C1000 pakt verpakking plofkip aan

Discussion in 'Films, televisie en nieuws' started by Marnatman, Jun 16, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
?

Koop jij plofkip?

  1. Ja hoor natuurlijk

  2. Nee dat is zielig

Multiple votes are allowed.
Results are only viewable after voting.
  1. Umm85

    Umm85 VIP lid

    Jun 17, 2007
    26,310
    248
    63
    Female
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Nee maar het gaat denk ik wel om het onderzoek wat ze daar aanhalen in dit bericht,dit verhaal staat namelijk op meerde sites.
     
  2. Belle1981

    Belle1981 Bekend lid

    Jun 5, 2011
    654
    0
    0
    NULL
    NULL
    Die plofkippen etc. zorgen er ook voor als je dat regelmatig eet voor, dat je dochter zich vroeger ontwikkeld, ook door de hormonen, dus sneller borstgroei, menstruatie etc. Wij eten heel weinig vlees, mijn kinderen zijn geen vleeseters, en de jongste eet liever vis. Met 2 keer per week een beetje vlees groeit mijn oudste prima, dus echt nodig is het niet ;)
    Ik maak me ook zorgen om die hormonen en dus kopen we het niet en eten we zo min mogelijk vlees in het algemeen.
     
  3. Sanne1985

    Sanne1985 Niet meer actief

    Het is helaas wel de waarheid.. een stukje hier verderop zit een kippenboerderij, je maag draait zich om :( 30 meter hiernaast zit een varkensboerderij, daar wil ik het liever ook niet over hebben..

    Kipnuggets zijn trouwens lekkerder als je ze zelf maakt, ipv dat je ze haalt bij de grote M.. :)
     
  4. Sanne1985

    Sanne1985 Niet meer actief

    Haha, en dankzij jou ga ik nu een pan chili con (wel met dus) carne maken ;)

    En dan morgen de stampot a la dirkmama (met kaas, yum) :D
     
  5. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    Hij zal wel iets op de radio gehoord hebben en dat zal ongetwijfeld wel weer daarop gebaseerd zijn. Maar ja, kan ik hem pas vanavond vragen. Hij heeft sowieso wel zijn eigen kijk op deze dingen trouwens, komt omdat ie zelf boer is.

    Bij hem op het bedrijf worden trouwens ook gewoon zware antibiotica's gespoten. Het is eigenlijk ook wel zot hoor dat dat gewoon normaal is, terwijl er bij mensen zelf zo voorzichtig mee wordt omgesprongen.
     
  6. Sanne1985

    Sanne1985 Niet meer actief

    Vooral in kip, en in mindere mate bij andere diersoorten. Het gaat hier dan trouwens niet om antibiotica, maar om ESBL's (bacterien die resistent zijn), dankzij die antibiotica.
     
  7. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    Aug 29, 2007
    22,170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Antobiotica worden ook flink gebruikt in de varkenshouderij.
    De meeste varkensboeren en hun familieleden zijn tegenwoordig in Nederland chronisch drager van de MRSA-bacterie (en maar zeggen dat het kwam omdat mensen in het buitenland naar de dokter gaan...)
     
  8. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Nou nee, ze heeft wel gelijk.
    Het is inderdaad zo dat de CO2 footprint van biol.kip +58% is.
    Landgebruik +68%, energiegebruik + 35%.

    Wat niet mee wordt genomen zijn de positieve aspecten: beter voor de bodem, beter voor je gezondheid (en een gezond mens leeft duurzamer). Het land waar het voer voor de kippen op gekweekt wordt, wordt niet uitgeput maar optimaal benut. De biol.kip neemt dan meer ruimte in in de vrachtwagen, maar hij gaat langer mee; er rijden overall dus minder vrachtwagens naar de slacht.


    Ik vond deze geweldige blog die precies omschrijft hoe ik erover denk:

