Ik gebruik voor mijzelf vision zonnebrand. Aangezien ik het fijn smeren vind en niet plakkerig is wil ik het ook voor mijn dochter van 1 gaan gebruiken (factor 50). Maar nu zegt iemand tegen mij dat ik dat niet moet doen omdat er oxybenzone in zit en dit schijnt gevaarlijk te zijn... Wie o wie weet hier meer van?? Wie gebruikt nog meer vision voor hun kinderen?
Ik gebruik het hier ook, ook voor mijn dochtertje. Volgens mij is het geschikt voor het hele gezin. Staat op de verpakking. Het is een van de weinige anti-zonnebrandcrèmes waar ik geen uitslag van krijg.
Hier gebruik ik het ook voor mij en mijn dochtertje van 21 maanden. Vorig jaar trouwens ook gewoon gebruikt. Gaf geen problemen.
In landen met veel zon, blanke mensen en veel huidkanker (Australie) waarschuwen ze tegen zonnebrandmiddelen die in de huid trekken i.p.v. op de huid blijven liggen en die je maar eens per dag hoeft te smeren, omdat ze minder goed tegen schadelijke stralim beschermen en zelf soms kankerverwekkende stoffen bevatten. Advies daar is om regelmatig te smeren met een sunblock, vooral bij kinderen, en je huid zoveel mogelijk te beschermen d.m.v. zonwerende kleding.
Ik zat met dezelfde vraag. Op het kindrdagverblijf van de oudste (die is nu 2) gebruiken ze het ook. Omdat het me opviel dat hij minder uitslag/zonneallergie had ( terwijl ik hem echt voornamelijk in de schaduw houd) ben ik het ook gaan halen. Op internet las ik vervolgens allerlei spookverhalen dat Oxybenzon dezelfde werking kon hebben als oestrogenen en kankerverwekkend zou zijn. Ben nu hard aan het twijfelen om de tube maar op mezelf op te smeren en zeker al niet op de jongste ( die nog geen 2 maanden is en het dus nu in ieder geval nog niet nodig heeft) maar aan de andere kant lees je juist ook veel dat dermatologen het middel juist aanraden. Je mag er toch van uitgaan dat de drogisten veilige spullen verkopen....
ik gebruik voor mijn kids waarvan de jongste bijna 5,5 maand oud is, Nivea sunkids factor 50+ is deze dan wel goed?
Vision (en P20) werd mij min of meer afgeraden omdat nooit is onderzocht wat het doet met de huid van jonge kinderen en dus ook nooit is bewezen of het schadelijk is of niet. Waar dit op gebaseerd is weet ik niet, maar er werd me een alternatief aangeboden en met dat verhaal in mijn achterhoofd heb ik daar voor gekozen.
Nou, hier inmiddels de vision de deur uit gedaan! De buik van mijn kleine mannetje leek wel schuurpapier. Heb nu Roc en dat bevalt definitief het beste
Ik heb het inmiddels ook gewoon bij de Etos even gevraagd. Die raden het ook af om het bij kinderen te gebruiken. Zij adviseren, nivea, loreal of amber solaire. Omdat vision toch misschien schadelijke stoffen heeft. Dus ik heb besloten om het risico niet te nemen en gewoon amber solaire te blijven gebruiken factor 50.
Ik gebruik ook Vision voor de kids. De oudste kan sowieso niet tegen de Zwitsal zonnebrandcreme. Vision gebruik ik ook voor mezelf en nu dus ook voor mijn zoontje. Hier kan hij wel gewoon tegen. Op de verpakking staat dat het geschikt is voor kinderen, dit mogen ze er niet eens op zetten als het schadelijk zou zijn.
Oxybenzone?? Dat is toch sinds 2008 al een verboden stof omdat het kankerverwekkend bleek te zijn? Dat is toch octocrylene? Ik gebruik biologische zonnebrand (voor kinderen en baby's) van de reformwinkel. Van Lavera. Nadeel is wel dat het maar tot factor 20 gaat. Hoger kan niet zonder chemische stoffen namelijk. Ik heb nog wel een gewone zonnebrand voor kinderen factor 30 en 50 (inderdaad met octocrylene) voor als ze echt een hogere factor dan 20 nodig heeft. Vooral voor de kuiten die zijn gevoelig bij mijn dochter. Voor de rest doe ik dan liever uv- badkleding aan.
