Ik lees weer flink mee! Moet echt boodschappen doen voor minder.. Het is helaas ff niet anders als je allebei in de ww zit.. Dus ik pik hier alle tips mee... Morgen weer boodschappen doen.. We gaan voor 80 euro en dan helemaal klaar voor de hele week. Moet me schamen want we komen steeds niet onder de 100 euro.. En dat met 2 volwassenen en 1 baby.. Hoe doen jullie dat toch??
Ik lees normaal altijd mee, en doe veel ideeën op. ook is ons budget naar beneden gegaan. Deze week in overleg met lief besloten om de kruiden/soep pakjes en sauszakjes (zoveel mogelijk) de deur uit te doen en puur te gaan koken. Ik dacht dat mijn boodschappenlijst een vermogen zou kosten maar dat viel me mee. Vandaar dat ik hem ff post, samen met het weekmenu. Aldi: 1 aardbeienyoghurt 1 volle yoghurt 2 zoete witte wijn 1 icetea 2 houdbare halfvolle melk (had nog 2 op voorraad) 1 troebele appelsap 2 flessen cola 1 mozarella 1 bak en braad vloeibaar dieet 2 blikjes kattenvlees 1 ijsbergsla 1 hella halverine boter 1 pot kapucijners 1 blikje tomatenblokjes 1 pakje gezeefde tomaten 6 tomaten 1 doosje champignons 1 magere spekreepjes 6 blikjes tomatenpuree 1 komkommer 1 pot augurken 1 kg bloem 1 boterhamworst 1 casselerrib 1 ard boterhamworst 1 aardappelschijfjes 1 slaatje 6 pink lady appels 1 kip/kalkoenreepjes 150 gr 3 kipfilet's 1 kg bananen 6 afbak mini ciabattas 4 borden 1 peterselieplantje Totaal: 40.44 euro Poiesz: 2 stengels prei 1 champignon roerbakmix 1 pot zongedroogde tomaatjes 1 basilicum 1 dragon 1 chinese 5 kruidenpoeder 1 stuk gerookt spek 1 doos eieren 1 chinese groentensoep (pakje...maar tijdgebrek) 250 gr andijvie 1 spitskool 1 galia meloen 1 finesse room 1 tandpasta prodent totaal: 20.95 euro Weekmenu. (rood was nog op voorraad) gisteren: gebakken aardappels met pasta/kip salade vrijdag: stoofpotje kip, gerookt spek en champignons met rijst zat: spaghetti bolognese zon: soep met afbakbroodjes ma: stampot andijvie met spekjes en gehaktbal. (aardappelen op voorraad) di: chili con carne wo: runderlapjes met spitkoolstampot.
van mijn menu klopt er al geen fluit meer van. woensdag gebbqed (alles uit de voorraad), donderdag de spinazie gegeten, vanavond frietjes. Van mijn SO een joekel van een spitskool gekregen, daar kun je zeker 2x van eten en courgettes. duzzz... dit kunnen we nog allemaal eten de komende dagen: chicken tonight (morgen) courgettesoep met broodjes (zondag) bloemkool lasagne spitskool (2x)
Ons menu voor de aankomende week. Minimaal de helft is uit de vriezer Zat: Bonne Femme (soort Ratatouille) Zon: pannenkoeken Ma: witlofstamppot Di: rijst met saus (in vriezer) Woe: sperziebonen, schnitzel, aardappelpartjes Do: spaghetti met spinazie en spekjes Vr: bloemkool, broccoli met minutesteak en krieltjes
Hihi, wat late reactie.. Had het gelezen en kon niet gelijk reageren. Maarwat je schrijft herken ik wel hoor, lichamelijk reactie op dierlijke producten! Het gaat bij mij gelukkig wat beter, maar de bolle buiken en de pijn herken ik zeker. Wel lekker dat jullie weer af en toe een stukje vlees eten.. biologisch is goed! Waar haal je het liefst je vlees?
