Nah, dit soort huilen is leeftijdsgerelateerd en gaat "vanzelf" over als de fase voorbij is. Zoals mich87 zegt, baby's hebben dat besef helemaal niet! En daarnaast: natuurlijk komt mama als ze hysterisch huilen! Als mijn meisje om haar mama roept (of hysterisch huilt), kom ik juist elke keer. Daar ben je toch haar moeder voor? Ik snap het hele "laten huilen / het is zo zwaar" gebeuren niet hoor! Het is helemaal nergens goed voor om je baby te laten huilen. Je richt alleen maar schade aan. Je taak als ouder is om veiligheid en geborgenheid te bieden. En laten krijsen terwijl je er naast zit snap ik al heeeelemaal niet! Waarom doe je jezelf en je baby dat aan? Moet je voorstellen: je bent een baby, je roept om je mama, en je mama zit in je kamer, maar reageert niet op je...? En je huilt voor minutenlang totdat je het maar opgeeft... Ik zou er spontaan nachtmerries van krijgen... Een baby hoort getroost te worden als het overstuur is.
Ik ken het probleem... Hier een meisje van bijna 10 maanden oud dat s avonds en s nachts altijd huilend wakker wordt... Ieder uur zo'n beetje. Sinds twee maanden is inslapen ook een drama. Ze slaapt al een tijd bij ons in bed. Enige manier om het vol te houden... Ik heb verder geen tips voor je... Wil je alleen veel sterkte wensen. Ik weet dat het heel vermoeiend is!
Ik zou ook gaan voor samen slapen en je meisje vooral wel aandacht en geborgenheid geven. Zelf wil ik mijn kind meegeven dat er juist wel iemand komt, als hij daar om vraagt.. een soort basisvertrouwen kweken, dat er altijd iemand voor hem klaar staat. Mij lijkt dat een kindje dan juist op een gegeven moment leert rustig en vol vertrouwen te gaan slapen, omdat het weet dat er altijd iemand komt en dat er in zijn behoeftes voorzien wordt. De leeftijd om te leren dat niet alles altijd zo kan gaan als dat hij wil ligt m.i. pas een heel eind verderop, als dat basisvertrouwen eenmaal goed verankerd is en ze een eind verder in de ontwikkeling zitten (en dus ook bewust gaan experimenteren met 'wat gebeurt er als ik dit of dat doe'). Even afgezien daarvan, onze kleine man slaapt het lekkerst als ik eerst een (klein) eindje ga wandelen met hem in de draagdoek. Ik moet toch de hond uitlaten, dus dat doe ik dan net voor zijn 'bedtijd'. Hij wordt dan heerlijk rustig en rozig en valt na het drinken bijna altijd direct in slaap. Dus misschien is dat iets wat je kan proberen
Bedankt vor de reacties. Nog 1 vraagje; samen slapen hoe doen julle Dat? Gewoon in hetzelfde bed of in een cosleeper? En dat betekent dus dat je samen met je kind naar bed gaat, en dan ga je zachtjes weg als de baby slaapt? ga het vanavond maar eens proberen, hoop dat het DE oplossing is!
Wij hebben een Co-sleeper, maar in de praktijk ligt hij vaker tegen mij aan. Wel handig tegen het eruit rollen. Ik ga samen met mijn zoontje naar bed en blijf ook bij hem... Hij wordt erg veel wakker momenteel, maar je kunt als,het lukt stilletjes wegsluipen als ze het accepteerd! Verwacht trouwens niet meteen wonderen, ze moet het ook leren dat ze bij jou slaapt. Geef het een paar weekjes, dan zul je denkik al snel verbetering zien. Maar bij ons was het huilen wel meteen over. Hoop dat het jullie rust brengt, want elke avond een overstuur kind is ook verschrikkelijk.
Daar krijg ik gewoon een brok van in mijn keel... Hier ook altijd naar haar toe gegaan als ze hard moest huilen of mij riep (en nog steeds als ze roept). Ben er ook van overtuigd dat je zo een goede vertrouwensbasis opbouwd en dat je kindje inderdaad op een gegeven moment zelf weet dat ze rustig kan gaan slapen omdat ze weet dat jij toch wel komt als ze roept... En hier gaat ze ook altijd rustig slapen.
Ik (wij) slaap ook samen met Jasmijn (7 maand). Zij slaapt in ons bed aan mijn kant met een bedhekje zodat ze er niet uit kan vallen. Ze begint de nacht wel in haar eigen bed.
Samenslapen doen wij in de cosleeper en na een voeding leg ik mijn zoon vaak niet eens terug. Ik heb niet alles gelezen en weet niet of je BV geeft, maar je zou liggend op bed kunnen voeden dan vallen de oogjes vanzelf dicht vaak. Of na de fles, samen op bed gaan liggen. Dan ben je dichtbij en dat is vertrouwd. Als de kleine slaapt kun je zachtjes weggaan. Zo doen wij het hier altijd en er is nog noit gehuild voor het slapen gaan. De adviezen om je baby maar eens goed te laten doorhuilen zou ik niet opvolgen, je kleintje heeft je nodig en huilt niet om je te pesten. Naarmate babies groter worden zullen ze ook zelfstandiger worden, en doordat ze weten dat mama er altijd is zullen ze opgroeien in vertrouwen. Meer uitleg vind je hier KLIK en ik hoop dat de rust snel zal terugkomen Edit: Artikel over veilig samen slapen KLIK
Deze periode gaan ze ook dromen en vinden ze het eng om te gaan slapen. Nachtlampje kan ook nog een uitkomst bieden en goed kijken of er niet toevallig tandjes of kiezen aan komen want dan vinden ze liggen ook niet fijn. Bedje met hoofdeinde iets omhoog zetten verlicht dan de druk op de oortjes. Sterkte! Het is nooit fijn, voor beide partijen niet.