C1000 pakt verpakking plofkip aan

Discussion in 'Films, televisie en nieuws' started by Marnatman, Jun 16, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
?

Koop jij plofkip?

  1. Ja hoor natuurlijk

  2. Nee dat is zielig

Multiple votes are allowed.
Results are only viewable after voting.
  1. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    Aug 29, 2007
    22,170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Jeutje, dat is echt veel! Als ik 400 gram vlees koop, dan maak ik sudderlapjes of stoofvlees, en daar eten we met z'n vieren 2 of 3 dagen van!
     
  2. Hier ook een kleine 400 gram (scharrel)kip voor vanavond. Ik moet wel zeggen dat ik spier etc er nog af moet snijden, dan blijft er 350 gram over denk ik. Daar eten we met zijn tweeën van (mijn zoon is vega.. hij lust gewoon geen vlees!)
    Maar wij eten niet dagelijks vlees, meestal 4x per week.
    Maar ik ervaar die 350 gram nu ook niet als bizar veel eigenlijk (er gaat nog groente bij)
     
  3. Umm85

    Umm85 VIP lid

    Jun 17, 2007
    26,310
    248
    63
    Female
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Maar hoe eten jullie dat vlees? Wij eten echt nooit een stuk vlees los zeg maar, altijd ergens in verwerkt.
     
  4. Hier ook in verwerkt.. in pasta, rijst of mie. Ik eet ook alleen kip.
    (hollandse pot vind ik verschrikkelijk)
     
  5. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Alleen als ik gehakt gebruik dan gebruik ik meestal 300 gram.
    Of gehaktballen 500 gram maar dan bewaar ik altijd 3 ballen.

    Als ik kip eet dan gebruik ik 200/250 gram meer hoef ik ook echt niet..
     
  6. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Hoezo niet? Jullie eten 66 plofkippen per jaar, wil je niet weten hoe die gehouden worden? Hoe ze eruit zien, hoe ze met z'n 19-en op 1 vierkante meer zitten? Dat ze niet kunnen lopen, dat ze voorover vallen omdat hun borst te zwaar is?
    Ik begrijp het wel; vind dat ook schokkend om te zien.
     
  7. Partyrocker

    Partyrocker Niet meer actief

    Nope, dat wil ik niet zien. Struisvogelpolitiek misschien, maar nee daar pas ik voor :).
     
  8. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    hihihi precies ... krijg gelijk trek :D

    als ik pasta maak dan gebruik ik al 500gr gehakt .. Met minder werkt gewoon niet..

    en ja wij zijn gewoon echte vleeseters, ken dr ook niets aan doen :
     
  9. Umm85

    Umm85 VIP lid

    Jun 17, 2007
    26,310
    248
    63
    Female
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    hahaha..

    Hoezo 'werkt' dat niet dan? Vooral bij zoiets als pasta is het juist helemaal niet nodig om zo'n bonk vlees toe te voegen. Al eten mensen hier sowieso al bijna altijd saus met pasta ipv pasta met saus.
     
  10. Partyrocker

    Partyrocker Niet meer actief

    Ja idd, en vaak 2 stukjes vlees de man dan en soms mijn vriend 3 en ik 1 :D.

    Nja, wat moet je als je veel van vlees houd en biologisch nou net een beetje te duur vind :).
     
  11. Hier was het trouwens geen 300 gram maar 250 gram in de verpakking, 50 gram daarvan was spier/vet/zooi en dat hoef ik niet. Hou ik iets van 200 gram over, nou dat is meer dan genoeg vind ik zelf..

    500 gr gehakt in pasta :$ zal een kwestie van smaak zijn maar ik vind dat echt niet lekker.
     
  12. Arti13

    Arti13 Niet meer actief

    Hebben jullie wel eens gedacht aan al die antibiotica die je binnen krijgt.
    Jullie nemen dus dagelijks antibiotica in op deze manier.
    Jeemig 400 gram per dag :$. Echt schokkend!
    En 500 gram gehakt door de pasta,... Pfff.
    Echt een hoop rotzooi in je lijf, ik kan niet anders zeggen.
     
