Er zitten idd heel strenge regels aan en de melk moet idd sowieso vers zijn. Aan de ene kant goed natuurlijk, al die 'veiligheids'eisen, aan de andere kant valt er daardoor veel melk af die eigenlijk gewoon prima is. Dacht trouwens dat er meerder punten in nl waren, maar kan goed dat er ook maar 1 mmbank is hoor. En die vrouw had idd gewoon haar kindje thuis, ze had zelf niet voldoende bv, maar wilde wel volledige bv blijven geven, dus gaf bij via donormelk. Wel fijn dat jij zelf je extra melk nog nuttig hebt kunnen gebruiken!
Ik snap wat je bedoeld. Ik vind het zelf eigenlijk ook niet zo'n fris idee. Het kind drinkt dan toch uit de borst van een 'vreemde' vrouw en het is toch een soort van lichaamsvocht van iemand anders. Zal moedermelk van iedere vrouw hetzelfde smaken?
nee, de moedermelk van elke moeder smaakt anders. Moedermelk heeft de smaak van het vruchtwater en daarom draagt het bij aan de hechting tussen de moeder en kind. Daarnaast kunnen hiv en hepatitus b bijvoorbeeld, ook via moedermelk worden overgedragen. een moeder die hiv positief is, kan een gezonde baby krijgen en die mag ze dan niet voeden.
Ik zie daar het vreemde niet zo van in, we drinken ook zonder al te veel nadenken melk van andere zoogdieren en vinden dat heel normaal. Het gaat ook niet om het kindje letterlijk aan de borst hebben, dat zou nog weer een stap verder gaan, maar is ook niet ongebruikelijk in een hoop andere culturen (dat bv. je zus jouw kinderen voedt als dat nodig zou zijn). Melk van een andere moeder is nogsteeds melk die voor een mensenbaby bestemd is, op mensenbaby-behoeften afgestemd is. En daarmee het beste dat die kinderen kunnen krijgen als er geen/niet genoeg moedermelk is. Dat die qua samenstelling en smaak anders kan zijn, heeft (o.a.) te maken met 1. de leeftijd van het kind van de moeder zelf - zo is de samenstelling van de melk die voor een pasgeborene gemaakt wordt anders dan die voor een 1-jarige, en 2. wat de moeder eet. Maar dat laatste zou net zo goed een factor zijn in smaken melk die de eigen moeder zou produceren. Ik had zelf een enorme produktie bij mijn eerste, en heb een half jaar als donor gekolfd voor iemand die dat nodig had voor haar kindje. Dat was niet via een ziekenhuis, maar via het moedermelknetwerk. Dat bestaat er los van de banken bij ziekenhuizen dus ook nog Ook daar wordt je gescreend op een berg ziektes die je via de melk zou kunnen doorgeven. Een afnemer kan zelf nog beslissen om daarnaast nog te pasteuriseren, maar met dat je mogelijke ziektekiemen doodt, gaan er ook voedingsstoffen verloren. Ik vind het geweldig dat Cindy kolft voor die kindjes, wat een onbaatzuchtige vrouw om dit nog na die zware zwangerschap zomaar voor anderen en hun kindjes te doen . Had dat eigenlijk niet verwacht gezien de binding die ze probeert te vermijden (waarom ze dus graag een ks wilde en geen vaginale bevalling).
Ik moet stiekem een beetje gniffelen... Met alle gemak van de wereld pakken we melk van koeien en geiten. Gewoon uit de koelkast of in de supermarkt. Maken er allerlei gerechten mee. Maar een baby melk geven van een mens, een andere moeder die het ook aan haar eigen kind geeft, dat is dan 'niet zo fris'? Ik vind het boeiend, een dergelijke gedachtegang. Dat Cindy melk heeft afgekolfd en dat voor de tweeling bewaard zal haar ook hebben kunnen doen 'afwennen' en rustig aan onthechten. Niet het gevoel te hebben in eens 'klaar' te zijn, maar rustig afscheid nemen van de hechte band met de tweeling als draagmoeder en langzaam een nieuwe band met de tweeling ontwikkelen als mens tot mens, zoals familie ook een band begint op te bouwen na de geboorte van een kleinkind, neefje of nichtje. Ik vind het alles bij elkaar getuigen van ontzettend veel zorgvuldigheid om het voor de tweeling op de eerste plaats, en daarna voor ouders en draagmoeder zo optimaal mogelijk te maken, deze niet zo vaak voorkomende situatie.
Moedermelk smaakt sowieso steeds anders, afhankelijk van wat je gegeten en gedronken hebt bijvoorbeeld, en van het moment in je cyclus. Melk uit de koeling smaakt ook nog eens anders dan verse melk. BV-kindjes zijn dus sowieso 'gewend' aan voeding met variatie qua smaak (gewend kun je natuurlijk niet zeggen van een pasgeborene, al is die wel gewend aan wisselende smaken van het vruchtwater). Of moedermelk naar vruchtwater smaakt, geen idee, maar het lijkt me eerlijk gezegd van niet omdat het een heel andere samenstelling heeft.
