Schoolmoeders irritatie

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door kippiekip, 2 jul 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Foxter

    Foxter Niet meer actief

    Nou dan ben ik vreselijk verwaand :D Ik heb thuis 2 werksters, op de ene zaak 2 en op de andere nu ook 1 :D Ik heb wel wat leukers te doen dan poetsen en ja, ik kan het betalen :) Dus het schoonmaken op school koop ik ook af (is mogelijk hier) :)
     
  2. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.366
    1.766
    113
    Ah, dus jij bent zo'n moeder die alleen met de leuke dingen met haar snufferd vooraan in de rij staat? Als dat zo is, dan ben jij er echt zo 1 waar ik de kriebels van krijg. Bij ons op school heb je zo ook. Nooit zijn ze er als er wat gedaan moet worden op school wat niet leuk is, maar WEL nodig. Daar halen ze hun neus voor op, dat is voor het KLOOTJESvolk waar ik dus ook schijnbaar onder val. Jeej, mensen als jij voelen je zo verheven boven de rest, getver.... En wel met de snotkoker vooraan staan te springen als er wat leuks op het programma staat. Blijf dan ook weg!!!!!
     
  3. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    @loetje: gedraag je je op het schoolplein ook zo?
    Dan denk ik dat die ouders eerder jou ontlopen dan lui zijn namelijk.

    Of ben jij 1 van die mensen die spontaan vergeet dat diegene die leest wat je schrijft ook een mens is?

    Beetje nadenken over wat je doet/zegt/schrijft kan echt geen kwaad hoor.
     
  4. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.366
    1.766
    113
    Saskia, ik besef me heel goed wat ik schrijf en hòe ik het schrijf. En ja, ik voel me op mijn teentjes getrapt door mensen die geen tijd/zin hebben in de klussen die gedaan mòeten, maar wel tijd/zin hebben om mee te gaan met uitjes.. De reactie van Miekje komt op MIJ ook niet fijn over, omdat ik met dit soort dingen te maken heb hier op school.. Er zijn moeders die heel vaak helpen op school en daarvoor in ruil ook graag mee willen met de leuke dingen. Het is dan heel frustrerend als de ouders die NOOIT wìllen (of zogezegd geen tijd hebben) helpen en zonder afbericht een ander de klas laten schoonmaken, ineens WEL zin en tijd blijken te hebben als er een uitje is. En ja, daar komt mijn reactie vandaan..

    Prima als je niet wilt helpen, maar blijf dan ook weg als er iets leuks te beleven valt. Helpen in de klas komt je kind namelijk ook ten goede. Je kind zit ook niet met een blij gezichtje op school als al het speelgoed smerig of stuk is. Dat zijn mss niet direct de blije smoeltjes die je meteen ziet, maar is eigenlijk nog veel belangrijker dan een blij koppie tijdens een schoolreis.

    Oh en nee hoor, ik wordt niet gemeden op school. Ik ga zelfs heel prima om met de andere ouders. Ik ben alleen geen schoolpleinbepper, dus schaar met niet bij groepjes aan.. En ik sta ook gerust niet 3x per week op school te soppen, maar houdt me wel netjes aan het schoonmaakrooster waarop ik welgeteld 1x!! per jaar op ingedeeld wordt. Verder probeer ik klaar te staan als het eventueel nodig is en zit mijn man in de MR.. Voel me niet boven de rest verheven, want er zijn zat moeders die vèèl meer bezig zijn met/op school. Het zou gewoon fijn zijn als het besef kwam bij de vele ouders die nooit een vinger uitsteken, dat het zonder de hulp van dìe ouders een stuk minder behaaglijk zou zijn op de school van hùn kinderen. En dat heeft verder niets te maken met een veer in iemands poeperd te steken, maar het zou fijn zijn als het besef er kwam dat een school tegenwoordig heel moeilijk vooruit kan komen zonder de hulp van ouders, er is gewoon geen geld voor een andere oplossing..
     
