Oke heel slecht gisteravond patat met frikandel en mayo En nu 2 bolletjes 1 met vlokken en 1 met katenspek
Mijn ontbijt was saai (cracker met kaas + kop thee), dus ik post ff een fotootje van een etentje waar we een tijdje terug flink voor uitgepakt hadden... Was voor 10 personen. 1e foto was voorgerecht, 2e hoofdgerecht. Verder stonden er 2 schalen risotto op tafel, maar daar is geen foto van, net als van het dessert helaas...
Een heerlijk zelfgemaakt broodje gezond gegeten gisteren!!! Maar zo dik belegd dat je er amper in kan bijten ghehe. View attachment 246504
oooei krijg er gewoon trek van,. hier gaat dus net na zien van jouw broodjes een stokbrood de oven in.. haha
Wat lekker die broodjes gezond. Hier zijn mijn boterhammetjes met boterhamworst. View attachment 246533
het recept van de slanke gehaktschotel Ingrediënten voor 6 personen 1 aubergine 1 courgette 3 paprika′s 1 grote ui 4 knoflookteentjes zout versgemalen peper 500 gram rundergehakt 1 el. paprikapoeder 1 blik (ca. 400 gram) tomatenblokjes 2 eieren 1/8 liter (demi) creme fraice 50 gram. geraspte 20 kaas 3 el. eventueel gesnipperde peterselie Bereidingswijze Maak de groenten schoon:snijd de aubergine in blokjes van ca. 1? cm. en de paprika′s in stukjes. Snipper de ui en de knoflookteentjes. Verhit 2 el. olie in een wok, voeg de groenten toe en roerbak het geheel ca. 6 mininuten. Breng de groenten op smaak met zout en peper en schep ze in een lage ovenschaal. Verhit de rest van de olie in (dezelfde) pan en roerbak het gehakt rul. Bestrooi het gehakt met de paprikapoeder. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer de tomatenblokjes met het vocht erdoor. Schep het gehaktmengsel over de groenten in de ovenschaal.Klop de eieren los en meng de creme fraice en de helft van de kaas erdoor. Lepel het ei-roommengsel over het gehakt en strooi de rest van de kaas erover Verwarm de oven voor op 180c. Laat het gerecht in het midden van de oven en in ca. 30 min. goudbruin en gaar worden. Bestrooi de schotel eventueel met peterselie. Erg lekker met turks brood EET SMAKELIJK!
@ Jufaman, dat ziet er lekker uit. Zie ik nu in het gerecht van die lange 'schelpen' die je ook op het strand vind? De rest ziet er ook lekker uit. Mmmm lekker zo'n stoofpotje.
@ Jel: Jaaaaaa, dat zijn die 'scheermesjes' en ze smaakten heerlijk!! Ik had ze ook nog nooit eerder op, maar het zijn net lange mosselen. En ze waren een beetje gekruid. Het waren allemaal Itailaanse hapjes, zodat na het koken de hele tafel vol stond met koude en warme gerechtjes! Het was een superavond!
@ Moon28: bij mij is hij het al een tijdje gewend, want ik gooi deze 'eet-foto's' ook op facebook! Vinden we gezellig om te zien wat anderen eten, Eigenelijk net als hier... ideetjes krijgen enzo!