Hallo allemaal, Ik weet dat er al heel veel topics over voeding en recepten zijn maar ik open er toch ook nog maar 1. Ik ben nl. op zoek naar recepten waar we met zijn allen van kunnen smullen. Wij hebben een dochtertje van inmiddels al weer 13 maanden en zij eet nu steeds vaker met ons mee. Voorheen at ze nog niet echt met ons mee maar maakte ik van alles voor haar klaar en vroor ik allemaal porties in. De meeste inspiratie heb ik uit het opperdepop boek van de AH gehaald. Maar nu wil ik haar steeds meer mee laten eten. Ze krijgt al regelmatig aardappelen met allerlei soorten groenten, vlees/vis/kip en ei en ook heb ik inmiddels een heerlijk recept voor macaroni waar we met zijn allen van kunnen eten (ook uit het opperdepop boek) Maar daarna houdt mijn inspiratie een beetje op. In het opperdepopboek staat bijv. wel een recept voor lasagna met knolselderij maar wij zijn niet van de knolselderij (weet niet eens hoe ik het klaar moet maken... ) Ze heeft ook al 1 keer een pannekoek gegeten met appelstroop maar dit wil ik haar niet te vaak geven. Verder eten wij zelf ook graag lasagne, bami/nasi/ soep etc. maar dit is dan allemaal vanuit een pakje en daar zit best veel zout in. Mag onze dochter dit wel hebben of is het beter van niet? En krijgen jullie kindjes wel eens eten zoals patat of pizza?? Dus wie heeft er lekkere, liefst niet al te ingewikkelde, recepten voor het hele gezin?? Alvast heel erg bedankt. Liefs kinderwens
Ik kook bijna helemaal nooit met pakjes en potjes en als dat toch een keer gebeurd dan vind ik het niet erg als ze dit ook mee-eet. Verder gebruik ik gewoon veel verse groente en kruiden. Ik haar ook veel uit Opperdepop maar mijn favoriete website is Babyhapjes maak je natuurlijk zelf! | Koken voor mijn dochter . Hier staat trouwens ook een heerlijk recept voor lasagne op: Lasange alla bolognese | Koken voor mijn dochter Mijn dochter is een echte pasta-eter. 2 favorecepten zijn: pasta koken ui, knoflook en ansjovis, courgette bakken geroosterde paprika in stukjes erbij blik tomatenstukjes erbij blikje tonijn op water in stukjes erbij pasta door de saus mengen, evt naar smaak beetje olijfolie of basilicumolijfolie erbij. Garneren met kappertjes, basilicum en beetje parmezaanse kaas. recept 2: pasta koken ui, knoflook, champignons, courgette bakken provencaalse of italiaans kruiden erbij pakje kookroom en zachtjes laten doorkoken pasta erdoor verse zalm (rauw) in stukjes (kan evt vervangen worden door blikje rode zalm. Let dan wel op op graatjes!!!!) Even laten doorwarmen zodat de zalm gaar kan worden. Niet te lang anders wordt de zalm weer droog.
Hier nooit pakjes Pasta gorgonzola: Fusilli/penne oid Div groente of voorgesneden pasta groente Kipfilet blokjes snijden of gerookte kalkoen reepjes Kookroom Gorgonzola Groente en kip bakken room erbij daarna kaas langzaam laten smelten, bij kruiden met bijv wat cajun kruiden en peper Bami: Div groente of voorgesneden aanbakken met kipfilet btj kruiden met peper, bami gaarkoken, erbij doen.. Sesamolie, btj sambal badjak, ketjap manis en bouillon blokje er over heen kruimelen naar smaak Ovenschotel: div groente ( corgette wortel paprika ui aubergine) en kipfilet aanbakken met tomatenpurree, wat water niet teveel.. Provinciaalse kruiden en peper en zout.. Aardappelpuree maken met btj geraspte kaas erin en knoflook..afmaken met geraspte kaas
Uit boekje van Sharon van Wieren: Pasta met zalm pestosaus voor hele gezin. 500 gr fusilli 1 blikje zalm 1 potje rode pesto 200 ml creme fraiche Fusilli koken en van creme fraiche en rode pesto een koude saus maken en dan alles door eljaar. Zelf kan ik geen creme fraich gebruiken en ik zou groente toevoegen.
