hapjes vullen waarmee?

Discussie in 'De lounge' gestart door Ellen291982, 9 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MamaTal85

    MamaTal85 Fanatiek lid

    13 sep 2011
    2.088
    204
    63
    NULL
    NULL
    Wraps insmeren met boter, bestrooien met italiaanse kruiden, dan rauwe ham, pijnboompitjes en zontomaatjes erop!! Mmmmm
     
  2. sibje

    sibje Actief lid

    12 mrt 2012
    175
    0
    0
    NULL
    NULL
    Je hebt al een aantal lekkere suggesties gekregen maar toch nog:
    Ik begrijp dat het ook makkelijk en snel te maken moet zijn?

    ook redelijk kant en klaar: tomaatjes vullen met garnalen salade.

    roggebroodje (je kunt van die stukjes kopen), paté erop en dan schepje cranberrie jam of perenstroop (afhankelijk van het soort paté), staat heel chique.

    voor de wraps idd kruidenkaas en zalm, maar kan ook kruidenkaas en repen komkommer (voor de vega's), meer pit: kruidenkaas, kipfilet en zongedroogde tomaatjes. (rollen zijn makkelijk van te voren klaar te maken, bewaar ze in huishoudfolie en snijdt ze op het laatste moment)

    kant en klare tzaziki (schrijf je dat zo?) is lekker als dip bij rauwkost (komkommer, bolletjes peen, reepjes paprika)

    mmm krijg gelijk trek ;)
     
  3. mammievan2

    mammievan2 Fanatiek lid

    31 mrt 2012
    1.207
    0
    36
    wraps met.sla pijnboompitten zalm en roomkaas
    wraps met sla pijnboompitten roomkaas en rosbief
    monchou met uit en dan in ham rollen
     
  4. femmy

    femmy Fanatiek lid

    1 jan 2006
    4.061
    0
    0
    Administratie
    wraps met kruidenkaas, ham en geitenkaas en een rij zongedroogde tomaatjes (uit pot) en dan oprollen, of ipv de ham en geitenkaas met zalm! en de tomaatjes vullen met pesto en een stukje feta erop.

    ik krijg wel trek van al die tips ;)
     
  5. Nyna

    Nyna Niet meer actief

    kleine gehaktballetjes maken met een zakje griekse kruiden er door, mmm lekker met tzatziki :)
    van gemengd gehakt, deze wokken, zonder olie of boter
     
  6. wazigsnuitje

    wazigsnuitje Bekend lid

    12 dec 2011
    855
    3
    18
    NULL
    NULL
    is ook heel lekker maar vind het ook lekker met gerookte kipfilet
     
  7. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    Dank je wel. Was nooit op die combi gekomen voor de roggebrood.
    Je moet idd wel een beetje makkelijk zijn.Er komen aardig wat mensen en ik ben niet zo'n keukenprinses haha!:):)
     
  8. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    Zijn die gehaktballetjes evt lekker koud te serveren?
     
  9. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    Ik heb al een heleboel goede tip, dank jullie wel!

    Mochten er meer tips zijn, die zijn altijd welkom natuurlijk!
     
  10. Nyna

    Nyna Niet meer actief

    Ja, ze zijn heerlijk koud (ik maak ze meestal 1 dag voordat ik ze serveer) :)
     
  11. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    Oke dank je wel, dan is dit ook een leuk idee. Laat ik mijn man die wel klaarmaken:D
     
  12. Channes

    Channes Fanatiek lid

    24 jul 2008
    3.170
    0
    0
    Verkoopmedewerkster
    Groningen
    Ik heb laatst de tomaatjes gevuld met philidelpia was ook erg lekker.
    Komkommer met filet american erop.
    Ham monchou uitje peper en aromat.
    Ham besmeren met kruidenkaas en paprike erin rollen.
     
  13. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    Dank je:)

    Hoe serveer je komkommer met de filet american?
    Gewoon een stukje snijden, filet american erop en een prikkertje erin? Of anders?
     
  14. mamaseptember

    22 jan 2012
    32
    0
    0
    NULL
    NULL
    Tomaten kun je ook vullen met zelfgemaakte krabsalade.
    De krabsalade maak je door de krabstick in 3/4 stukken te snijden, dan deze uit te pluizen en met wat mayonaise en eventueel wat peper en zout te mengen. Dit kun je ook doen met een plak uitgeholde komkommer.
    Ook kun je tomaten met garnaaltjes vullen.
     
  15. BabeBabe

    BabeBabe VIP lid

    14 jul 2009
    13.173
    3
    0
    Logistiek
    Fryslan
    komkommer uithollen en vullen met tonijn uit blik met mayo, of zalm uit blik met mayo, en dan in plakjes snijden :)
     
  16. BabeBabe

    BabeBabe VIP lid

    14 jul 2009
    13.173
    3
    0
    Logistiek
    Fryslan
    bladerdeeghapjes
    1 pak bladerdeeg
    1 pakje ham ( minimaal 10 plakjes)
    1 potje rode pesto

    De bladerdeeg insmeren met de pesto, plakje hem erop, oprollen en in 6 stukjes snijden, alles op een bakplaat en half uur afbakken op 200graden, is volgende dag koud heerlijk :)
     
  17. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    Zijn bladerdeeg hapjes koud wel lekker? Ik wilde ze eerst maken maar omdat ik dacht dat ze koud niet lekker zouden zijn.

    Maar deze variant is dus koud sowieso lekker!

    Las ze ook wel eens met knakworst enzo. Dat is warm lekkerder lijkt me
     
  18. Skye

    Skye Niet meer actief

    Wraps vullen met vitello tonato (fricandeau met tonijnmayonaise en rucola)
    Wraps vullen met carpaccio
    Wraps met kipfilet en creme fraiche met groene pesto

    Tomaatjes op een stokje samen met een blaadje basilicum en een kwartel eitje.

    Bladerdeeg beleggen met (zelfgemaakte) groene pesto en parmaham. Oprollen, op laten stijven in koelkast, in stukjes snijden en afbakken.

    Cervelaatstapeltje!!! (hier altijd een groot succes). Een plakje snijworst/cervelaat besmeren met een dun laangje paturain/boursin. Daar weer een plakje worst bovenop, dan weer smeren met kaas. En zo doorgaan tot je een wat hoger stapeltje heb (ik doe hier meestal tussen de 8 en 10 plakjes per stapeltje). In de koelkast weer goed laten opstijven. Met een scherp mes kan je zo'n 12 puntjes uit 1 stapeltje krijgen. Is echt lekker en ziet er super leuk uit (soort spekkoek idee, al die laagjes)
     
  19. Channes

    Channes Fanatiek lid

    24 jul 2008
    3.170
    0
    0
    Verkoopmedewerkster
    Groningen
    Sorry beetje late reactie. Ik heb er gewoon een bolletje gemaakt met twee theelepels en dat op de komkommer gelegd. Anders met een spuitzak.

    Alvast heel veel plezier...
     

Deel Deze Pagina