C1000 pakt verpakking plofkip aan

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door Marnatman, 16 jun 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
?

Koop jij plofkip?

  1. Ja hoor natuurlijk

  2. Nee dat is zielig

Meerdere stemmen zijn toegestaan.
De resultaten zijn alleen zichtbaar na stemmen.
  1. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    Herbivoor, omnivoor en carnivoor.... kan je ze zelf nog uit elkaar houden:D Je geeft in die zin niets duidelijk aan behalve dat we volgens jou geen omnivoor zijn omdat het niet bewezen is.

    Die rommel die er in vlees terug te vinden is doordat ze zo vol met antibiotica's en andere troep gestopt worden, lijkt me inderdaad niet gezond, dat kan ik wel met je eens zijn.
     
  2. Wokkel

    Wokkel Bekend lid

    18 aug 2009
    659
    1
    0
    haha, het begint me inderdaad te duizelen! Ipv carnivoren bedoelde ik omnivoren. Carnivoren zijn we zeker niet!
     
  3. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    ja, mijn hersencellen struikelen ook, komt vast doordat ik een vleeseter ben:D
     
  4. Wokkel

    Wokkel Bekend lid

    18 aug 2009
    659
    1
    0
    Haha! Dat denk ik ook ;)
     
  5. Sanne1985

    Sanne1985 Niet meer actief

    Denk je van niet?? Vleeskuikens zitten per 20 op 1 m2, in een stal die 6 weken (zo oud worden ze) niet schoongemaakt wordt, waardoor allerlei verwondingen ontstaan dankzij de ammoniak die in hun eigen ontlasting zit. Rondlopen kan dus niet echt met zo weinig ruimte, en ALS het al zou kunnen, kunnen de kippen het zelf vaak niet eens, gezien ze in 6 weken tijd maar liefst 2 kilo groeien. Ze zakken dus door hun eigen poten heen.

    Ik denk niet dat de kip dat als erg comfortabel beleeft....
     
  6. Delight

    Delight Fanatiek lid

    17 jan 2011
    2.157
    0
    0
    HBO Facility Management
    Salland
    Wie zegt dat ik elke dag vlees eet?
    Als ik zeg dat het geen optie is, dan is dat gewoon zo.

    Ik hecht grote waarde aan vers fruit en verse groente en als ik dan keer vlees eet dan kan ik biologisch gewoon niet permitteren.

    Je moest eens weten hoe de situatie is. Ik ben echt niet harteloos hoor.. Maar soms ga je grenzen over.. en dat mag jij lekker onzin vinden.
     
  7. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    Ik zal er eens over nadenken...
     
  8. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    maak het niet te persoonlijk is mij ooit eens gezegd:)
     
  9. Zomerrr

    Zomerrr VIP lid

    5 jun 2011
    5.097
    503
    113
    Ik koop nooit biologisch vlees en de reden is dat het veeeeel duurder is.
    Ik haal altijd kip in de aanbieding voor ong. 5 euro per kilo en gooi dan heel mijn vriezer vol.
     
  10. Sanne1985

    Sanne1985 Niet meer actief

    Top ;)
     
  11. Wokkel

    Wokkel Bekend lid

    18 aug 2009
    659
    1
    0
    Vind ik ook super! zoals ik al aangaf, het heeft veel met bewustwording te maken. En op basis daarvan kun je pas een weloverwogen keuze maken!
     
  12. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Net zo min als dat jij niet in iemands portomonnee kan kijken, kan jij ook niet in iemands lichaam kijken. Zoals ik al eerder heb gepost hoort een goed stukje vlees bij een gezond dieet.
    In kom alleen maar 'born again' vleeseters (en/of ei-eters en melkdrinkers) tegen. Omdat ze ziek werden van het niet consumeren daarvan. Mensen die geen ziektes of aandoeningen hebben en zo gezond mogelijk proberen te leven, slaan nogal eens door (orthorexia).Als je alleen maar fruit, groenten en zaden eet, zal je lichaam snel uitgeput raken (iemand die een oerdieet volgt, consumeert ook geen granen). Dit soort types eet uiteraard biologisch van de koude grond. Groente van Hollandse bodem bevat nagenoeg geen magnesium en al helemaal geen selenium. Chemisch/synthetische vitaminss en mineralen uit een potje? Nee, da's niet gezond. Veganisten hebben vaker een tekort aan calcium, zink, vit. B12, vit. A en ijzer. Feit.

