taart recepten

Discussie in 'De lounge' gestart door linnepinneke, 8 apr 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. loesje1982

    loesje1982 Fanatiek lid

    4 apr 2011
    2.070
    0
    0
    Hier
    ja bovenstaand recept is prima daarvoor
     
  2. MommyA

    MommyA Fanatiek lid

    11 okt 2010
    1.016
    0
    36
    Oke bedankt meiden, ik ga dit van de week proberen.
     
  3. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ik heb vandaag deze witte chocoladetaart gemaakt;
    Recept - Witte chocoladetaart - Albert Heijn

    Ik vroeg me af of de creme fraiche uit dit recept (4x 125ml!) geen slagroom hoort te zijn. Ik vond de taart nml. hierdoor erg zurig en viel de smaak van de chocolade helemaal weg!?! Zo zonde!
     
  4. linnepinneke

    linnepinneke Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.046
    0
    0
    Middelburg
    Je nou mss ook gecondenseerde melk kunnen pakken als ik het recept zo lees...
     
  5. Eylem

    Eylem Niet meer actief

  6. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Dat is ms. ook een idee!
    Als je de waardering leest op de site van AH moet het echt een lekkere taart zijn. Maar dit mag de naam 'Chocoladetaart' niet dragen!

    Zo jammer, mijn meiden hadden zich zo verheugd. Volgende keer mama's eigen chocoladetaart weer maken, zeiden ze. Maar mama wilde weer eens iets nieuws proberen.....
     
  7. linnepinneke

    linnepinneke Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.046
    0
    0
    Middelburg
    Die moet ik ook maken!!! Ik ben een Oreo lover haha
     
  8. AtraVim

    AtraVim Bekend lid

    22 nov 2011
    706
    0
    0
    Oh dank je wel!
    Deze kwarktaart was sowieso al nie goed gelukt (de rand) dus ga het bij een volgende taart, zeker proberen!
     
  9. nanette77

    nanette77 VIP lid

    11 jan 2009
    10.817
    545
    113
    Vrouw
    kipkip (zo heet ze gekloof ik) had het in een ander topic gisteren over een chocoladeroomtaart..
    Dat klonk zo lekker dat ik doe gelijk vvoor mijn werk heb gemaakt..
    Mierzoet maar zo lekker..

    Alleen was hij niet goed stijf. Probleem was dat ik de slagroom opklopte en daarna de au bain marie gesmolten chocolade er door deed. Maar dit zorgde eigenlijk dat de room weer vloeibaar werd (door de warmte)
    ik had eerst wat slagroom door de choco gedaan om hem af te koelen..
    Wat heb ik fout gedaan?
     
  10. Melanina

    Melanina VIP lid

    20 mei 2008
    9.070
    0
    0
    Pedagogisch medewerkster
    Spijkenisse: Eindelijk na 13 rondes zwanger !!!!
    ik heb de oreo cheesecake moeten aanpassen hier geen koekjes met chocovulling dus met maria kaakjes gemaakt.
    En ook geen philedelphia pakjes maar monchou nou daar ging het dus mis heb nu allemaal klontjes in mijn taart :( Gelukkig is er voor morgen nog een Hema taart en ga ik een cake maken.
    De smaak is niet verkeerd hoor het is alleen jammer van de kleine klointjes. Ik had dus eerst de monchou moeten mixen en dan kleine beetjes van de griekste yoghurt erdoor doen enz maarja dat ik voor volgende keer. Hopelijk zijn er wel een paar
    die willen proeven anders heb ik niet genoeg taart .
     
  11. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    MIjn hemel, ik heb eergisteren een witte chocolade taart gemaakt met bastogne bodem ... Hij is TE goddelijk ...
     
  12. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Zou je het recept willen plaatsen? Of staat deze al ergens?
     
  13. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.625
    9.137
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Nog even een vraagje over deze taart.

    Ik ga deze vandaag maken, maar als die merengue erop wil maken, moet hij dan eerst in de oven en dan later nog een keer of kan het in een keer?