    Maar is vlees eten wel verantwoord. Zelf heb ik ook met deze vraag geworsteld en ik ben in deze worsteling van vegetariër tot een bewust vleeseter geworden. Ik ben het dan ook niet eens met het ongekwalificeerd als fout wegzetten van vlees. Dit wegzetten sluit aan bij een bredere vegetarische trend waarin het eten van vlees wordt beschouwd als nieuw taboe, als ‘het nieuwe roken’. De groeiende hoeveelheid in de supermarkt tentoongespreide vleesvervangers getuigt van deze trend. Vleeseters moeten steeds vaker uitleggen waarom ze vlees eten. Vandaar mijn uitleg waarom je wel vlees zou moeten eten. Tien jaar heb ik vlees noch vis gegeten. Maar nu eet ik weer vlees, Ik ben een born again omnivoor. Maar waarom eet ik weer vlees? Het eten van vlees is ecologisch en ethisch verantwoordt, gezond en lekker. Een voorbehoud moet hierbij worden gemaakt, niet al het vlees is namelijk gelijk geschapen. Er is ook fout vlees. Ik pleit niet voor een zonder onderscheid consumeren van al het vlees. Wanneer ik vlees eet en andere daartoe oproep bedoel ik goed vlees. Goed vlees is ecologisch, ethisch, medisch en culinair verantwoordt. Wat is nu dit goede vlees?
    Goed vlees is ecologisch verantwoordt dat wil zeggen op een natuurlijke wijze geproduceerd. De natuur wordt geïmiteerd en de kringloop gesloten. Herkauwers zoals koeien zijn er bijvoorbeeld op gebouwd om grote hoeveelheden vezelrijk materiaal -gras- om te zetten in vlees, melk en mest. Gras -eigenlijk een polycultuur van grassen, vlinderbloemigen, gewenste en ongewenste kruiden- kan binnen een akkerbouw systeem gebruikt worden om de bodemvruchtbaarheid te behouden en te bevorderen. Bovendien leveren de dieren mest, deze mest is geen probleem, maar onderdeel van de oplossing.
    Het mestprobleem ontstaat alleen als de plantaardige en dierlijke productie uit elkaar worden gehaald. Gronden waar geen akkerbouw kan worden bedreven door de grondsoort, de te hoge waterstand of de hellingshoek, zogenaamde marginale gronden kunnen door tussenkomst van herkauwende dieren toch productief worden gemaakt. Deze tussenkomst is nodig, want mensen eten geen gras. De efficiënte ecologische productie van vlees geldt niet allen voor herkauwers maar ook voor eenmagige dieren zoals varkens en kippen. Deze dieren kunnen door zelf te foerageren in een gedeelte van hun dieet voorzien, bijvoorbeeld varkens in eiken bossen en kippen in grasland. Bovendien zijn zij instaat om restproducten verwerken. Zoals varkens traditioneel de wei van zelfkazende boeren opslobberden.
    Ecologische geproduceerd vlees is vlees geproduceerd met het oog op de kringloop. Deze kringloop is niet alleen een kringloop van nutriënten, maar ook de kringloop van het leven. Het is deze natuurlijke kringloop waar de dood ook altijd deel van uit maakt. De dood is onontkoombaar. Vlees is niet diervriendelijk als diervriendelijk betekent dat het dier niet wordt gedood. In deze zin is er echter geen diervriendelijk voedsel, bij elke vorm van voedselproductie zullen er direct of indirecte dieren gedood worden. Vlees is wel diervriendelijk, als dat betekent dat het dier met respect wordt behandeld, dat het dier wordt gehouden op een wijze die aansluit bij zijn aard.
    Dieren die op een natuurlijke wijze worden gehouden krijgen ook dat voedsel dat aansluit bij hun behoeften. Dit gezonde dieet vormt de basis voor een gezond dier, dat weer de basis vormt voor een gezond product. Vlees en melk van koeien die voornamelijk ‘gras’ vreten bevat bijvoorbeeld meer omega 3 en 6 vetzuren dan melk en vlees van koeien die veel granen krijgen. Het eten van dit vlees sluit aan bij het natuurlijke dieet van de mens, de mens is tenslotte geen herbivoor, maar een omnivoor. De mens is meer een varken dan een koe. Eet daarom zonder schuldgevoel een goed stuk vlees.
     
  9. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    Aug 29, 2007
    22,170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Kan ik me helemaal bij aansluiten!
     
  10. Bri

    Bri Niet meer actief

    Ik vind het wel mooi dat dit onderwerp steeds meer in de aandacht komt.

    Grappig trouwens, dat er mensen zijn die zichzelf een dierenvriend vinden maar die er geen enkel probleem mee hebben om het product van grootschalige dierenmishandeling te kopen en op te eten.
    Tegelijkertijd ben ik helemaal niet zo'n dierenvriend (vind animal cops grote onzin, wil geen huisdieren hebben, vind het een beetje vreemd als mensen hun hond als een gezinslid beschouwen), maar ik vind het gewoon een kwestie van fatsoen om ook op een normale manier met dieren om te gaan; om dieren niet onnodig pijn te doen of te kwellen alleen maar omdat wij ze graag opeten.

