Hey meiden, Morgen komen een vriend en vriendin bij ons eten. Hartstikke gezellig maar ik ben inmiddels wel een beetje door mn kook ideeen heen. Wat serveren jullie als jullie eters krijgen? Iemand een lekker recept voor me waar ik een beetje indruk mee kan maken? . Mag best wat ingewikkelder zijn maar wil niet uren in de keuken staan als ze er zijn. Alvast bedankt!
Spaghetti met ricottasaus; Spaghetti koken en ondertussen de saus maken; 1 bakje ricottasaus in een pannetje mengen met een klein bakje crème fraiche. Daar doorheen 2 blokjes kipbouillon, een paar snufjes nootmuskaat en een kleine theelepel kaneel. Mooie egale saus van maken. Spaghetti serveren met saus eroverheen, gebakken pijnboompitjes eroverheen met verse peterselie en klaar is kees. Voor de gezond nog een simpele salade(rucola, tomaatjes en komkommer oid). Favoriet in onze vriendinnengroep.
Pasta: 2 blikken tomaten blokjes Gehakt Italiaanse kruiden Div groentes ( wat je zelf lekker vind ) Knoflook Rode wijn. Parmezaanse kaas. Basilicum Bouillon blokje Peper en zout Gehakt rullen met de italiaanse kruiden en knoflook. Groente erbij en dan de tomaten blokjes en even mee bakken tot de tomaten blokjes zacht worden. bouillon blokje erbij peper erbij en flinke scheut rode wijn. Dit zeker een uurtje laten pruttelen. Spaghetti koken op een bord scheppen saus er over blaadjes basilicum er bij en Parmezaanse kaas er over heen. ( saus kun je ook gebruiken voor lasagne ) Of Rendang maar heb het recept even niet bij de hand.
voorgerecht: carpaccio hoofdgerecht: lasagne met spinazie en zalm, stokbroodje erbij, kruidenboter en een salade nagerecht: zelfgemaakte tiramisu tussendoor kun je ook een spoom serveren, een glaasje prosecco met een bolletje citroensorbetijs erin. Als amuse in een glaasje een laagje truffelmayonaise met daarin wat losse blaadjes witlof. Succes verzekerd!
Edit recept gevonden: 1 kg sukadelappen 2 middelgrote uien 3 tenen knoflook 3 dl kokosmelk 1,5 tl gemalen koriander 1/2 tl venkelpoeder 1,5 tl gemalen komijn 1/4 tl gemalen kruidnagel 4 rode pepers 1 stengel citroengras 1 el citroensap 2 tl bruine suiker Hak de uien en knoflook in een keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde puree. Snijd de rode pepers en citroengras fijn. Kook de kokosmelk op laag vuur in tot de helft en de olie en de melk van elkaar scheiden. Houd dit in de gaten en roer af en toe. De kokosmelk kan aanbranden. Snijd de sukadelappen in blokjes van drie cm en bak op hoog vuur snel bruin. Voeg de koriander, venkel, komijn en kruidnagel toe aan de kokosmelk en kook een minuut. Voeg nu het vlees, het ui knoflookmengsel, pepers, citroengras, citroensap en suiker toe. Laat het vlees ongeveer twee uur op laag vuur sudderen. Regelmatig roeren!
Nasi meestal, de ene keer surinaamse andere keer antilliaanse. Met gebakken ei, salade, sate, kip en karbonade of speklapjes. Ze kunnen dan zelf kiezen wat ze opscheppen.
Kip uit de oven met patat, is favo bij mij haha. Een rijst gerecht, uitgebreid. Wat kleinere hapjes, bijv: bladerdeeghapjes, loempia's, kippepootjes, en dan bijv aardappelen uit de oven, patatjes of iets in die richting.
- Kip met kerrie en ananas (bewerkelijk maar mmmmmh) - kalfsvlees in de schaal (ovengerecht) - Spaanse stoofschotel (een favoriet van mijzelf) - Spaghetti met kip (J. Oliver) - Lasagna (J. Oliver) - Pangasius met cherrytomaatjes /pesto (overgerecht) (recept van mede ZP-er)
Gevulde courgettes. Mix maken van gehakt, rode paprika, grote ui, flink wat knoflook, zout, peper, italiaanse kruiden, stukje zachte geitenkaas en 4 eetlepels pasta saus, ik vind die van de lidl lekker met stukjes olijf, dat even met elkaar bakken en dan in de uitgeholde courgettes en dan flink geraspte kaas erover en dan 20 minuten op 200 graden.
Wat ik vaak maak als wij mensen krijgen te eten: Rendang Javaanse nasi met zelf gemaakte loempia's (heb ik altijd in de vriezer) Santen met kip Pasta Goulash Chili con carne Soep met stokbrood
Vooraf groene salade met kruidendressing uit de tuin bruschetta Mozarella-rozemarijn-knoflookbroodjes Erwtenmuntsoep Paprikasoep Toast met drie soorten beleg (bv zelfgemaakte tapenade, tonijnsalade en tomaten in olie) Hoofd: Mooie moot vis van de grill of uit de oven in bladerdeeg Aardappels uit de oven met olie en zeezout Salade/broccoli met parmezaan/ stamppotje van knolselderie (beetje seizoensafhankelijke groente) Of Paprikalasagne Hartige taart Veggie Shepherd's Pie Toe: Aardbeien in balsamico met vanilleijs Zelfgebakken jamtaartje Chocoladecake Cheesecake in een glas Applecrumble Misschien zit er iets voor je bij .
hmmm zitten lekkere recepten bij! Ga morgen als toetje eens een keer tiramisu proberen te maken. klinkt erg lekker. Als hoofdgerecht doen we denk ik gebraden kip uit de oven met aardappeltjes met zout en rozemarijn en daarbij een salade. Nu nog een voorgerecht
Mmmmm klinkt als Rendang, lekker! Edit: zie in een vorige post staan dat het inderdaad Rendang is.. Ik maak hem zelf net iets anders, maar dat is dan ook een giga klus haha! Met Rendang moet je wel minimaal 2 uur bij het eten blijven, maar misschien dat TS 2 uur nog te doen vindt?
Voorgerecht: Plakjes bladerdeeg (evenveel als je gasten) Gerookte zalm of luxe rauwe ham soorten eieren in partjes Zakje luxe sla sambasaus bladerdeeg bakken en af laten koelen. Daar de zalmplakjes op. Bultje sla erop+ 2 partjes ei. Afmaken met sambasaus.
mosselen met frietjes en een salade. als nagerecht chocolademousse met lekkee wijntje of champagne erbij?
Afgelopen weekend tapas gedaan. Gewoon schaaltjes met van alles wat en meeste is van te voren prima te doen en staat ook nog eens gezellig! Wij hadden oa: -Brood met olijfolie en zout -Gehaktballetjes in tomatensaus -Aardappeltjes in aioli gebakken -Verschillende schaaltjes fruit -Aangemaakte tomaat met basilicum -Verschillende soorten vleeswaren -Little Gems sla -etc
Rijst met kip gekookt in ketjap (Naam kwijt, misschien weet iemand wat ik bedoel) Nasi of Bami met verschillende bijgerechten Aardappels, vlees groente (schoonvader maak je hier heel blij mee) BBQ met salades etc