Hier echt precies hetzelfde, normaal vast menu, zonder moeite, maar het lukt gewoon veel minder goed nu... @ Wendy; mss net voor sluitingstijd morgen naar de supermarkt? Waarschijnlijk flinke afprijzingen op vlees en versproducten omdat ze 2 dagen dicht gaan...
Bij de Lidl! Koop bijv kipfilet en snij in stukjes, leg in zelfgemaakte marinade van olie en ketjap en dan maak je zelf saté! (wel de stokjes ook even in water leggen, voorkomt aanbranden). En de hamburgers en worstjes zijn ook goed te doen!!
ik begin van in april al bbq vlees of wat daarvoor kan doorgaan, te kopen in de aanbieding en die verdeel ik dan in porties en die vries ik in. Mijn ervaring is dat een eerste zonnige dag van het jaar onverwachts komt en dan begint het bij mijn vriend al te kriebelen. En dan ben ik goed voorbereid
Zo, eindelijk alle pagina's doorgelezen!! Hier moeten we ook gaan bezuinigen, want mijn vriend is vanaf juni werkloos. Een abbo dus!
Wat klote voor jullie Heel veel succes met bezuinigen! Wordt bij ons deze week 85 euro. Gister voor 8 dagen boodschapppen gedaan (t/m vrijdag) voor 70 euro en vandaag moet er nog wat honden/kattenvoer komen en luiers.
Ik hoop dat je het over een maand of 9 uit kunt proberen Al mijn witte onderbroeken gesneuveld na de bevalling Kon geen kraamverband tegenop
Zag vanochtend bij de Lidl een bbq-pakket voor 7,50. Misschien is dat nog wat? Heb niet gezien hoeveel erin zat hoor... Hier alle boodschappen weer binnen! Was voor bijna 90 euro kwijt, wel 6 flessen wijn erbij, 2 dozen waterijs en alvast wat voorraad. Je weet nooit hoe de komende 6 weken gaan En ingrediënten om weer pastasaus te maken, daar haal ik 5 porties uit dus dat valt nog mee!
En nog een tip, geen boodschappentip maar wel besparingstip: hang je was buiten te drogen! Met dit weer is het met een uurtje droog, en zonder energiekosten....
Ben dus niet de enige die afwijkt van het week menu Vind het echt een drama om te eten met dit weer, heb nergens zin. Kleine meid heel ziek en wil helemaal niks eten dus gaat lekker hier. Not. Vanavond word het een salade, stokbroodje kruidenboter en een worstje.
Whoops, afgelopen paar dagen voor zooooo onwijs veel geld boodschappen gedaan We zijn naar de Makro, de Toko groothandel, de C1000, de AH en de groenteboer geweest. Heb voor echt een vermogen uitgegeven Moet wel zeggen dat ik luiers voor tenminste twee maanden heb, billendoekjes voor tenminste een half jaar, ook voor de beestjes voor zo'n vijf weken aan voer. En een heleboel meer. Veel voorraad maar ook heel veel verse artikelen. Onze koelkast en vriezer zijn helemaal afgeladen er kan echt letterlijk niks meer bij En dat wil wat zeggen met een Amerikaanse koelkast hoor Moet wel zeggen dat er aankomende maand ruimte voor was in het budget. Scheelt de komende maanden weer in het weekbudget dus ga me er niet al te druk om maken.
Hi Elena, wil je me nog vertellen hoe ik die caramel voor de taart zachter kan laten/krijgen? Ik wil graag caramel maken voor over het ijs morgen.. Lijkt me zo heerlijk!!
zo net weer even de kasten/vriezer etc nagekeken en we hebben genoeg eten (diner)voor 2 weken. dus komende 2 weken alleen brood+ beleg,melk, paracetamol, fruitontbijt (over 1,5 week 2 flessenvoor de hele week voor man s ochtends om 5 uur), koffiemelk, 1 pak vla en 1 emmertje griekse yoghurt, fruit en paprika's ,champions (voor 2 e week) nodig. we eten in ieder geval aankomende vrijdag buiten de deur en vast nog wel een x, dus dan zou ik voor 16 dagen eten hebben. menu's. dingen met verse groente gaan natuurlijk eerst op. - ovenschotel met gehakt, aubergine, paprika, groentemix mexicaans uit vriezer, kidneybonen, kaas en rijst ernaast - shoarma+broodjes en sla ernaast - bbq (vlees over van gister nu in vriezer) afbakstokbroodje erbij - pasta, saus nog in vriezer dus alleen pasta koken . met tomaten salade - roerbak, kip, roerbakgroente (vriezer) en sla ernaast - frans stoofpotje met aardappelen - aard., groente (blik of vriezer), ham/kaas burger - krieltjes, broccoli mix, kaassaus, gehakt bal - krieltjes, asperges+ saus, gekookte eieren - kip wraps, kip, allerlei restjes groente, roerbaksausje - pasta, met gehakt, champions etc. - aard, blik vriezer groente, kip provencaal kruiden - mie met kip.
@Tante; Als je een karamelsaus (voor over ijs) wilt maken kan dat op twee manieren; door suiker met slagroom te verwarmen of door dulce de luche te maken met een blikje gecondenseerde melk. Google even op deze laatste methode als je geen slagroom in huis hebt.
Ik ben dan niet Elena, maar ik denk dat ik ook wel een antwoord voor je heb. Ik zou er zelf in ieder geval wat room bij doen (slagroom of kookroom), dan krijg je caramelsaus, jammie!! Ik doe het altijd door eerst de caramel te maken en dan op het laatst de room erbij te mikken en heel goed te roeren. Edit: spuit 11... Elena was me al voor
Ah, super.. Dus een blikje gecondenseerde melk met een bekertje slagroom erdoor, dat in een pannetje opwarmen en blijven roeren? en 15 min ofzo? EN als ik het een paar uur later wil gebruiken, kan ik het dan weer opwarmen? In de magnetron? Tanx voor je reactie hoor, zelf als je geen elena heet mag je reageren Wordt ik blij van!
@ Tante; Nee, je maakt dulce de leche met enkel gecondenseerde melk; Carolines blog: Dulce de leche Om een karamelsaus met slagroom te maken; suiker karameliseren in een pannetje en daar langzaam, al roerend, de slagroom bij te gieten. Recept - Karamelsaus stap-voor-stap - Albert Heijn