Even voor de huis tuin en keukenpraat FRUSTRATIE!!! Hoe kan het dat ik altijd als ik hamburgers bak ze rood van binnen blijven ook al hou ik ze er zo lang in dat ze vanbuiten al zwart worden???? Ik kook elektrisch en heb alles al geprobeerd, hoogste vuur, iets lager, steeds omdraaien of even laten sudderen, etc!! WAT doe ik verkeerd????? Verder kan ik toch best aardig koken al zeg ik het zelf.... hahahaha XP
Pan te heet? Zou dat het zijn??IK laat eerst gewoon deboter smelten helemaal, daarvoor is hij nog niet aan geweest!
Waar bak je in? Ik heb het als ik in Croma bak dat het eigenlijk een tikje te hard gaat. Die zet ik dus nog lager als ik normaal doe en dan lukt het vlees/de hamburgers eigenlijk altijd wel.
ik druk ze altijd iets plat... je wilt niet te snel?? dus te hoog vuur? ook heb je vaak dat gekruid vleees een kleurtje houd
Ik ben vega, al 15 jaar, dus voor wat het waard is, maar als je ze te snel dichtschroeit worden ze niet gaar van binnen. Langzamer garen dus (waarom weet ik dit??.....*verbaasd*)
Hahahaha leuk, ik ben zelf al bijna 20 jaar vegetariër, maar manlief en kinderen eten gewoon vlees, dus vandaar dat ik ze toch regelmatig bak. @ts, ik druk de hamburgers net als de andere dames wel wat platter.
Leuk, ik ben ook vega.......al 28 jaar Ik denk ook dat je de hamburger iets langzamer moet bakken, dus op een lager vuurtje.
Je kunt ook de hamburger van te voren al uit de koelkast halen zodat ze niet zo koud zijn als je ze gaat bakken. Mocht het toch te hard gaan...scheutje water erbij en deksel op de pan.
Beetje olie, beetje boter, samen in de pan, laten smelten en wachten tot het borrelt en bruin is. Hamburgers erbij, kort beide kanten aanbakken, net bruin gekleurd. Scheut water erbij, deksel op de pan en 10 minuten laten sudderen. Klaar!!
Getsie! Ik haal ze altijd een uurtje van te voren uit de koelkast, dan aanbraden en daarna superlaag en vaak omdraaien. Wij hebben altijd heerlijke sappige hamburgers. (Scheelt miss wel wat voor vlees je koopt)
inderdaad even van te voren uit de koelkast halen kort om en om bakken en dan wat water er bij en even sudderen
Het wil ook wel helpen een gat te maken in het midden van de hamburger. Daardoor wordt ie van binnen ook sneller gaar!
Ja vind je dat echt vies? Ik vind dat op een broodje echt véél lekkerder dan uit de pan he! Mijn vriend riep eerst ook heel hard dat ie die dingen uit de frituurpan echt niet hoefde, tot ie mijn wonderbaarlijke en waanzinnig spectaculaire broodjes hamburgers had geproefd
Op hoog vuur even aanbraden aan beide kanten en dan op middel/laag vuur laten garen, kan zo 10 minuten of een kwartiertje duren. Ik vind de verse rundvleeshamburgers van AH het allerlekkerst