  5. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    @loetje: op mij ook niet... Maar bij jou kreeg ik visioenen van vuurspuwende draken enzo :)

    Overigens wordt er bij ons vrij weinig verwacht qua schoonmaken in de school maar zijn er wel veel lessen buiten school.. En dan is er gewoon een intekenlijst.
    En ik heb al diverse kleuterouders horen zuchten dat dat toch flink aanpoten is en dat dat beetje schoonmaken of bijv het plein opnieuw schilderen toch stuk minder inspannend is :)

    Maar wellicht omdat wij een kunstzinnige school hebben met dus ook veel kunstenaarskindjes... Zijn er veel ouders die graag meehelpen met vanalles en ook daadwerkelijk onder schooltijd thuis zijn.
    Maar ze geven bijv ook workshops in de klas met betrekking tot hun vakgebied. Dus wat dat betreft is de "ouderbetrokkenheid" best hoog.
    En als je dan een keer wat moet doen op school wat minder leuk is ben je in ieder geval in bekend gezelschap.
    Dat maakt het al de helft minder erg tenslotte.
     
  6. Anias

    Anias Bekend lid

    25 mei 2011
    855
    0
    0
    Zuid-Holland
    Op de school van mijn zoon krijgt iedereen een tas mee met speelgoed om schoon te maken. Geen probleem, ik was binnen 15 minuten klaar. Lekker in de zon laten drogen en weer schoon naar school.

    Ik help op school waar nodig en wat kan qua oppas. Maar vaak zijn er al ZO VEEL hulpmoeders dat het niet eens nodig is. En dat is ook prima. Sommige moeders vinden het gewoon heel belangrijk om bepaalde activiteiten te doen zoals schoolreisjes e.d. Ik denk altijd ik doe het voor de kinderen en niet voor mezelf. Dus ja ik laat mezelf indelen bij de 'minder leuke' klusjes, maar ik heb daar absoluut geen moeite mee. Zo erg zijn die klusjes echt niet. :)
     
  7. puzzelstukje

    puzzelstukje VIP lid

    13 mei 2010
    11.413
    2.718
    113
    Ik geloof dat wij het compleet met elkaar eens zijn!:D Top! :D Het hadden mijn woorden kunnen zijn.
     
  8. Inge1973

    Inge1973 Lid

    22 jan 2009
    27
    0
    0
    Ik heb lang niet alles gelezen maar hier krijgen de ouders een brief over 1 schoonmaakavond per jaar. Van elk kind wordt 1 ouder verwacht voor de schoonmaakavond en kan je niet dan krijg je speelgoed mee om thuis schoon te maken. Vanavond is het zover en ik verwacht met een uurtje wel klaar te zijn. Kids weer een schoon lokaal/speelgoed. Ik vind het geen probleem om eens wat te doen hoor. Zit ook in de versiercommissie. Juist leuk om die verraste snoetjes te zien na een avondje school versieren.
     
  9. zwangerevrouw

    zwangerevrouw Fanatiek lid

    22 jul 2011
    2.115
    222
    63
    ik vind het ook zo lullig voor de leerkracht. Die moet al rapporten schrijven en alles verwerken in de computer. Ze hebben echt geen lui baantje, bij ons werken ze woensdag tot 14.30 en de andere dagen zie ik ze tot 17.00 bezig. Echt raar dat ze ook zelf hun klas moeten schoonmaken> het is altijd stoffig. Aan het eind van het jaar heeft de leerkracht heel veel digitaal werk (handelingsplannen verwerken enz.) dus ik help zeker een handje mee
     
  10. puzzelstukje

    puzzelstukje VIP lid

    13 mei 2010
    11.413
    2.718
    113
    Lukte het me maar om op woensdag 'zo vroeg' weg te gaan. Op woensdag is het altijd tegen 17.00 uur en op de andere dagen 17.30 als het niet later is... Dus schoonmaken... Nee daar heb ik echt geen tijd voor. ;)

    Wel fijn dat sommige mensen wel inzien dat het echt geen lui baantje is! Dank je wel!
     
