Kleine meid van ons heeft een paar daagjes bij ons in de slaapkamer geslapen. Toen naar haar eigen kamertje. Is niet gelijk goed gegaan. Mevrouw draaide de dag en nacht compleet om hahaha maar vonden dat ze op haar eigen kamertje toch moest gaan wennen. En nu slaapt ze klokje rond.
Hier beiden 1,5 maand, kon er zelf nl niet goed van slapen. Vind het heerlijk helemaal nu na de 2e dat onze slaapkamer weer voor ons is om even tot rust te komen.
Zo'n kamertje hebben wij ook (voorkant), ik heb er verduisterende rolgordijnen voorgehangen, en nog gewone overgordijnen maar die zijn meer voor de sier Het is op K. zijn slaapkamertje zomers zo'n 25-30 graden en overdag nog een stuk warmer.. Het maakt hem gelukkig niet uit, hij slaapt er wel om. Hij was 3 a 4 weken oud toen hij naar zijn eigen kamertje ging . En dat was in de maand Juni. Dus erg warm.. Overdag en 's nachts hebben we wel alle deuren open boven, zodat het wel wat koeler word.
Onze zoon heeft de eerste 3 weken in het zh gelegen daarna bij ons op de kamer,sinds een paar weekjes slaapt hij in zn eigen kamertje,Waar het ook altijd erg warm is in de zomer,maar door het donkere rolgordijn dat we nu hebben en dan heel de dag omlaag houden is het een stuk minder.
Onze zoon heeft de eerste twee nachten in t ziekenhuis geslapen (keizersnede) en bij thuiskomst direct op zijn eigen kamertje
Zo'n 6 maanden tot 12 maanden, hebben mijn kinderen bij ons op de kamer gelegen. Vond het wel zo lekker.
Ik vind het eerlijk gezegd best shockerend om te lezen hoeveel kinderen er apart moeten slapen! Wij waren bij de oudste van plan om 'm minstens 6 maanden op onze kamer te laten slapen. Dat was in 1999 al het advies i.v.m. veiligheid! Uiteindelijk bleek dat gewoon een familiebed beter bij ons paste en ging hij naar een eigen kamer toen hij daar vroeg. Maar de eerste 6 maanden op dezelfde kamer als mama, daar kun je volgens mij niet met goed fatsoen aan tornen!
Overmorgen gaat onze jongste, na 1 week,naar haar eigen kamertje, wieg staat hier nu voor de kast en moet je telkens aan de kant zetten als je erbij moet. Daarnaast hoef ik niet elk piepje te horen, daar word ik erg ongerust van.
Ik heb altijd begrepen dat het voor het tegengaan van wiegendood, beter is om je kindje op de ouderslaapkamer te laten slapen. Ik begrijp niet zo goed waarom mensen heftig reageren op buikslapen, maar het kindje wel zo snel mogelijk alleen op een kamertje leggen? Is dat niet bekend bij mensen?
Tussen de 8 en 9 maanden.. Tot ze met handjes buiten boord over de wieg ging kijken, vanaf dat moment direct in bedje op eigen slaapkamer gelegd.. Van mij had ze er anders altijd mogen blijven liggen!
Hier 8 maand, met 4 maand paste ze niet meer in hara wiegje en dus het ledikant in onze kamer gezet. met 8 maand is ze naar haar eigen kamer gegaan omdat ik bang was dat ze anders het niet meer bij mama slapen heel bewust zou meekrijgen. eerste week ging prima, daarna 2 maand drama omdat ze niet alleen in slapa wilde vallen terwijl ze eerder op onze kamer prima alleen in slaap viel. Ik denk maar dat dit toeval was en ze een fase inging maar soms... We hebben nu een cosleeper gekocht en ik hoop dat nr 2 daar lang in past
Het is ieder zijn keus natuurlijk, maar snappen doe ik het idd ook niet. Wel het advies opvolgen om kind niet op de buik te laten slapen, maar niet het advies kind minimaal 6 maanden op ouderslaapkamer laten slapen, beetje tegenstrijdig.
Ik had me voorgenomen dat zij meteen op haar eigen kamer zou slapen, vond ik heel logisch! Tot dat we uit het ziekenhuis kwamen, heb mijn vriend en zwager meteen het ledikant naast mij laten zetten. Uiteindelijk heeft ze zo'n 7 weken daar geslapen, vond het wel fijn dat ze doorsliep als ze in haar eigen kamer zou slapen en ook voordat ik weer zou gaan werken. En het ging eigenlijk meteen goed. Volgende keer denk ik dat ik hem of haar wel iets langer naast mij laat liggen
Wat ik niet snap, wordt het mensen dan niet verteld? Of horen mensen het niet? Anders ga je toch niet zeggen dat je het logisch vindt dat je kind apart slaapt? Schiet de voorlichting op dit punt misschien te kort? Mensen weten het wel van de buikligging, maar niet van het kamer delen? Je zou toch denken dat de kraam en het CB dat in ene adem samen vertellen (dat gebeurde bij ons in elk geval wel).
Nee hoor, de arts op het CB was er met 3 maanden juist heel stellig in dat ze maar onzin vond dat minimaal een half jaar bij de ouders op de kamer. Overigens sliep onze zoon beter toen hij niet meer bij ons sliep, maar goed, dat kan ook toeval zijn geweest natuurlijk. Hij heeft 8 weken bij ons op de kamer geslapen en toen hebben we hem ook 's nachts in zijn eigen bedje gelegd (overdag sliep hij daar al vanaf het moment dat de kraamhulp weg was en ik dus ook weer beneden).
Dat bedoel ik, ons werd dat ook geadviseerd door beide. En al werd het niet geadviseerd, vind ik het alsnog prettiger mijn kindje bij ons te hebben op slaapkamer. Ik zou zelf geen oog dicht doen, als ik weet dat mijn baby alleen op een kamer ligt. Voel mij er niet prettig bij. Maar ook dat is ieder voor zich. Maar mijn ervaring is dat de richtlijnen van CB en kraamzorg toch wel hetzelfde zijn betreft buikslapen als slapen op ouderslaapkamer.
O jee... Hier slaapt ze nog steeds bij ons in de slaapkamer. Sowieso wou ik het de 1e 6 maanden doen, ivm wiegendood. Daarna voelde het gewoon beter om haar bij ons te houden. Misschien ben ik wel een beetje maf dan
Nee hoor, niks maf! Twan sliep al vanaf zes weken op zijn eigen kamertje, omdat hij niet meer in de wieg paste, en het ledikant niet op onze slaapkamer helaas. Maar zijn kamertje is naast die van ons, en ik heb een beeldbabyfoon
Ik werk voor een kraamzorgorganisatie en bij ons wordt ook wel 6 maanden rooming in geadviseerd. Hier ligt ze gezellig naast me en dat zal nog heel lang zo zijn.
Onze babykamer is en-suite aan onze eigen kamer. De eerste week stond zijn hangwieg naast ons bed, daarna hebben we de wieg 5 meter verplaatst (zijn eigen kamer in dus) maar wel met de en-suite deuren open zodat mijn man zijn geluidjes konden horen (ik kan niet slapen zonder oordoppen) maar ging hij huilen was ik wel meteen als eerste wakker, dat dan weer wel.