Ik heb deze week geen menu geplaatst, het veranderde met de dag.. Maar het kan nog, dit hebben we gegeten(of gaan we nog eten) Moet ik wel diep graven hoor Maandag: Bij mijn ouders chinees gegeten. Mijn moeder was jarig!(krijg er altijd buikpijn van, maar het is zo lekker!) Dinsdag: Lasagne met komkommersalade (ik zou restjes opmaken, maar de schilder bleef eten en wilde hem eigenlijk geen vriezer eten voorzetten) Woendag: Biefstuk met aardappelpartjes. pepersaus en komkommer. o, en een stokbroodje met kruidenboter.(Dagje uit geweest, bij mn schoonzus in de tuin gegeten en mn schoonvader trakteerde.. ) Donderdag: Gevulde paprika's met gebakken aardappeltjes en sour cream Vrijdag: Wraps met chilibonen Zaterdag: Shoarma schotel(uit de vriezer) met ...eh.. nog ff denken Zondag: Vleesje uit de vriezer met patatje(of we eten bijmijn ouders)
Hihi, geeft niks In de binnenstad van Amsterdam zit een hele goede biologische slager, dus als ik in de binnenstad werkzaam ben dan wip ik graag langs. Aan de rand van Amsterdam zit de landmarkt, deze heeft ook een deel biologisch vlees. En onze eigen slager om de hoek heeft ook een klein assortiment biologisch vlees. En natuurlijk de gewone supermarkt waar ik winkel want komt echt niet elke week in deze winkels
Mijn weekmenu deze week; Ma; Broodjes bio braadworst met kerriezuurkool en gebakken uien. Di; Bloemkool-mierikswortelpuree met aardappeltjes in de schil uit de oven, vega schnitzels Woe; Bbq, we hebben bio hamburgers en bio kipfilet waar ik saté van maak, verder vega worstjes, groentenspiesjes en gepofte aardappels met sourcream van de bbq met maïs van de bbq, een groene salade en een aardappelsalade met een dressing op basis van yoghurt, rauwkost en stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter Don; Zilvervlies-kokosrijst met gegrilde tofu en ananassalsa Vrij; Zwarte bonen- zomer pompoen burrito's Zat; Courgette gevuld met quinoa, paprika en cherry tomaatjes Zon; Aubergine-courgette ovenschotel Ik zal mijn bonnetjes nog even plaatsjes, ben bij verschillende winkels geweest.
Elena, het water loopt echt in mijn mond van jou menu's. Wij eten tegenwoordig ook alleen nog maar biologisch vlees en groente. Ook splits ik het op, want het klopt te veel dierlijke producten zijn niet nodig. Ik heb endometriose en te veel dierlijke producten hebben effect op mij. Eet ook veel meer vis en noten tegenwoordig. Ik dacht ook altijd dat biologisch veel duurder was maar dat valt me alles mee.
Ons menu voor deze week: Maandag: Krieltjes met appelmoes Dinsdag: kant en klaar maaltijd Woensdag: weten we nog niet ouders eten bij ons namelijk Donderdag: kant en klaar maaltijd Vrijdag: kant en klaar maaltijd Zaterdag: zal wel brood worden Zondag: zal wel patat worden Waarom zo makkelijk? We zijn bezig in huis en alles ligt overhoop, dus makkelijk eten is een must.
Ons menu: Ma: Kaas-tomaat quiche met sperziebonen Di: Vis, aardappels en wortels Wo: Gevulde courgette met gehakt en groenten en mie. Do: Kip sate met nasi Vr: Bobotie (wereldgerecht) Za: franse uiensoep met kaasfondue Zo: Spaghetti met room, pesto, champignons, rucola en pijnboompitten. Veel op voorraad en in de vriezer, dus lekker goedkoop weekje. Ook wij proberen zoveel mogelijk zonder pakjes e.d te koken. Wel even wennen! Al blijf ik de wereldgerechten toch wel eten, want die vind ik gewoon te lekker Af en toe mag he? En voor nasi heb ik nog niet iets bedacht waardoor ik zo'n pakje kan vervangen. Er gaan zoveel kruiden in dat ik 't zonde vind om dat allemaal te kopen terwijl ik normaal zo'n zakje koop voor 0.32 cent geloof ik.
Kort weekje voor ons, dus ook een kort menu: Maandag: courgette soep met champignons en een stokbroodje met kruidenboter en aioli Dinsdag: Roti(uit de vriezer) Woensdag: Gebakken aardappels met vis en restjes groente uit de koelkast Donderdag: Soep die over is van maandag En vrijdag eten we in Parijs!!! Jeeejjj.. We gaan maar een paar dagen, dus lekker genieten en niet heel erg op ons eten letten. Niet dat we elke dag 3 gangen gaan eten, maar we gaan wel genieten van het lekkere eten dat te krijgen is in Parijs!
Mijn vader heeft een groentetuin dus momenteel ook lekker veel verse courgettes. Heerlijk hoor, mijn man kan zo lekker koken. Hij had er zondag een heerlijke soep van gemaakt. Trouwens nog een bespaartip. Ebay! Ik moest een nieuw batterijtje in mijn horloge hebben. Kost je zo 10 euro bij de juwelier. Ik heb een rits van 100 (!!) batterijtjes op Ebay gescoord voor jawel 1,73 euro! Dat zelf open maken van een horloge is ook geen kunst. Ik koop daar vaak echt de leukste dingen (gewoon nieuw) voor weinig. Ik selecteer de producten met gratis verzenden. Oké je moet er wel een maand op wachten voordat je het dan krijgt, maar dat maakt me niks uit.
