de taart moet ik nog maken maar hier alvast de strik die erop komt mijn 1e strik trouwens, ben er wel tevreden over!
Ik zou hier nog even een foto komen plaatsen van onze bruidstaart die ik vorige week heb gemaakt Onderste taart gevuld met aardbeienjam+slagroom+aardbeien en een laag slagroom met nog wat aardbeien. Middelste gevuld met een laag citroenbavarois, een laag lemoncurd en een laag slagroom. Bovenste gevuld met citroenbavarois en een laagje lemoncurd. De letters en lace flowers zijn allemaal geverfd met americolor sheen lavender.
Tip voor de volgende keer... Om Dora dr neus een beetje vorm te geven doe je een klein bolletje (of een beetje in de vorm hoe je de neus wil hebben.) Onder het gezichtje en dan wat in vorm duwen Dora blijft lastig maar deze is prima gelukt
Zie het nu pas, maar thanks! Het gaat goed! Eindelijk! Zijn dus erg erg erg blij! En dan nog even m'n eerste bruidstaartje van deze maand, (35 personen). Volgende week voor zwager en schoonzus eentje voor 110 man/5 lagen....
Zo .. mijn eerste stapeltaart ... hoop geleerd en mijn keuken zag eruit als een slagveld ... maar ik ben niet ontevreden. De onderste is gevuld met aarbeienbavarois en jam, de bovenste met lemoncurd en citroenbavarois. Bekijk bijlage 249744
Mijn verjaardagstaart ! De binnenkant is de chocoladetaart uit de film Matilda, heb alleen als buitenkant niet het chocoladeglazuur gedaan maar eigengemaakt marshmellow glazuur. Maak normaal de simpele dingen als appeltaart en cake enz dus dit is mijn eerste echt taart .
dames ik ben een beginnenling met veel vragen waar halen jullie het marsepein? en kleuren jullie die dan zelf of neem je kleurmarsepein? en die kartonnen waar je de taart op zet gebruiken jullie die altijd of niet en hoe komen jullie daar aan? en kan en klare mix voor de bescuit of mixen jullie dat zelf? heb een workshop gehad en ben nu besmet met het virus
@bernadet.. ik gebruik altijd fondant.. is prettiger.. kleur zelf wel eens wat maar gezien ik in mijn winkel 16 voortgesleurde stukjes kan pakken is dat vaak handiger.. haha verder gebruik ik altijd drums en geen karton.. drum is stuk steviger (wel duurder)
Ik gebruik ook vooral fondant voor taarten. Voor cupcakes wil ik ook nog wel eens marsepein gebruiken. Fondant koop ik of gekleurd (als ze het hebben, voornamelijk rood en zwart, want die kan ik zelf niet kleuren), of ik kleur het zelf. en ik gebruik ook drums en taartkartons. Je kunt kant en klaar biscuit mix kopen (Funcakes), smaakt prima. Ik heb het in het begin ook gebruikt, maar nu maak ik biscuits zelf. Ik vind het lekkerder.
Maar fondant is veel zoeter toch of valt dat wel mee? Is de werkwijze wel het zelfde dan of is dat anders als marsepein?
Fondant is zoeter, maar wordt mooi glad op een taart. Marsepein is vetter. Je kunt het allebei doen hoor, het is maar net wat je prettiger vind werken Werkwijze is hetzelfde.
Okee, ik dacht dat fondant veel zachter was maar dat is dus niet zo. Kwa prijs zit er ook niet veel verschil in of wel. Zit er nu wel sterk aan te denken de fondant richting op te gaan Haal je dat in een winkel of via internet en zoja welke site? Wat een vragen hè
Mijn eerste gemaakte taart was afgelopen jaar met oud en nieuw. Zag altijd leuke taarten voorbij komen en dacht dat is gaaf wil ik ook kunnen. Dus ben met oud en nieuw gaan oefenen. Wou graag met de verjaardag van mijn dochter ook een eigen gemaakte taart op tafel zetten. Dus internet afgelopen en een site gevonden waar tips staan en dat soort dingen. Online dingen gekocht en naar de Jamin geweest en daar nog van alles weg gehaald. Bekijk bijlage 250814 Deze is gemaakt met 1 laag zwitserseroom
Mijn tweede en derde taart, voor mijn eigen verjaardag Bekijk bijlage 250817 Bekijk bijlage 250815 Deze zijn gemaakt met 1 laag aardbeienkwark
Mijn vierde en vijfde taart voor de tweede verjaardag van mijn dochter Bekijk bijlage 250819 Bekijk bijlage 250820 Deze zijn gemaakt met 1 laag aarbeienkwark