Ik maak tegenwoordig vaak een simpel pasta gerecht waar mn dochter vanaf dat ze een maand of 7 is al lekker aan mee eet: kleine volkoren elleboogjes macaroni koken Gehakt rullen in een koekenpan Wat broccoli, wortel, champignons en courgette voorkoken en opbakken ( of andere groenten naar voorkeur) Pakje tomatenpuree erbij Al dan niet met de staafmixer tot een gladde saus maken Beetje Italiaanse of provencaalse kruiden en sambal erbij ( doe voor mn dochter nog een portie eruit halen voor ik de sambal erbij doe ) macaroni erdoor en eten maar. Stamppotjes kan je ook goed maken vanaf >1 jaar zonder zakjes.
Er zit wel vaak zout in en pakje gezeefde tomaten en blikjes tomatenpuree. Zelf neem ik dan de tomatenblokjes zonder zout.
Spagetti; - gehakt, ui, courgette, wortel bakken. Blik tomatenblokjes erbij en italiaanse kruiden. Nasi; kip bakken, nasigroenten + kruiden meebakken, rijst toevoegen maar een schaaltje apart houden. Voor je dochter half nasi en half rijst op haar bordje mengen bonenschotel a la chilli con carne; gedroogde bruine bonen weken en koken. Gehakt bakken, ui bakken, groenten die jij lekker vind toevoegen. Zelf mexicaanse kruiden mengen http://www.zwangerschapspagina.nl/voeding/294058-mexicaanse-kruiden-zonder-veel-zout.html en serveren met rijst of aardappelpuree tomatensoep zonder zakje; prei, 2 winterwortels en 2 aardappels in stukken snijden. prei en wortel even in olie bakken, flinke eetlepel tomatenpuree toevoegen en een blikje tomatenblokjes en 1,5 liter boullion. aardappel in stukjes erbij en koken tot alles zacht is. pureren met staafmixer en op smaak maken met peper. Voor jullie eventueel een lepel crème fraais en zout erbij.
Bij het "reformschap" bij albert heijn staan ook veel kruiden zonder zout. Ook hebben ze daar natriumarme bouillion dat ga ik gebruiken om risottorijst in te koken.
Je moet even goed op de verpakking kijken want oa Plus verkoopt tomatenpuree zonder zout. En ik haal altijd blikjes tomatenblokjes zonder zout van de Nettorama. En deze liggen gewoon in het pastavak.
Oke dan ga ik bij een andere supermarkt nog even kijken. Hier geen Plus in de buurt wel Jumbo en Jan Linders.
Hoeveel kookroom gebruik je bij de pasta gorgonzola? Ziet er lekker uit trouwens. Bedankt. En de aardappelpuree maak je ook zelf?? Lijkt me zoveel werk, eerst aardappels schillen etc. Heb ik tot nu toe ook alleen maar uit een pakje gemaakt maar lijkt me ook best eens lekkeren leuk om zo te maken als het niet te veel werk is. Groetjes kinderwens
Hier dan ook nog even mijn recept voor de macaroni bolognese voor de mensen die het opperdepop boek van de AH niet hebben: Macaroni bolognese 400 gr italiaanse roerbakmix 1el olijfolie 1 ui, gensipperd 1 teen knoflook, fijngehakt 50 gr ontbijtspek 300 gr rundergehakt 1 tl oregano (wij gebruiken italiaanse kruiden) 1 pak gezeefde tomaten (las hier ook ergens een reactie dat er veel zout in zit maar wij gebruiken het dus wel) 300 gr macaroni geraspte kaas Eerst de ui en knoflook fruiten, dan het ontbijtspek toevoegen en daarna het gehakt en dit rul bakken. Voeg vervolgens de roerbakgroenten en de kruiden toe en bak dit 1 minuut mee, daarna de gezeefde tomaten en dit aan de kook brengen. Vuur lager en af en toe doorroeren. Ondertussen de macaroni koken en later ook toevoegen. Als het klaar is op de borden scheppen en er geraspte kaas overheen strooien. Ik doe het voor mijn dochter nog wel even in de mixer om de groente en macaroni iets kleiner te krijgen maar dat is op een gegeven moment natuurlijk niet meer nodig. Eet smakelijk
Puree; de dag tevoren aardappels groenten en vlees eten en extra veel aardappels schillen en koken, of geschild in een pan water in de koelkast zetten. Aardappelpuree uit een pakje vind ik echt heel erg vies - en 't is nog ongezond ook! Zelfgemaakt, lekker met wat volle melk en een klont roomboter en wat peper en zout, met de stamper zodat het niet helemaal prut is, is veel lekkerder. Of variëren door er bv boullion doorheen te doen.
