Ik heb vandaag deze witte chocoladetaart gemaakt; Recept - Witte chocoladetaart - Albert Heijn Ik vroeg me af of de creme fraiche uit dit recept (4x 125ml!) geen slagroom hoort te zijn. Ik vond de taart nml. hierdoor erg zurig en viel de smaak van de chocolade helemaal weg!?! Zo zonde!
Volgende week vieren we de verjaardag van mijn dochter en ik ga naast een oerhollandse appeltaart deze brownie proberen Kell's Kitchen: The best Brownies ever!
Dat is ms. ook een idee! Als je de waardering leest op de site van AH moet het echt een lekkere taart zijn. Maar dit mag de naam 'Chocoladetaart' niet dragen! Zo jammer, mijn meiden hadden zich zo verheugd. Volgende keer mama's eigen chocoladetaart weer maken, zeiden ze. Maar mama wilde weer eens iets nieuws proberen.....
Oh dank je wel! Deze kwarktaart was sowieso al nie goed gelukt (de rand) dus ga het bij een volgende taart, zeker proberen!
kipkip (zo heet ze gekloof ik) had het in een ander topic gisteren over een chocoladeroomtaart.. Dat klonk zo lekker dat ik doe gelijk vvoor mijn werk heb gemaakt.. Mierzoet maar zo lekker.. Alleen was hij niet goed stijf. Probleem was dat ik de slagroom opklopte en daarna de au bain marie gesmolten chocolade er door deed. Maar dit zorgde eigenlijk dat de room weer vloeibaar werd (door de warmte) ik had eerst wat slagroom door de choco gedaan om hem af te koelen.. Wat heb ik fout gedaan?
ik heb de oreo cheesecake moeten aanpassen hier geen koekjes met chocovulling dus met maria kaakjes gemaakt. En ook geen philedelphia pakjes maar monchou nou daar ging het dus mis heb nu allemaal klontjes in mijn taart Gelukkig is er voor morgen nog een Hema taart en ga ik een cake maken. De smaak is niet verkeerd hoor het is alleen jammer van de kleine klointjes. Ik had dus eerst de monchou moeten mixen en dan kleine beetjes van de griekste yoghurt erdoor doen enz maarja dat ik voor volgende keer. Hopelijk zijn er wel een paar die willen proeven anders heb ik niet genoeg taart .
MIjn hemel, ik heb eergisteren een witte chocolade taart gemaakt met bastogne bodem ... Hij is TE goddelijk ...
Nog even een vraagje over deze taart. Ik ga deze vandaag maken, maar als die merengue erop wil maken, moet hij dan eerst in de oven en dan later nog een keer of kan het in een keer? Deze wil ik jullie ook niet onthouden KEYLIME PIE Ingrediënten voor 12 personen Voor de bodem: - 250 gr. bastognekoeken - 100 gr. roomboter Voor de vulling: - 3 eidooiers - 1 heel ei - 2 blikken sweetened condensed milk (bijvoorbeeld van Friesche vlagof Fries Meisje, te koop bij supermarkt en toko) - 6 limoenen (+-120 ml. sap; aanvullen met limoensap uit een flesje kan ook) - 1 eetlepel sinaasappelsap - 1 zakje vanillesuiker Hulpmiddelen - "Iets" om de koeken mee te verkruimelen (deegroller, mok, keukenmachine etc.) - dichte ronde ovenschaal van ongeveer 32 cm (of springvorm met bakpapier) - sesteur of rasp - mixer - grote beslagkom - oven (160 graden) Voorbereiding Voor de bodem: Bastognekoeken verkruimelen. Smelt intussen de roomboter. Bastognekruimels bij de boter voegen en mengen. De bakvorm invetten en de bastognemassa erin storten. Als je genoeg bodem hebt dan ook de zijkanten bekleden. Bodem glad strijken met een lepel. Voor de vulling: Was de limoenen goed en rasp de schil (= zest) voorzichtig tot het witte laagje (dat is bitter). Pers de limoenen. Vul het sap eventueel aan met sap uit het "limoentje" tot 120 ml. Klop de eidooiers,het hele ei en de vanillesuiker met een mixer. Voeg na ongeveer 5 minuten, al kloppende, de 2 blikjes sweetened condensed milk toe. Voeg na ongeveer 1 minuut, al kloppende, de limoensap, de zest en de sinaasappelsap toe. Stort de vulling op de bodem. Bereidingswijze Verwarm de oven op 160 graden. Bak de taart 15 minuten. Bewaar eventuele restjes in de koelkast Serveertips Lekker op een warme zomerdag. TIP: maak van de overgebleven 3 eiwitten meringue! Oven voorverwarmen op 220 graden. Klop de 3 eiwitten stijf met 150 gram suiker. Bestrijk de taart met de eiwitten in mooie pieken. Zet in de oven van 220 graden en bak de taart na tot de eiwitten mooi goudbruin zijn.
macy, ik heb de chocoladetaart gemaakt nou heerlijk en de kids smulde er ook heerlijk van.. grt serena
De key lime pie was erg lekker. Morgen waarschijnlijk de red velvet cheesecake maken en nog een ander taartje.
hier het recept voor de taart. je kan trouwens de witte chocolade ook vervangen voor andere chocolade, gewoon naar smaak dus vervangen. Ingredienten: 600 ml Slagroom 400 gr Witte chocolade 1 Pak bastogne koeken 100 gr ongezouten boter 2 eetlepels melk. Springvorm van ca 24cm Klop de slagroom net niet stijf, je moet pieken aan je mixer hebben, het mag dus niet te slap zijn maar ook zeker niet te dik. Als het te slap is zal je taart inzakken. Smelt de chocolade en laat deze een beetje afkoelen, mix dit vervolgens rustig door slagroom, hoe rustiger je dat doet hoe luchtiger die word. Maak de bastogne koeken fijn, het lekkerste is als ze heel fijn zijn. Als alles fijn is mix je dit met de boter ( boter even smelten in de magnetron ) Bedek de bodem met het bastogne mixje en gooi daar overheen het chocolade mengsel.. Nu het moeilijkste, laat de taart minimaal 4 uur in de koelkast staan, het lekkerste is als je hem een nacht in de koelkast laat staan.. Het is moeilijk maar geloof me het is de moeite waard. Eetse ! Bekijk bijlage 245742
Oei oei oei, misschien moet ik je maar niet bedanken Laat ik alle ingredienten in huis hebben...... Gevaarlijk topic dit
hihihi Ik baal ook iedere keer als ik dit topic weer omhoog ziet schieten in de lounge hahahah ik zit nu ook weer te zoeken naar een lekkere taart Eet smakelijk alvast
Bij mij was overigens de slagroom gaan schiften.( witte choco taart) iemand tips? Hij was wel heerlijk!., volgende keer ga ik een variatie maken: Drie smaken chocolade op elkaar met fruit er tussen.