    Ik vind geen enkel dier 'te zielig' of te knuffelbaar om op te eten. Ik lust best graag een stukje konijnenvlees of paardenbiefstuk en heb geen principieel bezwaar tegen het eten van katten- of hondenvlees. De enige dieren die ik echt weiger te eten, zijn dieren die in hun voortbestaan bedreigd worden (voor zover ik daarvan op de hoogte ben). En als het maar enigszins kan, kies ik voor scharrel- en biovlees. De keuze daarin, ook in kant-en-klare vleesproducten neemt zo ongeveer wekelijks toe. Maar je moet het ook wel willen vinden; ga bijvoorbeeld eens naar een AH XL voor je boodschappen, als je de bioslager te moeilijk vindbaar vindt.

    En ongetwijfeld is de milieubelasting van een biokippetje hoger dan van een plofkippetje. Nogmaals dus duidelijk dat het niet kàn, iedere dag een grote hoeveelheid vlees.
     
  11. Umm85

    Umm85 VIP lid

    Jun 17, 2007
    26,310
    248
    63
    Female
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Ja het kan zo zijn dat een plofkip beter is voor het milieu, maar we hebben het hier nu over kippen die op elkaar gepropt worden in veels te kleine ruimtes en worden uitgebuit, en dan gaan we dit tegenover de hoeveelheid co2 uitstoot zetten van zo´n kip en weet ik het allemaal.. vind het daarom wat onbenullig want uiteindelijk heeft die kip er weinig aan en maken wij mensen nog veel meer rotzooi.

    Je text ga ik zo even lezen.
     
  12. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Ik denk ook dat alleen echte carnivoren hiermee zullen schermen.

    Mij gaat het aan de ene kant ook om duurzaam, maar vind dierenwelzijn wel belangrijker.

    Met een goed geweten genieten van een gezond stukje vlees.
     
  13. Bri

    Bri Niet meer actief

    Als die carnivoren zich echt zorgen zouden maken over de broeikasgas-productie van hun stukje vlees, zouden ze in elk geval geen rundvlees (en dan al helemaal geen biefstuk) moeten eten. Koeien zijn een enorme belastende factor hierin, enerzijds omdat ze belachelijk veel moeten eten om een kilo vlees te produceren (voedsel dat ook anders zou kunnen worden aangewend; idem voor waterverbruik), anderzijds omdat ze heel veel methaan uitstoten (scheten laten).

    Ook hiervan zeg ik: ik lust graag een biefstuk of ossenhaas, maar dat kàn gewoon niet iedere dag. Vanwege het geld, vanwege gezondheid en vanwege het milieu. Dus die ene keer dat je jezelf tracteert op zoiets lekkers, doe het dan echt in stijl en kies voor een verantwoord biefstukje.
     
  14. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Koeien boeren zich een breuk idd. Maar die houden wij niet voor het vlees.
    Carnivoren moeten gewoon vlees op hun bord, no matter what en dan komt zo'n onderzoek ze nu eenmaal goed uit: "zie nou wel dat ...".
     
  15. noukie89

    noukie89 Niet meer actief

    dat is het ook maar wel de dagelijks gang van zaken
     
  16. Bri

    Bri Niet meer actief

    En ook daar hebben we als consument een keuze: niet kopen dat spul, dan verdwijnt het ooit wel van de schappen en van de menukaart. Gelukkig zien steeds meer mensen in dat foie gras echt niet fris is. Stapje bij beetje leren we het wel, om dieren met enig respect te behandelen, juist als ze uiteindelijk op ons bordje moeten eindigen.
     
  17. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    Aug 29, 2007
    22,170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Dat is mijn fout...zo eens in de 10 jaar eet ik een flintertje foie gras. Het is een unieke smaak, onbeschrijfelijk.
    Als kind heb ik ooit ook schildpadsoep gegeten, toen dat nog niet verboden was. Een keer, maar de smaak was ook onvergetelijk.
     
  18. Bri

    Bri Niet meer actief

    hehehe, nobody's perfect. dank voor je biecht :D

    Zo koop ik zelf absoluut geen paling meer omdat die dieren met uitsterven worden bedreigd (en kweekpaling jammer genoeg ook niet duurzaam is), maar als er bij een borrel een schaal met gerookte paling langskomt kan ik het niet altijd laten om er van te eten...
     
  19. Marnatman

    Marnatman Fanatiek lid

    Jun 17, 2010
    2,382
    206
    63
    Male
    Bedrijfsleider
    In Grunn
    Oeh paling. Je brengt me op ideeën. Tijdje niet meer gehad. Maar even op het lijstje zetten. Hier vlakbij zit een palingrokerij daar kan je lekker goedkoop paling kopen :D
     
  20. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Je bent wat je eet. Enjoy!:p
     

Share This Page