Denk dat iedereen op vakantie is, of bezig in de tuin of dagjes uit dat ze dan besparing even op het besparen laten Mijn lijstje, omdat ik nu alleen ben met de kleine: Jumbo 3x zakje aardappelen 1,65 1 pot rodekool 0,65 1 pot rode bieten 0,55 1 pot wortel/doperwt 0,55 1 pot boon in tomaats. 0,55 1 pot wortels 0,55 1 pot appelmoes 0,65 1 pak hamburgers 1,85 2 zakken chips 1,10 4 pakken ijsthea 2,20 1 cola 0,55 statiegeld 0,25 2 brood 1.30 gehakt 2,89 2 boomstammetjes 1,65 2 rundsaucijzen 1,77 3 pyama papjes 2,88 totaal 21,59 Etos 2 luierpakken 10,- dus 31,59 kwijt in totaal, owh en even snel bak en braad gehaal van 0,99 dus dat is 32,58 owh en ardenner worst groot pak 1,39 en pindakaas 1.10 = 35,07 en vla 0.59 = 35,66 alles bij jumbo alleen de luiers niet, al zijn de luiers hier 5,49 dus voor die ene euro is het eigenlijk zonde om mn benzine te verrijden, dus ik kijk wel of ik dat nog doe. en tip voor anderen, pak bij vers ALTIJD het achterste product, OMDAT daar de "verste" datum ligt owh en ik vergeet de soep 0,59 voor soepballetjes, 0,39 soepgroente (vriesvak), 0,69 pakje soep, dus dat maakt het totaal: 36,74 of 37,72 als ik hier de luiers haal
Vorige week mijn bonnetjes vergeten te posten maar deze week een nieuw weekmenu en bonnetjes! De runderlappen voor de hachee heb ik van mijn moeder gehad, maak dan ook de helft van de pan voor haar. Ik ben bij de AH en de groenteboer geweest en heb gehaald voor 62,23 euro; 30 mandarijnen 5.85 400 gr kersen 3.99 1 watermeloen 3.69 2 limoenen 1.19 1,5 kg granny smith 3.49 500 gr rode druiven 2.99 4 bio kiwi's 2.00 granaatappelpitjes 2.00 700 gr bio bananen 1.39 2 courgette's 0.98 2 rode paprika's 0.92 tasty tom tomaten 1.99 2 bio komkommers 2.58 1 chinese kool 1.49 600 gr verse spinazie 2.99 200 gr sugar snaps 2.29 venkel 0.51 paksoi 1.19 2 maiskolven 2.69 1 kg bio wortelen 1.69 400 gr bio sperziebonen 1.99 bio tuinkers 0.99 1,5 kg bio uien 3.38 3 kg bio aardappelen 3.69 450 gr bio diepvries erwten 1.30 2 x bio zilvervliesrijst 1.98 6 flesjes heineken bruin bier 2.99 Ons weekmenu; Ma; Volkoren macaroni met vega gehakt, zelfgemaakte tomatensaus, courgette en ui gebakken in knoflook-chili olie, tomaatjes van eigen plant met oude kaas en verse basilicum (alles uit eigen teelt en/of voorraad/vriezer) Di; Zelfgemaakte hachee met verse aardappelpuree en gestoomde sperzieboontjes Woe;Honingworteltjes met venkel, gegrilde maiskolven met korianderboter, aardappeltjes uit de oven Don; Nasi van zilvervliesrijst met gestoofde paksoi Vrij; Doperwten curry met naanbrood Zat; Zelfgemaakte groentenpizza Zon; Left over dag
Jeetje ik schrik van die prijzen die bij Elena22 staan. Vooral waar het woord bio bijstaat. De meeste van die dingen koop ik voor een kwart van die prijs. Vandaar dat ik alles waar bio bijstaat links laat liggen.
Elena, je menu klinkt weer fabatstisch. Ik heb gelijk zin in je macaroni! Is alles al op? Wij zijn gisteravond terug gekomen uit Parijs. Daar lekker gegeten maar niet goedkoop. Oook niet echt duur hoor, geen 3 gangen ofzo. Maar lekker op een terrasje wat eten is niet goedkoop.. Nu een neiuwe weekmenu gaan verzinnen en boodchapjes doen. Denk dat het vandaag macaroni wordt, en verder weet ik het nog niet. Ff de foldertjes kijken en wachten tot het droog is.. Hoop het met iet minder te doen deze week, maandag telt niet mee en vrijdag hebben we een bbq, dus we kunnen wat besparen. Ben benieuwd!
Ik weet dat bio duurder is Voorheen aten we nog meer bio maar met de stijgende prijzen maak ik afwegingen, komkommer eten we met schil dus die wil ik bio, zelfde geldt voor de aardappelen, fruit het liefst bio en/of fairtrade, gedroogde pasta en rijst ed is bio en volkoren niet veel duurder als een huismerk (gewoon huismerk niet euroshopper of basis ed), vlees overigens wel altijd bio! En ja het is wel even slikken als een bio komkommer 1.29 kost en de normale 0.55 maar dat is een bewuste keuze die ik maak Ik bespaar dan weer door alles zelf te snijden, door veel dingen zelf te maken, geen pakjes of zakjes te gebruiken, geen frisdranken ed te kopen.