    Als je iedere dag vet en zout vlees eet ja. Jammer dat je nu alle soorten vlees over 1 kam scheert: er is ook no zoiets als magere vleessoorten boordevol vitamines en mineralen. Puur vlees is niet zout, het ligt er dus maar net aan hoe je met de zoutpot strooit. Als je iedere dag zoute speklappen eet, tsja ...

    Bron?

    Ik vind een onderzoek onder slechts slechts 17.000 mensen naar de hoogte van hun IQ en hun vleesetende gedrag nogal hilarisch. Intelligentie wordt nl. voornamelijk bepaald door genen en opvoeding en niet door voeding.
    Er zijn ook onderzoeken die uitwijzen dat mensen die vette vis eten een hoger IQ hebben (want essentieële vetzuren zijn goed voor de hersentjes) en vegetariërs eten geen vis. Dus hebben ze een lager IQ of mag je dat zo niet stellen?
    Grappig dat vegetariërs altijd met allerlei onderzoeken schermen. Kennelijk voelen ze de noodzaak zich te verdedigen.

    Jij zegt dat de mens geen omnivoor is en geen vlees nodig heeft. Maar een vegetarier is ook een omnivoor. Jij eet ei, melk, yoghurt, kaas, etc of ben je veganist en eet je zuiver plantaardig (herbivoor).

    Dus je concludeert nu zelf dat het niet te bewijzen is dat de mens een herbivoor is? Dat denk ik ook, lees dit maar eens:
    Http://www.leefbewust.com/themas/vet_gezond.html


    Ik vind je reacties tav vleeseters nogal kortzichtig en veroordelend. Het consumeren van een goed stukje vlees is gezond.
    Lees dit blogje nog maar eens; hij verwoordt precies hoe ik erover denk:


    Maar is vlees eten wel verantwoord. Zelf heb ik ook met deze vraag geworsteld en ik ben in deze worsteling van vegetariër tot een bewust vleeseter geworden. Ik ben het dan ook niet eens met het ongekwalificeerd als fout wegzetten van vlees. Dit wegzetten sluit aan bij een bredere vegetarische trend waarin het eten van vlees wordt beschouwd als nieuw taboe, als ‘het nieuwe roken’. De groeiende hoeveelheid in de supermarkt tentoongespreide vleesvervangers getuigt van deze trend. Vleeseters moeten steeds vaker uitleggen waarom ze vlees eten. Vandaar mijn uitleg waarom je wel vlees zou moeten eten. Tien jaar heb ik vlees noch vis gegeten. Maar nu eet ik weer vlees, Ik ben een born again omnivoor. Maar waarom eet ik weer vlees? Het eten van vlees is ecologisch en ethisch verantwoordt, gezond en lekker. Een voorbehoud moet hierbij worden gemaakt, niet al het vlees is namelijk gelijk geschapen. Er is ook fout vlees. Ik pleit niet voor een zonder onderscheid consumeren van al het vlees. Wanneer ik vlees eet en andere daartoe oproep bedoel ik goed vlees. Goed vlees is ecologisch, ethisch, medisch en culinair verantwoordt. Wat is nu dit goede vlees?
    Goed vlees is ecologisch verantwoordt dat wil zeggen op een natuurlijke wijze geproduceerd. De natuur wordt geïmiteerd en de kringloop gesloten. Herkauwers zoals koeien zijn er bijvoorbeeld op gebouwd om grote hoeveelheden vezelrijk materiaal -gras- om te zetten in vlees, melk en mest. Gras -eigenlijk een polycultuur van grassen, vlinderbloemigen, gewenste en ongewenste kruiden- kan binnen een akkerbouw systeem gebruikt worden om de bodemvruchtbaarheid te behouden en te bevorderen. Bovendien leveren de dieren mest, deze mest is geen probleem, maar onderdeel van de oplossing.
    Het mestprobleem ontstaat alleen als de plantaardige en dierlijke productie uit elkaar worden gehaald. Gronden waar geen akkerbouw kan worden bedreven door de grondsoort, de te hoge waterstand of de hellingshoek, zogenaamde marginale gronden kunnen door tussenkomst van herkauwende dieren toch productief worden gemaakt. Deze tussenkomst is nodig, want mensen eten geen gras. De efficiënte ecologische productie van vlees geldt niet allen voor herkauwers maar ook voor eenmagige dieren zoals varkens en kippen. Deze dieren kunnen door zelf te foerageren in een gedeelte van hun dieet voorzien, bijvoorbeeld varkens in eiken bossen en kippen in grasland. Bovendien zijn zij instaat om restproducten verwerken. Zoals varkens traditioneel de wei van zelfkazende boeren opslobberden.
    Ecologische geproduceerd vlees is vlees geproduceerd met het oog op de kringloop. Deze kringloop is niet alleen een kringloop van nutriënten, maar ook de kringloop van het leven. Het is deze natuurlijke kringloop waar de dood ook altijd deel van uit maakt. De dood is onontkoombaar. Vlees is niet diervriendelijk als diervriendelijk betekent dat het dier niet wordt gedood. In deze zin is er echter geen diervriendelijk voedsel, bij elke vorm van voedselproductie zullen er direct of indirecte dieren gedood worden. Vlees is wel diervriendelijk, als dat betekent dat het dier met respect wordt behandeld, dat het dier wordt gehouden op een wijze die aansluit bij zijn aard.
    Dieren die op een natuurlijke wijze worden gehouden krijgen ook dat voedsel dat aansluit bij hun behoeften. Dit gezonde dieet vormt de basis voor een gezond dier, dat weer de basis vormt voor een gezond product. Vlees en melk van koeien die voornamelijk ‘gras’ vreten bevat bijvoorbeeld meer omega 3 en 6 vetzuren dan melk en vlees van koeien die veel granen krijgen. Het eten van dit vlees sluit aan bij het natuurlijke dieet van de mens, de mens is tenslotte geen herbivoor, maar een omnivoor. De mens is meer een varken dan een koe. Eet daarom zonder schuldgevoel een goed stuk vlees. Om het op de wijze van Michael Pollan’s eetregels te formuleren
    Eet vlees, goed vlees. Niet te vaak.