  13. Partyrocker

    Partyrocker Niet meer actief

    Ja aggg, je krijgt anders ook een hoop rommel in je lijf door andere dingen.
    Nee ik heb ook besloten om niet overal bij stil te blijven staan wat voedsel betreft.
    EHEC zat verleden jaar anders ook juist in biologische producten.
    Zo kan je echt orgineel niks meer eten.
     
  14. Bri

    Bri Niet meer actief

    Struisvogel is trouwens véél lekkerder dan plofkip!

    Persoonlijk vind ik dat je alleen die dingen / dieren zou moeten eten waarvan je ook wilt aanzien hoe het leeft en hoe het aan z'n einde komt. Van mij hoef je het niet zelf te doen (we kunnen niet allemaal slachter en slager zijn), maar als je er zelfs niet naar kunt kijken weet je volgens mij donders goed dat je verkeerde keuzes maakt.

    Wat eten wij op een vleesdag? 250-300 gram, met z'n vieren (kinderen houden op sommige dagen erg van vlees, andere dagen eten ze het helemaal niet). Maar dat is dus niet iedere dag.
    Dat iemand echt niet minder wil eten en dat het daarom maar goedkoop moet vind ik een rare redenering (of eigenlijk: precies de redenering waarom ik vind dat die hele bioindustrie verboden moet worden). Er zijn zo veel dingen in het leven die ik dolgraag iedere dag zou doen, maar waar ik domweg het geld niet voor heb. Dan moet je dus kiezen: hoeveel heb je ervoor over, wat laat je ervoor. Kun je nòg meer genieten van die keren dat je wel helemaal los kunt gaan op je karbonades.
     
  15. Partyrocker

    Partyrocker Niet meer actief

    Dus technisch gezien moet vlees maar een luxeproduct worden, omdat de boeren zich niet netjes aan de afspraken kunnen houden?
    Mensen moeten toch zelf kunnen beslissen wat ze eten en wanneer.

    En voor de info, ik kan het van geen enkel dier aanzien dat het aan zijn einde komt. Word ik zoiezo misselijk van.
    Is het een fijne gedachte dat zo'n diertje op zijn minst een fijn leven heeft gehad? Ja, maar daar kan ik op dat moment toch niks meer aan veranderen.

    Zoek het bij de boeren en slachterijen, niet bij de mensen die het kopen, die blijven dat toch wel doen. Vlees is voor iedereen en dat blijft het ook. En biologisch is idd voor veel mensen niet betaalbaar.
     
  16. stopcontact

    stopcontact Fanatiek lid

    Sep 9, 2011
    1,674
    1
    0
    Dus de dieren moeten maar lijden? Heel normaal allemaal? En omdat we er vroeger niet bij stil stonden hoeft dat nu ook niet?
    Kippen in een kippenhal op een kluitje staan misschien niet voor niets op een kluitje? Die kippen zijn bang! En weten dat ze "veilig" zijn als je in het midden van het kluitje staat. Net als een school vissen ;)

    Nee... dat je graag vlees eet, oké. Ik eet ook graag vlees. Maar ik vind het juist goed dat er kleine stapjes de goede richting worden gezet voor een beter welzijn van de dieren.
    Degene die juist dát niets kan schelen daar kan ik met mijn hoofd niet bij.
    Nét zoals er met kerst opeens ree, konijn, struisvogel of iets anders "decadents" op tafel moet komen.

    En dit is niet bedoeld voor Marnatman persoonlijk. Maar ik vond het dikgedrukte een mooie samenvatting om op in te springen.
     
  17. Bri

    Bri Niet meer actief

    Qua oplossing ben ik het met je eens: verplicht boeren en slachterijen om op een fatsoenlijke manier met dieren om te gaan. Dan komt daar vanzelf een fatsoenlijk prijskaartje aan te hangen.
    Iedere dag een paar ons vlees, is geen basis-levensbehoefte, maar luxe. We hebben het niet nodig en het is niet goed voor ons; we eten het alleen maar 'omdat we het zo lekker vinden'.
    Dus wat mij betreft IS vlees een luxeproduct (en dat is het altijd geweest, totdat we op grote schaal dieren zijn gaan uitbuiten; pas sinds de bioindustrie, met z'n plofkippen, batterijkippen en kistkalveren kan Jan Modaal zich iedere dag een stuk vlees veroorloven).
     

Share This Page