misschien kun je met de kraamzorg regelen dat ze die tien minuten die ze moeten lopen als ze gratis parkeren dat ze dat van jou tijd aftrekken?
Hier is dat voor rekening van de instelling: wij krijgen er niets meer of minder om als we ineens parkeerkosten hebben door een begeleidingsmoment waarbij we betaald moeten parkeren... Dus kan me voorstellen dat dat binnen de kraamzorg ook geldt en dat de organisatie dan dus idd de kosten wil verhalen op de zorgvragende. Maar TS: ik zou ook gewoon even met de kraamhulp overleggen en haar uitleggen waar ze gratis kan parkeren, dan is het probleem vast zo verholpen....
de thuiszorg verdient of ´kost´ rond de60 euro per uur. jij betaald daar 4 euro van maar de rest wordt gedekt door je verzekering. dus in die 60 euro zit ook eventuele parkeergelden bij. dus nee
De kraamverzorgsters die bij mij geweest zijn, woonden niet op fietsafstand van mijn huis. Ik woon in een wijk met een enorm hoog geboortecijfer, en waar heel weinig/geen kraamverzorgenden wonen. En het is overal betaald parkeren. Het is voor het kraambureau en de verzorgenden zelf niet op te brengen om dat allemaal zelf te betalen. De principeregel is dan ook: parkeerkosten zijn voor rekening van de kraamvrouw (van mij dus). Dit stond ook zo in de leveringsvoorwaarden. Bezoekersvergunningen bestaan in Amsterdam niet, althans niet in de stadsdelen waarin ik gewoond heb. Maar als er mogelijkheden zijn om dat anders te regelen, dan worden die zeker onderzocht. Bij m'n eerste kwamen de kraamverzorgenden met het OV, wat voor hen vergoed werd. Bij m'n tweede was het voorstel om wat extra tijd in rekening te brengen, ter compensatie van de parkeerkosten. Dat is niet zo netjes, want dan betaalt de verzekering het grootste deel, en daar zijn ze natuurlijk niet voor. Maar wij hebben de mogelijkheid om in onze eigen parkeergarage te parkeren, dus we lieten ze daar staan (onze auto's klemparkerend).
Wat raar !! Hier bij mij ook betaald parkeren maar ze hebben zelf het parkeerkaartje betaald . Belachelijk !! Het is inderdaad niet jou zorg als ze ervoor kiezen met de auto te gaan dan ook maar voor de kosten opdraaien
Vaak is het echt geen kwestie van "kiezen met de auto te gaan" Vaak moet je als kraamzorg in het bezit zijn van een rijbewijs en hier bv dekt de kraamzorg een gebied zo groot als heel zeeland, zeeuws vlaanderen en een deel van brabant. Dan kan je zomaar een kraamzorg hebben die (veel) meer als 30km moet rijden en dan verwacht je toch niet dat ze met de fiets gaat komen?
En het is bovendien je eigen keuze om in een betaald parkeren gebied te wonen. Zij moeten je kraamzorg leveren, maar hoeven daar geen extra kosten voor te maken omdat jij midden in de stad je kraambed hebt, toch? Let wel: een werknemer die een km-vergoeding van de baas krijgt, mag geen declaraties indienen voor parkeergeld. Dat zou de kraamverzorgende dan uit eigen zak moeten betalen. Kunnen zij vast ook niet missen. Nou vermoed ik dat de gemiddelde kraamverzorgende er geen probleem van zal maken als zij 10 min moet lopen vanaf een gratis parkeerplek naar jouw huis. Dus vermoedelijk zal de soep niet zo heet gegeten worden. Hoop ´t niet voor je, in elk geval. Want het gaat inderdaad om een hoop geld.
Tja TS, als je het niet wilt betalen, dan neem je toch geen kraamzorg? Aan jou de keus. Het lijkt mij overigens volstrekt normaal dat jij de parkeerkosten betaalt. Of vind je dat de kraamverzorgster het maar uit eigen zak moet betalen?
tja, om kraamzorgconsulente te worden, hoef je geen universitaire studie te volgen en dat pretendeer ik ook niet
Ik weet nog heel goed een gesprek met mijn kraamverzorgster. Nee het is geen vetpot dat salaris, maar ze kwam in sommig egezinne waar ze het zo arm hadde dat er geen geld over was om haar zelfs brood mee te laten eten. Ze nam dan gewoon een heel brood mee en beleg en iet dat daar achter elke dag deed ze dat dan, zodat ze op di emanier kosten onderdruktte en een beetje hielp. Verder verzamelde ze babykleding en nam dat dan naar zulke gezinnen mee. Ik schat in dat ze alles zou proberen om de kosten dan te onderdrukken ofwel verer parkeren evt. fiets mee in de auto, desnoods zelf betalen. Mensen hebben zorg nodig was haar motto. Ik had dus echt een schat van een kraamverzorgster. Overigens vind ik het wel wat vreemd dat zulke onkosten niet mee worden gedekt, maar idd het is per bureau anders. Ligt denk ik ook an de regio waar ze werkzaam zijn. Hopelijk kan je zo´n bezoekerskaart regelen scheelt een hele hoop. Veel sterkte, lijkt me niet alles om en op straat gezet te worden en dan ook alles alleen te mogen regelen en doen. Ik heb bewondering voor je dat je al zover bent gekomen. Snap dus best je frustraties ook dit nog erbij, alsof je niet genoeg tegenslag hebt gehad. Ik zou dan denk ik ook ook zoiets hebben van nou dan maar helemaal geen kraamzorg. Is toch je eerste reactie en frustratie, helaas kan je die enkel hier kwijt. Succes!
ik heb inderdaad een bezoekerskaart geregeld dus zit niet meer met de vraag hoe ga ik dat doen. Wat een lieve kraamzorg zeg ! al is hier gelukkig genoeg te eten hahaha.
Wat goed dat je dit zegt.... daar heb ik nog helemaal niet bij stilgestaan en kraamzorg heeft hier ook helemaal niks over gezegd. Zag ook niets erover staan in de overeenkomst. Bij mij is het ook alleen betaald Parkeren (centrum Leiden). Ik neem toch aan dat de praktijk de parkeerkosten vergoed van hun werknemers ?? Als ik werkte en ik moest ergens betaald parkeren moest ik het óf zelf betalen of ik kon het declareren. Ik ga gelijk morgen even bellen.... Mochten zij ook vinden dat ik dat moet betalen, dan zal ik zeker zeggen dat dat niet in de overeenkomst stond. En dan bel ik ook even de zorgverzekeraar of je die dingen kan declareren... En anders declareer ik het volgend jaar bij de Belasting als zorgkosten ! PS Goed idee van gratis parkeren buiten het betaalgebied (hier op 5 minuten lopen). Dan komt ze idd maar 5 minuten later en gaat ze 5 minuten eerder weg.