hmm denk dat hier ook weleens vlees langer dan 3 maand in de vriezer ligt en nee dat gooi ik niet weg. Als het er nog goed uitziet word het gewoon opgegeten!
en wat zou er dan gebeuren als je het eet na 3 mnd? wild etc.. kan je enorm lang in een vriezer bewaren, mits je een vriezer hebt die hard genoeg vriest.. dus niet het kleine vakje in je tafelkoelkast.. rundvlees (rundergehakt dus ook) kan wel een jaar bewaard worden.. varkensvlees een half jaar... daarna gebeurd er niets m het vlees, alleen de smaak word minder..en vaak ook droger bacterieen etc wat iemand hier schreef... ik ga er vanuit dat jij je vlees goed door en door verhit waardoor bacterieen dood gaan toch? vroegah, en dan heb ik het over mijn jeugd, werd vlees gewoon doorgegeten tot vriezer leeg was.. er werden halve runderen of halve varkens gekocht, en dat vlees werd ingevroren.. ben er nooit ziek van geworden of het altijd nog even lekker smaakte.. dat is een 2e..
wahahaha, ja serieus, ik denk dat ik mijn hele leven al vlees uit de vriezer eet wat ouder is dan 3 maanden. Of het nou tot een jaar zal gaan weet ik niet hoor. Maar wij slachten wel onze eigen koe en als vlees gekruid is moet je het niet doen. Tenminste, ik zou geen gekruid vlees eten wat langer dan een paar maanden in de vriezer heeft gelegen. Dat kijkt dan ook vreemd. En wat mijn voorganger ook zegt, het klopt dat de kwaliteit afneemt, dat wel. Maar een product zoals gehakt verwerk je ergens in, dat is niet te proeven als het wat ouder is. En ziek ervan worden, ik ben daar in ieder geval nog nooit ziek van geweest...
Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik wel eens vlees eet wat langer dan 3 maanden in de vriezer ligt hoor. Hier geen keurmeesters die op bezoek komen, dus ik zet nergens een datum op en kijk gewoon naar het vlees. Als het te oud is zie je dat echt wel, dan zit er ijsvorming op of zitten er witte vlekjes op. Dan is het te lang ingevroren geweest. Ik wil dus zeker wel gaan labelen, want dan voorkom je dat je eerst het "nieuwe" vlees eet ipv het "oude". Maar ik neem het me steeds voor om dat te doen, maar het komt er maar niet van.
En idd wat hierboven genoemd wordt. Wild kan echt veel langer in de vriezer. Wij hebben nog zo'n ouderwetse vrieskist daarvoor.
hahaha zie iedereen nee zeggen, als jullie echt allemaal geen eten eten wat wat langer in de vriezer ligt en bang zijn om ziek te worden zijn jullie nu allemaal al ziek bulk vlees van de supermarkt ligt ongeveer 3 tot 9 jaar ingevroren( wel iets veel kouder als thuis) voordat het verkocht wordt in de supermarkt, ook herinvriezen van vlees is een fabeltje, je moet het vlees gewoon goed bereiden en goed genoeg verhitten.dit doen ze zelfs met kip kijk maar is als albert hein kip in de aanbieding heeft dan zul je zien dat een deel van de kip nog gewoon bevroren is.
Goh misschien dat dat het verschil is he .. met een huis-tuin en keukenvriezertje haal je die temp niet.
GOH als je een goeie vriezer koopt en niet zo een prutsding van 100 of 200 euro haal je deze temperatuur wel.
Serieus? Ik kan me daar echt niets bij voorstellen! Niet dat ik het afkeur ofzo, maar hebben jullie een bedrijf daarin dan ofzo?
We hebben gewoon een melkveebedrijf en het beest gaat natuurlijk wel op de wagen richting de slachterij hoor, niet dat wij hier met een hakmes klaar staan hahahahaha Ik weet niet wat jij dacht?
Ik heb vandaag een potje tomatenpuree van augustus 2011 door de saus gegooid, zouden we nu allemaal het loodje leggen hihihihi
Ook al was dat potje van 1990 had je het nog prima kunnen eten mits het deksel "plop" doet. Houdbaarheidsdata zeggen niet zo veel. Met name blik en pot kan je jaaaaaren bewaren.