Beste, Mijn vriend en ik proberen sinds kort (nog maar eerste maand) om zwanger te worden. Twee weken geleden zou ik mijn eisprong gehad moeten hebben... Als ik zaterdag of de dagen nadien niet ongesteld wordt, kan het wel eens zijn dat ik zwanger ben... Maar mijn vraag is nu: vanaf wanneer moet je gaan letten op je voeding. Ik heb namelijk net een bordje spaghetti op met geraspte kaas, lees ik natuurlijk net toen ik alles op had, dat die geraspte kaas van rauwe koemelk werd gemaakt... Pfff... Mits ik toch wel een heel ongerust iemand ben, ben ik toch een beetje in paniek... Misschien voor niets, want het kan zelfs zijn dat we nog niet eens zwanger zijn... Vanaf wanneer letten jullie op je voeding? Vooraf ben ik wel al eens naar de gyn geweest. Ik vroeg aan haar waarop ik moest letten naar voeding toe. Echter zij gaf mij als antwoord dat ik nu nog niet moest opletten. Ze zou mij het volgende bezoek (wanneer ik wist dat ik zwanger was) wel meer uitleg hierover geven. Ze zei: Je moet dan immers 9 maanden op je voeding letten dat is al meer dan lang genoeg. Groetjes en alvast bedankt voor jullie reacties! CC'tje
jij bent nu zwanger en mag vanaf nu bepaalde dingen niet eten en doen Eten en drinken tijdens de zwangerschap | Voedingscentrum
Isolde, Je mag geraspte kaas eten, maar deze mag niet gemaakt zijn rauwe koemelk... Immers als deze gemaakt is van rauwe koemelk heb je kans dat deze besmet is met de listeria bacterie. Let wel op: als je de geraspte kaas verhit boven de 60° (bv. op pizza,lasagna,...) maakt dat niet meer uit. Mits de bacterie deze hoge temperaturen niet overleeft... Maar dus wel opletten met geraspte kaas op spaghetti... Zoals bij mij dus... .. Ik hoop echt maar dat dat geen kwaad kan.. pff
Hoi CCtje, Ik had in het andere topic al even gereageerd, maar omdat het hier thuis hoort, even mijn reactie: De meningen zijn hierover verdeeld. Er zijn op het forum meiden die er wel heel strikt in zijn. Maar ik vind dat je relaxed moet leven tot je zwanger bent. Spastisch doen over eten maakt het niet leuker en kan zelfs stress geven. Voor hetzelfde geld ben je er jaren mee bezig (hopen van niet natuurlijk), maar dan moet je jezelf zo lang dingen ontzeggen. Ik eet in principe alles, alleen met alcohol ben ik wel geminderd. Ik dronk niet veel, maar momenteel drink ik even niets. Al is dat meer omdat ik ze zo aan mijn kont kan plakken en ik af wil vallen in de hoop dat mijn cyclus dan uit zichzelf terugkomt. En mocht je roken, heb ik nooit gedaan, dan zou ik wel alvast proberen te stoppen. Verder gewoon genieten en zodra je die roze stick hebt, je eetpatroon wat aanpassen. En over de kaas, gewone geraspte kaas is over het algemeen niet rauw hoor. Dus die kun je gewoon eten.
wat voor geraspte kaas heb jij dan? Een of andere speciale? Want geraspte kaas van hollandse harde kazen is niet rauwmelks hoor... en zelfs de meeste franse kazen niet. Maar goed je zegt dat het er op staat... ik heb dat echt nog nooit zien staan op geraspte kaas... (staat er au lait cru op?)
cctje ooo wat vreemd... heb dat echt nog nooit gehad... als je je zorgen maakt volgende keer even een andere pakken waar dat niet op staat. Want volgens mij heb je nu net de uitzondering op de regel gepakt? Maar goed, ik ben ook pas begonnen met opletten toen ik zwanger was. Bij mijn dochter was ik wel eerder gestopt met roken.
Gewoon gezond leven zou ik zo zeggen. Maar als ik jou was dan zou ik nu nog gewoon genieten van alles wat je straks eventueel niet mag. wat die vk ook zei: straks moet je al 9 maanden opletten (en als je bv geeft nog langer!) Wat ik me wel af vraag: Is het echt zo erg dat je een keer een toastje met filet americain, rare biefstukje, schaaltje tiramisu of iets dergelijks neemt tijdens je zwangerschap? Ik snap dat je er geen hele bakken van weg moet werken maar kan het echt kwaad?
Het gaat hem niet om de hoeveelheid. De kans dat je er iets van oploopt is niet heel groot, maar wel aanwezig. Het maakt dan niet uit of de bacterie via een klein stukje of een groot stukje binnen komt. Wel in die zin dat je dan natuurlijk meer van die bacterie krijgt, maar je kunt een groot bord eten met geen bacterie en een hapje nemen van een fout stukje. Maar ik ken vrouwen die het af en toe wel doen hoor. Het belangrijkste is geloof ik vooral de eerste helft, maar liever helemaal niet natuurlijk. PS: tiramisu is eigenlijk alleen zelf ge maakt schadelijk, tenzij op basis van slagroom, dan mag het wel. En de pakken eiwit en eigeel die restaurant/fabrikanten gebruiken zijn gepasteuriseerd, dus die mogen ook. Restaurants/fabrikanten willen echt geen salmonellavergifitiging op het geween hebben namelijk. Maar voor de zekerheid wel altijd even navragen/kijken of dat echt zo is.
vanaf moment dat ik wist dat we er voor zouden gaan heb ik al die dingen niet meer gegeten hoef er ook niet van af te kicken haha vond koffie het moeilijkst om te laten staan van de 9a10 kopjes drink ik er nog 2 de rest laat ik gewoon allemaal staan waar je geen vertrouwen in heb zou ik zeggen gewoon laten over 9 maanden dan maar weer
en na de hoeveelste ronde was het raak? Nu ben ik benieuwd of vroeger erop letten invloed heeft op je kansen
Overal waar rauwe koemelk of au lait cru op staat mag je niet, tenzij het genoeg verhit is geweest. Gelukkig is in nederland bijna niets meer van rauwe koemelk. Zelfs brie etc is tegenwoordig zonder rauwe melk. Maar inderdaad de emmental zou ik niet doen, is 1 van de weinige die niet kan
ohw en over ei zei de verloskundige hier: Daar kan je zelf goed ziek van worden ( salmonella etc) maar daar krijgt je kindje helemaal niets van. Dus mocht gewoon gegeten worden. Wat het aller slechts was, isgerookte zalm. In 90% van de pakjes gerookte zalm in de supermarkt zat een bacterie die echt gevaarlijk was. Daar kon je nu zelf niet ziek van worden, maar vlak voor de bevalling zou je daar koorts van kunnen krijgen, en je kindje vroegtijdig, of tijdens de geboorte overlijden. (wat ze hier vertelde)
ben na het eruithalen van de inpanon 2x ongesteld geweest daarna was ik zwanger heb helaas 1 juli miskraam gehad maar ik was echt snel zwanger ook gezien mijn vriend 7 verschillende soorten medicijnen heeft voor zijn hart
Harde rauwmelkse kaas mag gewoon, dus het is sowieso geen probleem. Alleen zachte rauwmelkse kazen zoals brie mag je niet eten, tenzij genoeg verhit.
beginnen met op letten als je een posi test in handen hebt eerste weken heb je ook geen bloedverwant met je baby ik zal me niet zo druk maken.is ook niet goed