Er staat trouwens een interview van de papa's in de "kinderen". Ik zou het zelf nooit kunnen, maar ik vind het wel mooi dat wij in een tijdperk leven waarin dit soort zaken mogelijk zijn.
nou echt, als je kind in het ziekenhuis de moedermelk van een ander krijgt dan gniffel je niet meer hoor!
quote van mezelf en daarvoor ergens schreef ik dat mijn oudste in het ziekenhuis de verkeerde moedermelk kreeg. men ik heb echt mega gehuild, ik wist niet hoe ik had. Je kunt ook niets. Behalve hopen dat hij er niet ziek van wordt. Helaas werd hij wel heel erg ziek, zo erg dat hij bijna doodging.
Ja oke, maar je geeft toch niet je kind aan jan en alleman? En de voeding uit die bank is toch gewoon gecheckt? Je word toch niet gedwongen om je kind bv van een andere vrouw te laten drinken?
ik heb het nog even aangepast. Nee in het ziekenhuis geef je je afgekolfte melk aan de zuster en dan hoop je dat ze dat aan je kind geven en niet perongelijk via de sonde dat van iemand anders. dat gebeurde dus bij mijn zoontje, dat ze de moedermelk hadden verwisseld.
Dat lijkt me ontzettend rot. Ook als je kindje er niet op had gereageerd. Zulke fouten mogen gewoon niet gemaakt worden als je je liefste bezit al uit handen moet geven omdat ze ziek zijn of te vroeg geboren. Zou ik WOEST van worden. Dat is een compleet andere situatie dan een kindje dat borstvoeding krijgt van andere moeders dat keurig gecheckt is of dat van vertrouwde moeders komt. Ik had zwangerschapsdiabetes en ik wist dat mijn melkproductie langzaam op gang kwam. Daarom had ik 1 potje met melk 'geleend' van een goede kennis. Gewoon om ervoor te zorgen dat als het ziekenhuis begon te roepen dat er moest worden bijgevoed, ik dat met moedermelk kon doen in plaats van kunstvoeding. Liever mensenmelk dan koeienmelk om zo de darmpjes niet te beschadigen. Leek mij een betere oplossing van kunstvoeding of suikerwater in mijn pasgeboren baby.
ok nu weer een andere vraag.. ik las daarnet dat iemand schreef dat het mooi was dat we nu in een tijdperk leven waar twee homos door middel van een draagmoeder een kindje kunnen krijgen. voor ik verder ga moet ik melden dat ik niks tegen homos heb. maar als ik zie dat mensen hier het al raar vinden dat een baby melk van een andere moeder krijgt, vind ik het opmerkelijk dat niemand heeft reageert op het feit dat 2 mannen een baby gaan opvoeden zonder dat er een vrouw aan te pas komt. hoe zal dat kind zich voelen? denken jullie dat hetkind zich anders zal voelen? zich zal afvragen waarom ik? waarom heb ik geen moeder? waarom heb ik geen " normaal" gezin? vinden jullie dat het kind iets mist? nou ja zowiezo mist het een juridische moeder. het heeft na adoptie twee juridische vaders. maar wat voor invloed zal dat hebben op dat kind? ik denk hierover na, omdat mijn gezinsplaatje ook niet ideaal is (niet dat een homo stel met baby niet ideaal is maar je begrijpt wat ik bedoel) ik ben een alleen staande moeder, en mijn kind is nu 4. ik denk ook vaak of hij het me kwalijk zal nemen later dat hij niet met zijn vader is opgegroeid. food for thought
Arm kind . Ik was al helemaal hyper toen ze een speen van een ander kind in het ziekenhuis aan mijn zoontje gaven, kan me echt niet voorstellen hoe jij je gevoeld moet hebben.
Ik denk dat elk gezin anders is. Je hebt sterke gezinnen en zwakke gezinnen. Ik geloof niet in dat het geslacht van de ouders uitmaken of je een sterk of zwak gezin bent. Wellicht dat het harder werken is, maar dat geldt net zo goed voor gezinnen met een werkeloze partner, gescheiden, alleenstaand, weduwen, lichamelijke problemen of wat dan ook. Denk dat er weinig gezinnen zijn die geen enkel obstakel tegenkomen. Elk gezin heeft z'n uitdagingen waar het het hoofd aan moet bieden. Met bewust zijn, betrokkenheid en vooral heel veel liefde voor elkaar en de kinderen op het eerste plan stellen, dan kom je er. Volgens mij mist dat in dit gezin met toevallig twee vaders en een hoop vrouwelijke bijfiguren in het leven (tantes, draagmoeder, eiceldonor, oma's etc.) niet. In ieder geval kunnen wij dat niet beoordelen van achter onze beeldbuis. Ik vind het totaal niet gek en zie dat mijn vriendinnetje samen met haar vrouw hun kind net zo liefdevol opvoeden als dat ik dat met mijn man doe.
in elk gezin kunnen dingen gebeuren die je liever niet had, een papa die vaak werkt, een ziek of gehandicapt broertje, een scheiding, een overspannend mama of papa. Ik noem maar wat. Dit zal allemaal invloed hebben op het kind. Gelukkig zijn kinderen heel flexibel. Ik denk persoonlijk dat het de kinderen niet zal schaden aangezien meestal 1 van de mannen wat vrouwelijker is. Er zijn ook mannelijke moeders dus Maar op latere leeftijd denk ik dat het meisje wel een vrouw in haar leven zal missen, dus ik hoop wel dat er een vrouw is in haar omgeving waar ze haar ei bij kwijt kan. Dit kan bijv een oma zijn of een tante.