Hallo, Ik wil graag een recept maken waar o.a. ook ansjovis in zit. Nu heb ik dat nog noooooooit in de winkel gekocht en in een gerecht gebruikt. Waar kan ik dat vinden in de winkel? Zit het in blik? En is het kant en klaar of moet je ook nog graten verwijderen o.i.d.? Groetjes, Hanna
Zit in blikjes, moet je wel bij oplette want zit tjokvol graten. Maar dat is eigen aan ansjovis. Maar dus je kan zo'n blijkje uitgieten en dan door je pasta of zo roeren, werkt perfect
Als je dat in een pasta doet of warme saus dan lijkt het of ze smelten (dus dan moet je er ze niet allemaal op voorhand uitpulken). Eet je ze vanuit het blikje op een toastje dan moet je opletten, ze er uithalen is quasi onmogelijk, zijn zo veel en zo klein en die ansjovisjes zijn ook al zo klein. Gewoon beetje opletten dus
Ja, ik wil ze door de pasta doen. Dus dan kun je gewoon de hele inhoud van het blikje er doorheen kieperen?
Zit natuurlijk in olie. Hangt er van af of je dat graag hebt (olie smaakt natuurlijk naar ansjovis) ik geloof dat er er een pasta putansca is waar je het blikje en de olie moet indoen. Maar hangt af van je smaak en het recept. En wel nog een beetje opletten want er kan natuurlijk altijd een graatje verdwalen. En ook opletten met zout bijvoegen want die visjes zijn megazout van hunzelf