    Sorry, kon het niet laten.
     
  13. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Hee, wil jij mijn woorden niet verdraaien? Daar heb ik een bloedje dood aan!

    Ik zei: De mens is geen herbivoor omdat hij met zuiver plantaardig eten zulke tekorten oploopt dat hij daar ziek van wordt..

    Ik heb het dus over veganisten en zeg niks over tekorten bij vegetariërs.

    Ik doe niet aan kletspraat.
     
  14. Cryptonism

    Cryptonism Fanatiek lid

    6 feb 2012
    4.310
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ieder moet het voor zichzelf weten. Ja, ik koop wel plofkip. Ik heb het geld niet voor al dat dure vlees. Wij eten niet dagelijks vlees maar zelfs dan kan ik het dure vlees niet betalen.

    Dierenwelzijn gaat me wel degelijk aan het hard maar zolang de overheid niet daadwerkelijk eens verboden op de manier van het houden, het toedienen van troep en weet ik veel gaat opleggen MET sancties, maakt het geen fluit uit wat iemand koopt.

    Als het om dierenwelzijn gaat mag wat mij betreft ook wel eens wat verdergekeken worden dan de veehouderij alleen. Wij vinden onszelf helemaal geweldig omdat we asiels hebben en we branden landen af waar zwerfdieren zijn maar we houden er geen rekening mee dat die zwerfdieren weliswaar een kortere levensduur hebben maar wel bewegingsvrijheid hebben. Hier stoppen we de asiels vol met dieren.

    En dat is maar een voorbeeld uiteraard.

    Als we echt moeten gaan kijken naar ons eten dan geloof me maar, dan eten we echt niets meer. Want ik heb zelfs geen moment vertrouwen in biologisch voedsel.

    Dat is mijn mening en daar moeten jullie het mee doen :D. Je mag er uiteraard van vinden wat je wil :D
     
  15. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    hey, ho...wacht even, ik kom uit een boeren familie, ben vooralsnog met een boer getrouwd (al gaat hij er mee stoppen), die denken nog wel eens net een beetje anders. Ik ben dus wel even benieuwd wat mijn boer erover te zeggen heeft.

