Kijk eens op de site: deleukstetaarten.nl daar staat echt heel veel info op. Van biscuit TOT vulling. Alle soorten decoderen en bloemen maken. Ik heb er zelf echt veel van opgestoken. En ben zelf ook een beginner
poeh jeetje daar vraag je nogal wat!! das zelfde als je een piloot vraagt of ie even in 1 zin wil uitleggen hoe je moet vliegen lol Je kan het beste even kijken op internet en youtube.... het is nogal een werk om het zo even te leren. Het werkt niet zo van 'even in plakjes snijden en in de kom doen'. Het komt best precies en de kunst van het uitrollen van het marsepein en dit ongescheurd en gekreukt op je taart krijgen is ook nogal een fikse klus,zeker als je het nog nooit hebt gedaan. Ik zou eerst eens beginnen met een gewone ronde taart .... ipv meteen zon klus van vrouwenborsten op je te nemen!!
ER zijn idd zoveel howto's te vinden als je even zoekt. Echt alle info kun je van het web halen, maar je moet er even tijd in steken
Het is inderdaad echt oefening baart kunst! Ik zie dat er al een paar handige how-to's zijn geplaatst, daar zou je zeker de benodigde info uit kunnen halen. En anders wellicht ergens een basis workshop volgen ? Ik heb een hele tijd geleden ook een tietentaart gemaakt, zal er eens een foto van plaatsen, misschien kun je er wat inspiratie van opdoen .
Meiden bedankt! ik heb heel de taartdozen deel 3 doorgespit en toen kwam ik toch een goede link tegen stap voor stap van ei tot bekleden word daar uitgelegd http://vrijetijdtv.ntr.nl/course/view.php?id=3 Heb net even bij deleukstetaarten.nl voor 200,- besteld hoop dat ik daar even mee vooruit kan haha marsepein, taartensnijder met draaiplateau enz. Die andere link is ook super handig maakjetaart.nl! Ik heb genoeg huiswerk te doen heb mijn eerste opdracht ook al binnen een taart voor donderdag voor mijn broertje ( die is geslaagd als het goed is! )
als je eens in de regio van delft bent dan kan je altijd even een kopje koffie in mijn winkel komen drinken... vind het gezellig mensen uit de buurt te leren kennen..
Deze week werd mijn zoontje 3 jaar, dus mama moest flink aan de bak... De eerste taart was echt een crime. Doe ik nooit meer een 3d taart. Ben er echt niet tevreden over. Gevuld met hazelnootmouse van almhof en werthers echte vulling.(die is lekker)
Zaterdag hebben we de verjaardag gevierd voor vrienden en familie. Weer een ernietaart, want hij is idolaat van ernie. Deze bestaat uit de bovenste taart chocolade biscuit gevuld met 3 lagen werthers echte vulling (echt een favo van me) En de onderste taart is gevuld met 1 laag gepureerde bosvruchtenvlaaivulling en 2 lagen bosvruchtenbavarois. Deze taarten waren echt super strak,zo strak heb ik ze niet eerder gekregen.Trouwens ook de eerste keer openslaande punten gemaakt.
Ik lees dit stukje, en denk, er klopt iets niet:-D ALS je eens in de regio van delft bent.....(dan is mijn conclusie dat je er dan niet woont, anders ben je er altijd en is de "als" niet terecht) vind het gezellig mensen uit de buurt te leren kennen... (maar ALS je eens in de regio bent....kom je dus niet uit de buurt....) ------- Ik ga eens googlen op die werthers echte vulling, ben nu wel nieuwsgierig geworden hoor, Werthers snoepjes zijn iig heerlijk.
200 euro maar? Wacht maar...voor je t weet ben je verkocht en vliegt je geld de deur uit aan taart spullen Dat kan iedereen hier wel beamen haha. Even een handige tip, kijk goed om je heen, een hoop niet gerelateerde taartspullen kun je gebruiken voor taarten. Geen idee wat je betaald hebt voor n draaiplateau, maar bij Ikea verkopen ze een prachtig draaiplateau voor 7 euro. Xenos heeft vaak ook leuke prullen die je kunt gebruiken. (o.a. stempelroller, heel leuk effect op marsepein) Als je een beetje overweg kunt met google, is bijna alles te vinden op internet, en oefening baart echt kunst..
Oeps ik heb een taartplateau voor 22.50 gekocht Van wilton. En een taart zaag van 24.95 dacht koop gelijk de duurste want meestal gaan goedkope spullen altijd stuk bij mij haha En vind die uitstekers zo duur loopt echt op helaas Nu nog zien of het wil lukken anders kan ik het weer verkopen haha En heb een keukenmachine besteld hihi Wij hebben hier geen xenos maar volgens mij zat er 1 in rotterdam dus als ik daar in de buurt ben ga ik zeker even kijken bedankt voor de tip!
Ik ben sinds kort begonnen met cupcakes maken en ik heb een praktische vraag. Ik hoop dat een van jullie me kan helpen Als ik de fondant uit wil rollen gebruik ik Crisco om te zorgen dat het niet plakt maar ik begreep dat je dat niet moet gebruiken bij marsepein. Wat gebruik ik dan!
Ik doe mijn marsepein ook gewoon uitrollen met crisco hoor, nooit problemen mee gehad. Anders zou je poedersuiker kunnen gebruiken, maar ik vind dat het dan mat word.
Nou mijn Crisco is net op en ik kan nu even niet naar de juiste winkel om het te halen Dus dan vanavond maar even poedersuiker. Bedankt voor de tip!