Suusjuh... bedankt voor je reactie. Ik zal het zeker eens gaan maken. Misschien vind ik het dan ook wel veel lekkerder dan uit een pakje. En ik denk dat er in een pakje ook weer veel meer zout zit wat natuurlijk ook weer niet goed is.
Hier ook bijna geen pakjes en kant en klare mixen. Vroeger wel hoor, maar sinds dochter met ons mee eet hebben we ons eetpatroon behoorlijk aangepast. Ze lust behoorlijk veel, maar groooot succes is onder andere: - een ovenschotel van aardappelschijfjes, courgette, tomaat en een sausje van crème fraiche en pesto erover. Of met dat zelfde sausje een pasta maken en daar courgette en zongedroogde tomaatjes door doen. Voor jezelf wat pijnboompitjes en grana padano erover. - Spaghetti met zelfgemaakte saus en heel veel groente vindt ze ook zo lekker! - kipfilet, paprika, tomaat, evt. ui, zelf gemaakte frietjes (van aardappelen, kort gekookt en daarna in de oven) en dat in een ovenschaal met wat kruiden en geraspte kaas. - pasta met deelblokjes spinazie, gehakt en een beetje paturain. - noedels met kipfilet, wokgroenten, ananas en een klein scheutje ketjap en sojasaus.
Klinkt allemaal goed hoor. Njammie... Maarreehhhh... hoe maak je zelfgemaakte saus voor de spaghetti?? En wat is grana padano?? En wat voor pasta gebruiken jullie vaak? Ik gebruik meestal penne of macaroni maar volkoren pasta is denk ik beter??
Spagettisaus staat al een paar keer omschreven in dit topic hoe verschillende mama's dat zelf maken. Lekker hoor! Wij eten soms volkoren, soms gewoon witte pasta. En meestal een formaat wat ze zelf vast kan pakken.
Sorry.... Ik zie nu idd op pagina 1 dat jij Spaghettisaus maakt van tomatenblokjes en italiaans kruiden en dan groente erdoor.
risotto spinazie: pakje risotto rijst boullion (natriumarm) uien/knoflook kipfilet spinazie eventueel parmezaanze kaas uitje bakken met de knoflook, risotto bereiden zoals op pakje staat beschreven (maar dan met natriumarme boullion) kipfilet kruiden met knoflook en peper. deze appart bakken. spinazie in een aparte pan. Als de risotto gaar is, kip en spinazie erdoorheen roeren. Voor jezelf kan je er dan nog kaas doorheen doen. Vaak pak ik dan wat uit de pan voor die kleine en doe dan de kaas voor ons er door heen. Je kan ook apart kipsnitzels erbij doen ipv erdoorheen: kipfilet in dunne plakken snijden, deze besmeren met natriumarme mosterd, dan door de panneermeel heen halen en bakken. verder kan je risotto ook maken met tomaten en champignons. Pastasaus: 8 tomaten, 1 courgette, 1 aubergine, 1 paprika, half pakje wortels, 2 uien, 4 teentjes knoflook en pakje italiaanse kruiden (verse bij ah) in een pan koken met natriumarme boullion. Wanneer dit gaar is, van de kook afhalen, helft boullion afgieten. 1 potje zongedroogde tomaten erbij en alles fijn pureren. Je kan dit dan aanvullen met gehakt, tonijn, zalm wat je wil. Is meer een basis saus. deze vries ik ook vaak in, want die kleine vind t heerlijk. Mochten wij wat anders eten, dan maak t soms met wat zilvervliesrijst voor hem, of aardappels en natuurlijk pasta eet smakelijk