoende. Ikzelf heb bijvoorbeeld meer dan zat aan 2 kipspiesjes, een biefstukje en een hamburger. Daarnaast eet je nog stokbrood, salade, misschien aardappelkroketjes. pffff dit is echt wel extreem veel.Bedoel als je van alle soorten 30 stuks doet heb iedereen 6 stukken vlees man. Daarnaast heb je 120 liter bier. Drinken die gasten 4 liter pp dan?
ik denk ook dat het veel te veel is.. wij hadden met de straatbarbeque per persoon 2 hamburgers, 3 stokjes sate, 2 bbq worstjes, 1 kippenpoot en dan hadden we daarbij nog salades, stokbrood en spare ribs.. de bbq worstjes zijn bij ons erg in trek daarnaast hadden we in de vriezer nog van die goedkope diepvrieshamburgers liggen voor als het nodig was maar die liggen er nog steeds! het blijft moeilijk maar wat jij opnoemde lijkt me erg veel.. succes! Liefs, Loes wij hebben trouwens met de organisatie (6 personen) nog twee dagen gebarbecued..
Zou het kunnen dat oom 'de slager' graag wat extra omzet maakt? Dit is echt veel te veel voor 30-40 man, zelfs al zijn het nog zo grote vleeseters. Er is laatst een topic geweest over 'hoeveel op de bbq'. Meeste mensen hanteerden zo 5-6 stuks vlees per persoon. En dan zou ik sate rekenen op 3 stokjes = 1 stuk vlees. (zelf ga ik eerder uit van 2-3 stuks vlees per persoon omdat ik er ook veel groente bij doe, maar hiermee zat ik helemaal aan de onderkant). Voor 40 mensen zul je met 240 stuks vlees volgens mij niet te weinig hebben. Als ik het op mijn manier tel (3 sate = 1 stuk, maar dat gaat alleen op als het kleine stokjes zijn), heb jij nu 290 stuks + spare ribs op je boodschappenlijstje. Zijn er toch 50 over. 50 stuks vlees zou mijn gezin ongeveer 3-4 weken kosten om op te eten. Plus ik verwacht niet dat iedereen 6 stuks vlees gaat opeten, dat is toch echt een 'mannenportie'; de meeste vrouwen eten minder vlees. Maar als je een grote vrieskist hebt, kun je het doen. Moet je wel zorgen dat je niet alles de hele avond buiten hebt staan, maar een deel in de koelkast houden tot je het nodig hebt.
Lijkt me eerder teveel dan te weinig. Ik zou er zelfs nog wat vanaf halen, maar laat je het zo dan zou ik zeggen geen zorgen
toevallig zijn bij ons de mannen aan de kant van manlief echte vleeseters, nou ik kan je zeggen die draaien hun hand niet om voor die 10 stukkies , manlief lust dit ook wel, nu moet ik er wel bij zeggen dat die nooit geen salades of stokbrood erbij eet, meestal alleen komkommertjes of tomaatjes maar wel een paar lekker biertjes
Oh my, ik ben echt een afvalbak wat eten betreft maar 12 zoveel vlees pp... Ik zou het echt NIET opkrijgen. Je hebt er ook nog dingen bij om te eten. Ik zou echt een groot deel weglaten. Meneer de slager heeft een goeie aan jullie
Ik werk in een restaurant, wij.doen ook catering! Wij gaan altijd uit van 5 stukken vlees per persoon en daarnaast dus nog salades en stokbrood! En er blijft bijna altijd over!! Omdat er tijd tussen de vleesjes zit, weten mensen de salades en t stokbrood, en zitten ze dus sneller vol!! zou dus iets minder doen!!
hihi. ik had zulke ogen toen ik je aantallen las. ik denk maar zo, liever te veel als te weinig en anders 2 daagjes bbq-en t enige wat ik nog mis op je lijstje is maiskolfjes. mijn schoonfamilie en manlief en zus vinden dat te lekker op de bbq. veel plezier en alvast gefeli met vriendlief