Ik gebruik altijd dit recept, en ze zijn heerlijk!! En je hoeft echt niet zo lang te mixen als wat bij het recept staan, ik mix gewoon totdat alles gemengd is en dat zijn ze lekker luchtig. Ik heb er pas 60 gemaakt en idd recept x5 gedaan. Als je ze mooi plat wil krijgen moet je na het bakken er gelijk iets zwaars op leggen (bijv een snijplank) ik weeg ze ook altijd per cupcake af, dan zijn ze allemaal even groot. (volgens mij rond de 40 gr) Ik weet niet hoe je ze gaat versieren, maar ik gebruik ook altijd witte chocopasta om ze af te smeren. Ik heb 1 glas wat qua doorsnee net zo groot is als de bovenkant van een cupcake en daar steek ik rondjes mee uit. S6 ermee!
Holy crap, wat veel! Helemaal als je ze nog nooit gemaakt hebt! Sowieso zou ik van tevoren eens een paar 'batches' (12 stuks) proefmaken. Hoe lang het duurt? Denk dat je wel een minuutje of 20 bezig bent met alles klaarzetten, beslag maken, beslag in tray doen... Dan 20-30 minuten in de oven.... Reken op een uur per tray, dan heb je ook 'slack' ingebouwd... Kun je ook nog even zelf een kopje thee drinken tussendoor en het aanrecht eens afdoen. Maar je moet dan dus 100/12= 9 keer bakken! En dan nog allemaal versieren! Houd er rekening mee, dat je de cupcakes eerst moet laten afkoelen, voor je ze uit de tray haalt. Dus ik denk dat je sowieso 2 trays moet hebben. Als tray 1 erin staat, maakt je beslag voor de volgende. Tray 1 eruit, tray 2 erin. Zo kun je meteen door. Wel even opletten dat de oven nog wel op temperatuur is, want die daalt natuurlijk ook als je de oven open doet... Versieren kun je allemaal tegelijk doen... De cupcakes moeten toch allemaal afgekoeld zijn voor je er iets mee kunt doen... Je kunt ook afwisselen met marsepein (ik zou marsefond oftewel rolfondant gebruiken) en buttercream of zo. Dat laatste lijkt me makkelijker. Gewoon erop spuiten En een paar busjes van van die sprinkles kopen... Ik heb bijvoorbeeld zilversuiker. Heel leuk en smaakt nog ook. Maar man man, wat een project. Weet waar je aan begint!!!
Marsefond en rolfondant is trouwens niet hetzelfde! Rolfondant is rolfondant n marsefond is een mix van marsepein en fondant, ik mix het bijvoorbeeld 1 op 1, om iets van de voordelen van fondant te krijgen, maar toch de smaak van marsepein. Ik zou trouwens de uitdaging aangaan hoor, 100 cupcakes maken. Ik zou ze wel allemaal van te voren bakken en in de vriezer gooien. Dan rondjes uitsteken(100 dus) en die apart leggen en dan de frutsels voor erop maken. Dan de cupcakes ontdooien, afsmeren, bekleden en tadaaaa klaar is keesje
Voor 12 stuks kun je beter, (125 gr van alles vind ik te weinig voor 12 CC's) deze verhouding gebruiken: 150 boter 150 suiker 3 eieren 150 zelfrijzend bakmeel Ipv boter kun je ook 150 gram appelmoes gebruiken. Dan mix je eerst suiker en eieren luchtig en dan meel en moes er doorheen spatelen (blijft het luchtig) En ik zou het beslag per 12 cakes maken. Dus een tray in de oven en et beslag voor 12 cupcakes maken, in de oven, beslag maken, oven etc etc Succes! Voor garneren simpel houden. Met spatel botercreme erop smeren in 3-4 verschillende kleurtjes en wat sprinkles er over heen. Ik zag ze hier en erg kleurrijk! 1 jaar! | Zilverblauw Leuk bedrukt vormpje is ook al het halve werk..
zooo gedaan, gelukkig hoefde het er maar 75 te zijn (smste ze later) en een vriendin heeft geholpen: zie hier het eindresultaat
Leuk geworden!!! Ik heb afgelopen kerst 200 MINI cupcakes moeten maken voor een restaurant. Meestal decoreer je mini's met een toefje, maar de eigenaresse wou ze gedecoreerd met fondant in kerst-style...Heeel wat gepriegel dus.
Dank jullie wel! Ze was er heel blij mee en ze waren erg lekker, al zeg ik het zelf.... alleen bleven er 36 nog over ...beetje jammer...maar ach nu kan ze trakteren in haar klas (ze is lerares)