lekkere magere dingen voor op de bbq

Discussie in 'De lounge' gestart door marilouise, 25 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. marilouise

    marilouise Niet meer actief

    wij gaan zondag bbqen net als de rest van nederlnad natuurlijk, maar we zijn aan het lijnen/ opletten

    tips voor wat magere dingen voor op de bbq
    ik heb gewoon een klein vlees pakketje en een salade
    een klein beetje stokbrood met sate en knoflooksaus (minimale hoeveel heid weet dat dit de dikmakers zijn)
    Ik wil nog wat groens voor op de bbq
     
  2. bagheera

    bagheera Bekend lid

    2 aug 2011
    746
    0
    0
    NULL
    NULL
    Lekker een maiskolf op de bbq leggen? Witlof salade klaarmaken? Wat meloen/ aardbeien als toetje. Lekker stukje vis op bbq en kip?
     
  3. poppedopje

    poppedopje Fanatiek lid

    29 mrt 2010
    2.389
    1
    0
    NULL
    Vlak aan zee
    Groentenspiesjes voor op de bbq! Iets van paprika, courgette, aubergine, champignons.

    En ik maak altijd zelf saté, gewoon van kip, dat is ook mager. En salades kun je ook goed erbij eten, wel zelfgemaakt (dus geen enorme bakken dressing of mayonaise) Verl plezier, wij zetten de bbq vanavond al aan ;)
     
  4. marilouise

    marilouise Niet meer actief

    Ik heb al maanden een uit eten afspraak voor vanavond staan kan vertellen met dit weer is dat wel een straf geloof ik. Ach gezelligheid is het belangrijkste
     
  5. poppedopje

    poppedopje Fanatiek lid

    29 mrt 2010
    2.389
    1
    0
    NULL
    Vlak aan zee
    Ga je toch lekker op het terras zitten bij het restaurant! Alleen maar lekker, je wordt nog bediend ook!
     
  6. marilouise

    marilouise Niet meer actief

    Vis gaat helaas niet, ik ben de enige visliefhebber dus pas me wel weer aan, daarbij moet ik vertellen dat mijn man van het kaliber wat de boer niet kent vreet die niet is. nu heeft hij daar maar mee te dealen ik pas me niet altijd aan.
    Heb net gehoord dat mijn tante een lekkere salde maakt voor hun met kip en voor mij met tonijn hihi.
    Ik denk dat ik wat champignons haal en deze vul en dan in folie gaar laat worden.
    is het lekker een groentespiesje met tomaat ertussen?
     
  7. marilouise

    marilouise Niet meer actief


    Was het maar zo een feest we gaan naar de wok zonder terras.:(
     
  8. Islah

    Islah Niet meer actief

    Hamburgers van kipgehakt?
     
  9. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Kipfilet in stukjes snijden, marineren in mengsel van olijfolie/citroensap/ketjap (3:3:1) en kruiden met wat je lekker vindt; komijn, kerrie, gember (vind ik zelf heel lekker), peper....(geen zout meer toevoegen ivm ketjap).

    Lekker een aantal uur laten marineren in de koelkast en dan aan stokjes rijgen en op de barbecue! Echt overheerlijk!
     
  10. Tavsan

    Tavsan Actief lid

    30 apr 2012
    377
    0
    0
    Deventer
    Wij eten geen varkensvlees.
    Op de bbq komt (bij wat uitgebreider):
    Kofte (is gehakt), stukken lamsvlees, stukken rundvlees, kippendijenvlees. Is malser als filet.
    We maken ook spiezen van groene pepers en tomaten. Gewoon een tomaat in 3 plakken snijden en aan een sateprikker.
    Salade erbij, brood erbij, wraps erbij, wat sauzen.
    Klaar!
     
  11. bagheera

    bagheera Bekend lid

    2 aug 2011
    746
    0
    0
    NULL
    NULL
    Een lekkere gepofte aardappel? Is ook niet ongezond hoor zolang je hem niet verdrinkt in kruiden boter haha.
     
  12. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    9.190
    10.790
    113
    Lekker sausje/smeerseltje:

    Snipper een sjalotje heel fijn. Rasp een komkommer grof. Meng sjalot en komkommer met Turkse yoghurt tot een dikke saus. Breng op smaak met gedroogde munt, zout en peper.

    Je kan ook van courgette grote schuine plakken snijden en die ingesmeerd met kruidenolie zo op de bbq leggen.

    Tomatenstukjes op een spies wordt een kliederboel, als je ze overdwars halveert blijven ze stevig genoeg voor op een grote grillpen.

    Nog een tip: marineer stukjes mager lamsvlees in olie met knoflook en rozemarijn voor een lekker spiesje.
     
  13. karine

    karine Fanatiek lid

    13 mei 2007
    3.694
    0
    0
    @ Eylem: Dat klinkt lekkerrrr!! Ga ik ook maar eens maken ;)

    Hier kip, groentespiesjes, zelfgemaakte salade, weinig saus..
    Verder stokbrood erbij natuurlijk :)
     
  14. marilouise

    marilouise Niet meer actief

    ik weet niet of ik hte al duidelijk had aangegeven, maar het vlees is het probleem niet, heb alles al in huis en ik maak zelf sate van kippen dijfilet erg lekker mals verder wat kippenboutjes runderhamburgertjes en wat kleine lamsspiesjes
    Ik houd zelf niet van ketjap dus ik marineer mijn satevlees altijd met 3 tenen knoflook wat peper en zout en het sap van een halve citroen met wat olijfolie dat 2 uur laten staan heerlijk lekker fris.
    lamsvlees gaat ook in de knoflookmarinade

    ik ben alleen een ramp met lekkere groene dingen op de bbq ik vindt tomaat heel lekker dus denk steeds daaraan, maar weet niet wat
     

Deel Deze Pagina