Wat doen jullie op de bbq?

Discussion in 'De lounge' started by Tinkerbell81, Aug 12, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Tinkerbell81

    Tinkerbell81 Fanatiek lid

    Dec 20, 2005
    3,152
    0
    36
    De titel zegt t al, ik ben benieuwd wat jullie er allemaal op doen, heb even wat inspiratienodig:) liefst ook een beschrijvingkje hoe je t maakt haha

    en ook wat jullie ernaast nog eten....@!
     
  2. Woefje85

    Woefje85 Fanatiek lid

    Feb 3, 2011
    3,396
    0
    0
    OV
    Vis met pesto! Heel simpel en heel lekker!! Je kunt het 't best in het daar voor bestemde alliminium bakje op de barbecue zetten dan valt 't ook niet door het rooster.. ;)

    Daarnaast maken wij altijd wat frisse sallades, stokbrood met kruidenboter/heksenkaas, fruit ect.
     
  3. Tinkerbell81

    Tinkerbell81 Fanatiek lid

    Dec 20, 2005
    3,152
    0
    36
    hmmm wat voor vis...pangasius oid?
     
  4. annetske

    annetske VIP lid

    Sep 14, 2007
    5,112
    1
    0
    Friesland
    wat ik heel lekker vind is Kip marineren in Honing en mosterd! Ik doe een kip in blokjes daar olijfolie op. Honing er in (3 eetlep. hangt er vanaf hoeveel kip je hebt natuurlijk) en 3 eetlep. mosterd. (doe honing en mosterd gelijk) dat laat ik even staan en dan spies ik de blokjes. Ik vind het echt erg lekker als het van de BBQ af komt :)
     
  5. Woefje85

    Woefje85 Fanatiek lid

    Feb 3, 2011
    3,396
    0
    0
    OV
    Ja, of schoolfilet! Zalm kan erg goed!!!
     
  6. Tavsan

    Tavsan Actief lid

    Apr 30, 2012
    377
    0
    0
    Deventer
    Kippendijen. Gekruid met kipkruiden van de Turkse winkel, beetje pul biber (pepervlokken) en wat olie.
    Kofte (gekruid met kofte kruiden uit een zakje, soms met verse kruiden)
    Sis, stukjes lamsvlees gekruid met pul biber, knoflook, lamsvleeskruiden en olie. Aan een spies geregen.

    Erbij salade (rauwe ui, tomaat, komkommer, andijvie, olie, zout, citroensap).
    Knoflooksaus (mayo, yoghurt, peper en knoflook), sambal.
    Wraps en eventueel brood.

    Oja, ook doen we tomaten aan een spies en Turkse groene pepers. Roosteren en dat is lekker bij je vlees.
     
  7. Tinkerbell81

    Tinkerbell81 Fanatiek lid

    Dec 20, 2005
    3,152
    0
    36
    ohhh lamsvlees daar ben ik dol op mjam...jammer er hier geen turkse winkel op zondag open is, heb geen pul biber..en lamsvlees hebben ze helaas bij onze ap ook niet; alleen worstjes...maar ik onthoud hem voor de volgende x!
     
  8. Tavsan

    Tavsan Actief lid

    Apr 30, 2012
    377
    0
    0
    Deventer
    Kan eventueel ook wel met rundvlees.
     
  9. bramtim

    bramtim Fanatiek lid

    Feb 1, 2008
    2,107
    0
    36
    Aubergine!! Schijven over de lengte van snijden, besprenkelen met olijfolie, peper/zout en knoflook.

    YUM YUM

    Paprika en andere groenten zijn ook super lekker te grillen.
     
  10. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    hier hebben we gister bbq gedaan wij hadden. naast het gebruikelijke vlees ook pesto worstjes en biefstukjes

    de biefstuk ging hard had 2 kilo voor 10 personen en het was zo op


    voor erbij hebben we brood salades en fruit dan sausjes en smeersels voor op brood.
     