    Ik ben zelf wel wat korter door de bocht hoor. Ik hou gewoon verschrikkelijk veel van vlees. Ik ben dol op zoute speklappen (eet ze hooguit 1x per 2 weken hoor) en we eten hier elke dag vlees. Dat zal ook zo blijven. Op dit moment voel ik nog niet de behoefte om biologisch vlees aan te schaffen. Over het algemeen komen onze kippen bij mijn zwager vandaan (die heeft moederdieren en hij houdt ze trouwens behoorlijk 'biologisch' hoe je dat ook noemen wil) en onze rund komt bij eigen beest vandaan. Alleen vind ik zijn kip niet geweldig voor alleen de file, dat zijn echt soep/sudderkippen, moet je net zo lang bereiden als een fatsoenlijk stuk braadvlees.

    Een leven zonder kan ik me niet voorstellen. Maar ik wil me er zeker wel in verdiepen in hoeverre een plofkip nou eigenlijk zo dieronvriendelijk is hoor. Zo heb ik ook al de conclusie getrokken dat ik een nertsenhouderij echt not done vind. Het gaat puur om het modeaspect in deze omgeving. Ga je verder kijken zou het nog om de warmte kunnen gaan, maar om het goed warm te hebben (en dan denk ik echt aan poolgebieden) is tegenwoordig ook een boel alternatief en voor zover ik begrepen heb hoeven wij daar onze nertsen niet voor te hebben.
     
  16. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Maar dat is ook een kwestie van wennen en plannen.
    Je kunt bijvoorbeeld een braadklare kip kopen, en die 's morgens in een braadzak in de oven doen, met kruiden. Doe je er dan ook nog in parten gesneden aardappels en stukken wortel bij en evt. nog andere groente, dan haal je het als het gaar is uit de oven en is de maaltijd voor één avond al klaar, inclusief aardappels en groente. Je haalt de poten er af (gaat heel makkelijk bij een goed gegaarde kip) dan heb je vlees voor 2 volwassenen en je haalt wat kleine stukjes er af voor de kinderen. Rest van de kip in de koelkast. Voor de volgende dag heb je dan al een flink stuk gare kippenborst (filet), even zappen met een salade en wat rijst of aardappels en een sausje. Dag er op, of ergens tussendoor als snack heb je de vleugels (krijg je ook heel makkelijk los van de kip als ie gaar is, en zijn zo opgewarmd). Nou, dan hou je een karkas over. Dat doe je in een pan met een kruidenbuiltje voor kippenbouillon, en daar trek je bouillon van. Dat is geen werk, je hebt er geen omkijken naar. Het enige waardeloze klusje is als je nog vlees in de soep wilt hebben, dat moet je dan van het afgekoelde karkas afpeuteren. Daar krijg je kleverige vingers van en het kost tijd. Heb je weinig energie, dan sla je dat over, de smaak zit toch al in de bouillon.
    Soepgroente, vulling en eventueel balletjes of ander vlees in de bouillon koken, eventueel voor de smaak een bouillonblokje erbij.

    Het is echt niet meer werk dan een wereldgerecht klaarmaken. Enige verschil is dat je een kookboek leest i.p.v. de verpakking.
     
  17. Annedore

    Annedore VIP lid

    17 feb 2010
    7.338
    836
    113
    Vrouw
    Flevoland
    Amen to that! En als je dan een goede bio kip hebt, dan SMUL je er echt van.

    Tipje: goddelijk met zelfgemaakte appelcompote erbij :D
     
  18. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    Ammoniak is een gas, dus als dat zou blijven hangen vallen de kippen dood neer. Die stallen worden warm gehouden door de kip zelfs, de mest droogt, het water verdampt. Dus de verwonding door de ammoniak dat klopt niet.

    Het klopt inderdaad wel dat ze zo snel groeien. Vanuit de boerengedachte (bij mijn boer dan) wordt er niet meer echt naar het dier gekeken als zijnde dier. Meer zoals een komkommerplantje. Hij ziet het als een genetisch foutje, er is te veel gemanipuleerd. Het zou voor een scharrelkip in zijn ogen wel dierenleed zijn, die zijn van nature geneigd om te scharrelen. Hij stelt er tegenover 'is een bulldog dierenleed'. Die zijn in die mate blijkbaar gefokt dat een pup niet via de gewone weg geboren kan worden.

