Ik wil dus voor het uitdelen op school deze lollie cupcakes maken, apparaat heb ik, deegbolletjes kan ik maken, ik snap dat er marsepein omheen moet, maar moet ik het nog ergens mee vastplakken ofzo? Haha stomme vraag maar ik weet dat dus echt niet en ik zou het lullig vinden als alles instort Bekijk bijlage 252452
marsepijn (ik en marsepein gaan niet samen vandaar de ij) gaat heel lastig erom heen. wat ze meestal doen is witte chocola of glazuur kleuren en ze daarin dopen en dan versieren. en eventueel daarna wat met marsepein of fondant bewerken
Dat zijn cake pops ... doorgaand bekleed je die met chocola, marsepein of fondant krijg je er niet mooi omheen of blijft niet plakken. en met apparaat, bedoel je daarmee de cake pop maker? Want dat maakt het leven heel makkelijk, die bakt 12 ronde cakejes die je kunt coaten.
Idd Candymelts en ik vind ze persoonlijk stukken lekkerder als je ze zelf maakt van een zelfgebakken cake en botercreme ipv uit een cakepopmaker. Maar das misschien een kwestie van smaak! Heb het dit jaar ook getrakteerd voor mijn dochters verjaardag, met glitters erop. Was een enorm succes!
Inderdaad, niet tobben met marsepein, gewoon lekker dippen in gesmolten candymelts, die kan je in allerlei kleuren kopen, waaronder rood. @duchess: ik maak ze ook altijd zelf, heerlijk! Wat dacht je van oreo koekjes verkruimelen en dan mengen met monchou... hemels!
Oh, Duchess ... doen ... goddelijk echt TE lekker. Ik hoef thuis en in mijn familie kring ook echt niet met iets anders aan te komen ... het zijn oreo pops of niets ...
Cake verkruimelen (ik gebruik meestal biscuit), en dan met een beetje (echt een beetje, niet teveel anders krijg je een boterbal) botercreme tot een soort van deeg kneden. Het moet echt net aan aan elkaar blijven plakken, en dan balletjes rollen (zoals gehaktballetjes).
Moet het dan nog in de vriezer ofzo, om hard te worden? En proeven de balletjes dan niet naar botercreme? Want vind dit zo vies? Haha
Ja, ik doe ze altijd ongeveer 10 a 15 minuten in de vriezer om ze op te laten stijven, meer dat hij niet van het stokje zakt als ik het balletje doop in de melts/chocola. Qua botersmaak, het is daarom ook van belang dat je niet teveel botercreme toevoegd. Je cake moet niet al te droog zijn, en dan maar 1 lepel, misschien 2 toevoegen. Meer heb je echt neit nodig. Het is ff proberen, maar je moet echt zo'n consistentie hebben dat de cake net aan elkaar blijft hangen en dat een balletje niet uit elkaar valt.
Haha ik gebruik nu wel even mijn cakepopmaker Maar goed, ik moet dus rode candymelt bij Jamin halen, en die ogen en die mond dan? Is dat ook geen marsepein? Pff ben blij dat ik het hier even vraag, anders was het vast een ramp geworden ... Arme Mayron haha ...
Dat ik meestal doe met pops die strooisel of iets erop moeten hebben dat moet plakken is het erop doen terwijl de melts nog niet hard is. Je moet overtollig chocola er wel een beetje aftikken (hoe je dat moet doen kan je op you tube wel vinden, gewoon zoeken op "cake pop coating" of "cake pops maken", anders krijg je een beetje "druipers", dan plak je de oogjes en mond erop. Als je chocola al hard is, dan met een sateprikkertje (zo'n kleintje), een klein druppeltje chocola op de plek doen waar je de oogjes en mondje wil en plak het daar mee. Dat kan wel van marsepein zijn ... Zorg wel dat je dus alle losse onderdelen al klaar hebt liggen als je je pops gaat coaten ... Succes!
Ik ga ze zo maken, ik heb van dat dip, dan, als ik ze uit die dip gehaald heb en het zit een beetje mooi plak ik meteen die ogen en die neus erop, ik heb zwart marsepein voor de mond, of zouden jullie de mond anders doen? Haha zal straks wel ff een fotootje plaatsen, ik kan niet beloven dat jullie niet zullen lachen
Ik zou voor het mondje idd gewoon marsepein gebruiken, succes met freubelen Heb gelijk zin om het ook te maken
Zorg wel dat zodra je ze door de dip hebt gehaald, dat je het overtollig dip eraf laat druipen Heel veel plezier met de freubel