  11. Anna009

    Anna009 VIP lid

    May 30, 2008
    9,898
    5,209
    113
    Home
    kipfilet
    rundvlees
    hamburgers
    kofte
    adana kebab


    verder stokbroodjes of uit de oven of vers turks brood.
    kruidenboter
    zelf gemaakte tzatziki
    salade met tomaat, paprika, komkommer, ijsbergsla en feta.
    verschillende sausjes
    olijven
    (water)meloen/aardbeien
     
  12. Jantsjuh

    Jantsjuh Niet meer actief

    speklapjes
    worstjes
    hamburgers
    saté stokjes
    karbonades
    spare ribs
    etc

    Zelfgemaakte slaatje van; aardappels, pakje kippensoep (eventueel naar smaak meer, tis maar net hoeveel aardappels je hebt), ui, zilveruitjes, augurk, blikje smac (ook weer naar smaak), mayonaise. Even een nachtje laten intrekken! en dan opmaken met sla, ei, beetje curry.
     
  13. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Wij hebben vanavond:

    zelfgemaakte köfte (gehakt met platte peterselie, evt, een fijngesneden ui, zout, peper, knoflook, komijn, paprikapoeder)
    gekruide rundvleeslapjes
    kipspiezen (marinade van ketjap, gemberpoeder, citroensap, olijfolie, zout)
    misschien nog hamburgers

    en erbij:
    salade van tomaat/komkommer/ui/groene peper/peterselie
    Turks brood
    verse kruidenboter
    yoghurtsaus (Turkse yoghurt, munt, pul biber, zout)
    kip/kerriesaus en barbecuesaus (uit een potje ;) )
     
  14. NdNk

    NdNk Fanatiek lid

    Mar 8, 2012
    2,321
    1,421
    113
    Female
    Gepofte aardappel. Eerst even tien minuten voorkomen en dan in folie op de bbq . Zelf een saus maken van mayo, creme fraiche , zout, peper en peterselie of bieslook erdoor. Salade van geraspte rode biet, creme fraiche, walnoot , appel en ei.
    dit hebben wij o.a.

    Succes!
     
  15. Lexxie

    Lexxie Fanatiek lid

    Jun 16, 2012
    1,666
    0
    0
    NULL
    NULL
    - Gamba's
    - shaslicks
    - voor mijn dochter stokjes met worstjes, frikadelletjes...
     
  16. Woefje85

    Woefje85 Fanatiek lid

    Feb 3, 2011
    3,396
    0
    0
    OV
    Oja, Gamba's ook verrukkelijk!!! Jammie.. :D
     
  17. Momof3

    Momof3 Fanatiek lid

    Dec 5, 2011
    3,421
    1
    0
    Full time huismama
    Thuis
    T liefst van die spekspiesjes achtige dingen en spare ribs.. hmmmmmm!!!!!!!
    Maar natuurlijk MOET stokbrood en kruidenboter en sate bij
     
  18. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    Jul 29, 2008
    11,656
    230
    63
    Zalmfilet
    Tonijn
    Kabeljauw
    Gamba's en kleine garnalen
    Inktvisringen

    Lamskoteletjes
    Rib-eye en/of T-bone steak
    Kipkluiven
    Verschillende satés waaronder geitenvlees
    Chorizo worstjes e.d.
    Haas karbonades

    Verder heel veel groenten natuurlijk zoals maïskolven

    We halen altijd royaal in huis omdat meestal de hele buurt uitloopt om bij ons te bbq-en. :D;)
     
  19. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    Jul 22, 2008
    18,631
    31
    48
    Drie van mijn 'specialiteiten':
    - Zelfgemaakte satéstokjes (kip in stukjes en een dag marineren)
    - Köfte (Turkse gekruide gehaktballetjes)
    - Opengesneden worstjes met nacho's:

    * Braadworsten halen (of runderworsten)
    * In de lengte doorsnijden
    * Besmeren met salsasaus (zelf maken)
    * Bestrooien met verkruimelde Nacho chips
    * Geraspte kaas erover

    Verder qua groente altijd wat paprikarepen, plakken courgette en/of aubergine, of cherrytomaatjes.

    Ik leg ook altijd stukjes stokbrood met kruidenboter er op. Dan roostert het brood lekker en de boter trekt er helemaal in. Hmmmm... :D
     
  20. Lexxie

    Lexxie Fanatiek lid

    Jun 16, 2012
    1,666
    0
    0
    NULL
    NULL
    Nou vertel? Waar woon je? Weet ik waar ik eet vanavond! ;) :D
     

Share This Page