    We zijn het op het volgende vlak oneens, ik zie een plofkip wel als een dier. Ik zie wel ons als consument als degene die het in de hand werken dat een plofkip ontstaan is. Namelijk, wij willen dat malse vlees, zo snel mogelijk, voor een schappelijk prijsje. Het gros van de mensheid is dierenvriend, totdat ze voor het schap in de supermarkt staan, dan zijn ze consument. Ik moet toegeven, ik ben dan ook consument. Dit is een probleem wat ontstaan is waarvan ik wel denk dat het goed is dat er nu wat aan gedaan wordt. Waar ik dan wel mijn vraagtekens bij zet is dat 60% van de plofkip naar het buitenland gaat. Dus stopt het dan ook dat die plofkip gefokt wordt? Dat vraag ik me af.

    Deze cijfers heb ik trouwens van mijn zwager, hij houd moederdieren voor de plofkip, hij levert dus de plofkip. De moederdieren zelf hebben het volgens mij wel goed.

    Wat het antibiotica gebruik betreft, het schijnt dat dit in de afgelopen jaren al behoorlijk verminderd is.
     
  19. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    Klinkt smakelijk en ik ga dat een keer proberen.

    Nu is dit één dingetje, maar als je zo'n hark als ik bent, dan ben je blij dat je op tijd op je afspraken komt. Ik heb echt een giga probleem met plannen. In mijn beste voornemen heb ik nu weer besloten over te gaan op weekbedragen en weekboodschappen. Dat betekend dus dat ik van te voren moet bedenken wat we eten voor een x aantal dagen. Ik kom nooit uit en ben evengoed te duur daardoor. Nu ligt er over, witlof, wortels, beetje broccoli, champignons en selderij. De bedoeling was morgen nog bolognesesaus (vandaag vers gemaakt) en dan zaterdag de witlof met boomstammetjes, zondag pizza. Ik kom nu dus in de knoei met de hoeveelheid en de houdbaarheid ervan. Ik kan ook nooit goed overzien wat er allemaal in mijn voorraadkast 'hoort' en aangevuld moet worden. Heb wel eens geprobeerd een tijdje een soort lijstje bij te houden van 'zoveel van dit en zoveel van dat', maar hoe bepaal je dan je basis enz enz.

    Mijn schoonmoeder bv, die zou dit probleem nooit krijgen. Die plant als een tierelier, nooit te veel, altijd genoeg en ze komt ook uit met haar dingen.

    Plannen is een talent, ik zeg niet onmogelijk om aan te leren, maar voor mij is het al een kunst om het hele plaatje een beetje rustig te houden. Ik grijp dus naar wat haalbaar is.
     
  20. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Je ziet een plofkip wel als dier maar vindt het tevens normaal dat dat dier verschrikkelijk lijdt om op jouw bord te komen? Wat een onzin dat het een "komkommer" zou zijn! Ieder dier heeft gevoel. Een kip wil naar buiten en foerageren en rennen. En niet met z'n 19-en op 1 vierkante meter in een berg stront zitten.

    Dit dier is zo doorgefokt dat ze binnen 42 dagen 2,2 kilo wegen. Zie het als een 4-jarige kleuter van 80 kilo. De poten, het hart en de longen van plofkippen [of beter gezegd -kuikens] kunnen deze explosieve groei niet aan. Ze hebben pijn, kunnen niet meer staan en lopen. Veel sterven doordat ze niet meer bij hun voer- en waterbak kunnen komen. 1 miljoen van de dieren sterft aan hartfalen.
    Als het tijd is voor de slacht komen de vangers de stal in; meerdere dieren worden bruut beet gepakt en hangen tijdens de vangst lang aan 1 poot; ze breken poten en heupen. Er wordt met ze gesmeten.

    Als mens en als consument heb je een keus. Geef de supermarkt niet de schuld van jouw koopgedrag; jij koopt immers die kip en zolang men dat blijft doen, zal er niks veranderen en zal dit dierenleed blijven bestaan. Leed van 465 miljoen Nederlandse plofkippen per jaar.

    Mensen die roepen: ja maar ik moet toch monden voeden en biologisch is zo duur! Dan eet je maar wat minder vlees, daar ga je niet dood aan.
     

Deel Deze Pagina