hoe boontjes/peulvruchten te bereiden?

Discussie in 'Voeding' gestart door heppiedepeppie, 12 jun 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. heppiedepeppie

    heppiedepeppie Fanatiek lid

    6 apr 2011
    3.296
    1
    0
    leerkracht
    Eindhoven
    Mijn oom en tante hebben een eigen moestuin en nu heb ik heel veel peultjes meegekregen. Wij hebben het nu 2 dagen gegeten en ik heb nog heel veel over.

    Bedacht me ineens dat ik dit ook wel voor Lucas kan maken. Kan ik dit gewoon stomen, blenden en invriezen? Of moet je dit ivm die sliertjes ook nog zeven? Of is dat niet nodig? En werkt dat met boontjes hetzelfde?

    (overigens de rapley methode is nog niet echt mijn ding dus die tips mogen even overgeslagen worden ;))
     
  2. frannie82

    frannie82 VIP lid

    28 nov 2010
    10.407
    2
    38
    Peultjes schoonmaken is een vervelend karweitje maar ons meisje smult er wel van. Ik haal aan beide kanten de puntjes eraf en trek dan de dikke draad eraf als deze er zit. Dan gewoon pureren er zit dan verder niks meer in wat gezeefd moet worden.

    Sperzie hetzelfde zorgen dat de harde draad eruit is.
     
  3. frannie82

    frannie82 VIP lid

    28 nov 2010
    10.407
    2
    38
    Inmiddels pureer ik het niet meer maar hak ik het fijner want het is anders niet te eten voor haar. Heb haar een heel peultje gegeven maar daar kan ze niks mee met 2 tandjes.
     
  4. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Hier altijd alleen kop en kont eraf ennin stukjes. Vanaf een maand of 7 daarvoor iets gepureerd. Heb eigenlijk nog nooit last gehad van de draad overdwars.
     
  5. frannie82

    frannie82 VIP lid

    28 nov 2010
    10.407
    2
    38
    Dan ga ik die mooi eens laten zitten... Scheelt een hoop werk!
     
  6. Nova81

    Nova81 VIP lid

    18 nov 2009
    5.879
    1
    36
    Hier ook de puntjes eraf... heb ook nooit veel last van draadjes!
    Als hij toevallig los laat als ik het puntje eraf snij dan gaat ie er natuurlijk wel mee af...

    Denk dat Lucas ze wel lekker vindt, zijn lekker zoet!
    Goed idee om het ook voor hem te maken... Zou ze verder gewoon koken/ stomen en dan pureren! Zal denk ik niet helemaal glad worden, maar misschien helpt het als je wat van z'n melk er door doet...
     
  7. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Lekker! En wat denk je van gewoon prakken?
     
  8. heppiedepeppie

    heppiedepeppie Fanatiek lid

    6 apr 2011
    3.296
    1
    0
    leerkracht
    Eindhoven
    Dat zou ook wel kunnen al merk ik dat hij heel erg moet wennen aan nieuwe structuren in zijn mond. Vandaag bij de bloemkool moest hij veel kokhalzen. Hij at het wel prima op hoor!

    Maar ik bied het nu nog liever even wat gepureerder aan, om later idd wat grover/ stukjes aan te bieden.
     
  9. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ik trek de draadjes er altijd af en dan stoom ik ze.
    Als je ze wilt invriezen, maak ze dan schoon en blancheer ze heel. Als je ze wilt pureren, haal er dan een paar uit de vriezer, maak ze gaar en pureer ze dan. Dat smaakt veel beter als ingevroren puree.

    Maar ik zou hem voorlopig met zijn allergie dit nog maar niet geven. En er vooral nu zelf lekker van smullen!
     
  10. frannie82

    frannie82 VIP lid

    28 nov 2010
    10.407
    2
    38

    Goede tip ik stoom ze en vries ze dan in...
     
  11. heppiedepeppie

    heppiedepeppie Fanatiek lid

    6 apr 2011
    3.296
    1
    0
    leerkracht
    Eindhoven
    Goed idee, ben er mee aan de slag gegaan!
    Maar dirksmama: waarom voorlopig nog niet geven? Dit is toch geen groente die snel problemen geeft? Staat in elk geval niet in mijn lijst van de dietiste!
     

Deel Deze Pagina