  11. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Mja ik denk dat dat iets is wat erbij hoort.
    Althans.. Het rapporten schrijven, oudergesprekken etc..
    (zo moet ik ook weleens een avond werken.. Hoort erbij helaas)

    Maar zelf je klaslokaal moeten poetsen blijf ik apart vinden en het is fijn dat ouders daar gewoon een handje bij helpen.
    En zoveel moeite is het nou ook weer niet.
    (al zou ik net zo lief een bak speelgoed thuis door een sopje halen trouwens.. Maar goed :) )
     
  12. maggie100

    maggie100 Fanatiek lid

    12 mei 2011
    1.318
    0
    0
    NULL
    NULL
    De schoonmaakavond is bijna bij ons op school en je raad het al......... maar 2 aanmeldingen!!!!!! :$ Erg jammer en valt me ook heel erg tegen normaal heb ik altijd veel hulp maar nu dus niet.......
     
  13. puzzelstukje

    puzzelstukje VIP lid

    13 mei 2010
    11.413
    2.718
    113
    2 aanmeldingen... pff erg weinig! Heel jammer!

    Vandaag weer een moeder gehad die in de klas kwam schoonmaken, dat werkte wel weer goed, want door een paar fanatieke ouders, en ontwikkelingsmateriaal meegeven aan ouders om thuis schoon te maken is de klas nu helemaal netjes! Op naar de vakantie vrijdag:D
     
  14. knap

    knap Niet meer actief

    Tja dat zal je altijd blijven houden.

    Ben eerlijk. Toen het mij jaren geleden gevraagd werd om in de avond mee te komen helpen met schoonmaken. ( was ik alleen en had ik geen oppas.) Nou ga echt geen oppas regelen om schoon te maken. Deed wel de handdoeken een tijdje mee nemen om te wassen. Zo droeg ik ook me steetje bij. Helemaal niks doen. Is idd knap lullig maar we kunnen niet voor een ander bepalen wat de ander zou moeten doen.

    Helpen met uitjes heb ik ook we eens gedaan. maar mijn zoon gedroeg zich dan behoorlijk vervelend;) dus na een tijdje besloot ik om dat ook maar over te slaan.;)
     
  15. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Mijn ervaring met ergens vrijwilligers voor krijgen, is dat je ook gewoon mensen persoonlijk moet benaderen en vragen. Opgaveformulieren of ergens moeten intekenen werken voor geen meter, (zoals je het beschrijft, klinkt het als zoiets). Want ook mensen die dan op zich best willen, vergeten dat dan vaak.
    Persoonlijk benaderen dus en dan krijg je vaak veel meer mensen mee :) Werkt hier altijd erg goed :)
     
  16. mamamadelon

    mamamadelon Fanatiek lid

    13 aug 2007
    4.077
    5
    38
    Hier op school is het vaak "ik werk dus ik heb geen tijd".
    De werkende moeders hier voelen zich daar te interressant voor;)

    Maar goed, op school hebben ze ook van die rare tijden; half 11 schoonmaken bijvoorbeeld, doe dat dan na school?!
     
  17. Laika

    Laika Fanatiek lid

    23 jul 2006
    2.334
    3
    38
    Bij ons is morgen de grote schoonmaak avond. Ik ben benieuwd hoeveel moeders mee gaan helpen...
     
  18. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Waarom alleen moeders...?
    vaders kunnen ook schoonmaken toch? ;)
     
  19. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Mja sorry... Maar ik ga ook niet om half 11 schoonmaken... Ik heb niet zoveel vrije dagen dat ik niet hoef te passen en te meten met alleen al de vakanties...
    Dat heeft helaas weinig te maken met hoe interessant ik ben :(
     
  20. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Meeste ouders durven amper de school in te komen zie ik vaak bij andere scholen, of je ziet vooral opa's oma's etc staan
     

Deel Deze Pagina