Ik heb even op google gezocht maar het is alleen in Amerika verboden maar niet in Nederland. Maar ik zou nooit een zonnebrand gebruiken met oxybenzone of parfum erin.
Volgens KWF Kankerbestrijding is het niet waar dat je kanker kunt krijgen van zonnebrandcreme. Bron: Ontkracht: zonnebrand verhoogt risico op kanker
KWF is niet objectief in deze. Natuurlijk willen zij dat je goed smeert anders krijg je nog huidkanker. Google even oxybenzone kanker.
Kwf niet objectief? Ik denk dat zij JUIST bjectief zijn. Ze gaan je toch niet iets adviseren waardoor je geen huidkanker krijgt, maar wel een andere vorm van kanker? En ja, er zullen vast verhalen op internet te vinden zijn over oxybenzone en kanker. Net zoals er over een heleboel andere stoffen te vinden is dat ze kanker veroorzaken. Terwijl er over diezelfde stoffen ook weer berichten te vinden zijn dat ze getest en veilig bevonden. Het gaat er in mijn ogen niet alleen om wat er staat, maar ook wie er schrijft. Als het gaat om (alle vormen van) kanker, lijkt KWF mij juist een goed en objectief advies geven. Kan later blijken dat ze het mis hadden? Ja, natuurlijk. Maar op dit moment zijn er geen wettenschappelijke onderzoeken die aanleiding geven tot bezorgdheid over de stoffen die in (Europese) zonnebrandcrèmes te vinden zijn.
3.4 Hormonale activatie: Recent toonden (Nakagawa Y & Suzuki T, 2002) een hormoonverstorend effect aan van zonnecrèmebestanddelen. Ze bestudeerden het metabolisme en de cytotoxiciteit van 2- hydroxy-4-methoxybenzophenone (HMB) in geïsoleerde rathepatocyten en de xeno- oetrogene activiteit van HMB en zijn metabolieten in menselijke borstkankercellen en ze voerden een oestrogeenreceptor-competitieve binding assay (estrogen competitive binding assay) uit. De incubatie van hepatocyten met HMB veroorzaakte een concentratie- en tijdsafhankelijke afname in levensvatbaarheid van de cel en een verlies van intracellulair ATP. HMB werd in de hepatocyt-oplossing enzymatisch geconverteerd tot 2,4- dihydroxybenzophenone (DHB) en een gehydroxyleerde intermediair dihydroxy-4- methoxybenzophenone (DHMB). DHB heeft een competitief effect op de binding van 17β-oestradiol op de menselijke oestrogeenreceptor α. Ook veroorzaakte DHB bij concentraties van 10-8 tot 10-6 M een concentratie-afhankelijke proliferatie van borstkankercellen. DHMB en THB veroorzaakten bij concentratie van 10-7 en 10-6 ook een kleine proliferatie. Aan de hand van deze resultaten werd het oestrogeen potentieel bepaald: DHB>THB>DHMB. Schlumpf et al. (2001) onderzocht het effect van zes zonnecrèmebestanddelen op MCF-7 borstkankercellen. Vijf ervan (benzophenone-3 (Bp-3), homosalate (HMS), 4-methyl- benzylidene camphor (4-MBC), octyl-methoxycinnamate (OMC), and octyl-dimethyl- PABA (OD-PABA)) deden celproliferatie toenemen. Het zesde product (butyl- methoxydibenzoylmethane (B-MDM)) bleef inactief. Verder bewijs voor de oestrogeniciteit van deze stoffen was de inductie van het Ps2-proteïne (een oestrogeengereguleerd proteïne in borstkankercellen) in de MCF-7 cellen en het blokkeren van het proliferatieve effect van 4-MBC door de oestrogeen-antagonist ICI182,780. Bovendien toonde men een dosis- afhankelijke toename van het gewicht van de uterus aan bij ratten die 4-MBC, OMC of Bp- 3, gedurende vier dagen, met het voedsel kregen toegediend. Dermale applicatie van 4-MBC bij haarloze ratten veroorzaakte ook een toename van het uteriene gewicht. De resultaten geven aan dat zonnecrème-bestanddelen moeten worden getest op endocriene activiteit, met het oog op mogelijke lange-termijn effecten. Smeer ze.