    Deze wil ik jullie ook niet onthouden

    KEYLIME PIE

    Ingrediënten voor 12 personen
    Voor de bodem:
    - 250 gr. bastognekoeken
    - 100 gr. roomboter

    Voor de vulling:
    - 3 eidooiers
    - 1 heel ei
    - 2 blikken sweetened condensed milk (bijvoorbeeld van Friesche vlagof Fries Meisje, te koop bij supermarkt en toko)
    - 6 limoenen (+-120 ml. sap; aanvullen met limoensap uit een flesje kan ook)
    - 1 eetlepel sinaasappelsap
    - 1 zakje vanillesuiker

    Hulpmiddelen
    - "Iets" om de koeken mee te verkruimelen (deegroller, mok, keukenmachine etc.)
    - dichte ronde ovenschaal van ongeveer 32 cm (of springvorm met bakpapier)
    - sesteur of rasp
    - mixer
    - grote beslagkom
    - oven (160 graden)

    Voorbereiding
    Voor de bodem:
    Bastognekoeken verkruimelen.
    Smelt intussen de roomboter. Bastognekruimels bij de boter voegen en mengen.
    De bakvorm invetten en de bastognemassa erin storten. Als je genoeg bodem hebt dan ook de zijkanten bekleden.
    Bodem glad strijken met een lepel.

    Voor de vulling:
    Was de limoenen goed en rasp de schil (= zest) voorzichtig tot het witte laagje (dat is bitter).
    Pers de limoenen. Vul het sap eventueel aan met sap uit het "limoentje" tot 120 ml.
    Klop de eidooiers,het hele ei en de vanillesuiker met een mixer.
    Voeg na ongeveer 5 minuten, al kloppende, de 2 blikjes sweetened condensed milk toe. Voeg na ongeveer 1 minuut, al kloppende, de limoensap, de zest en de sinaasappelsap toe.
    Stort de vulling op de bodem.

    Bereidingswijze
    Verwarm de oven op 160 graden. Bak de taart 15 minuten.
    Bewaar eventuele restjes in de koelkast:)

    Serveertips
    Lekker op een warme zomerdag.
    TIP: maak van de overgebleven 3 eiwitten meringue!

    Oven voorverwarmen op 220 graden.
    Klop de 3 eiwitten stijf met 150 gram suiker.
    Bestrijk de taart met de eiwitten in mooie pieken.
    Zet in de oven van 220 graden en bak de taart na tot de eiwitten mooi goudbruin zijn.
     
  14. serena15

    serena15 Bekend lid

    1 okt 2009
    592
    0
    16
    NULL
    NULL
    macy,

    ik heb de chocoladetaart gemaakt nou heerlijk en de kids smulde er ook heerlijk van..


    grt serena
     
  15. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.625
    9.137
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    De key lime pie was erg lekker. Morgen waarschijnlijk de red velvet cheesecake maken en nog een ander taartje.
     
  16. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    hier het recept voor de taart. je kan trouwens de witte chocolade ook vervangen voor andere chocolade, gewoon naar smaak dus vervangen.

    Ingredienten:

    600 ml Slagroom
    400 gr Witte chocolade
    1 Pak bastogne koeken
    100 gr ongezouten boter
    2 eetlepels melk.
    Springvorm van ca 24cm

    Klop de slagroom net niet stijf, je moet pieken aan je mixer hebben, het mag dus niet te slap zijn maar ook zeker niet te dik. Als het te slap is zal je taart inzakken. Smelt de chocolade en laat deze een beetje afkoelen, mix dit vervolgens rustig door slagroom, hoe rustiger je dat doet hoe luchtiger die word. Maak de bastogne koeken fijn, het lekkerste is als ze heel fijn zijn. Als alles fijn is mix je dit met de boter ( boter even smelten in de magnetron )
    Bedek de bodem met het bastogne mixje en gooi daar overheen het chocolade mengsel..

    Nu het moeilijkste, laat de taart minimaal 4 uur in de koelkast staan, het lekkerste is als je hem een nacht in de koelkast laat staan.. Het is moeilijk maar geloof me het is de moeite waard.

    Eetse !

    Bekijk bijlage 245742
     
  17. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113

    Oei oei oei, misschien moet ik je maar niet bedanken;)
    Laat ik alle ingredienten in huis hebben......

    Gevaarlijk topic dit:)
     
  18. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    hihihi :D

    Ik baal ook iedere keer als ik dit topic weer omhoog ziet schieten in de lounge hahahah ik zit nu ook weer te zoeken naar een lekkere taart :D

    Eet smakelijk alvast :D
     
  19. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Dank je!!!! Gaat vast en zeker lukken!:)
     
  20. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.060
    2.201
    113
    Brabant
    Bij mij was overigens de slagroom gaan schiften.( witte choco taart) iemand tips?
    Hij was wel heerlijk!., volgende keer ga ik een variatie maken:
    Drie smaken chocolade op elkaar met fruit er tussen.
     

Deel Deze Pagina