Hallo! Ik ben echt pietje precies met wat ik wel en niet mag eten en drinken, en dat gaat me ook aardig goed af tot nu toe.. Maar net was ik met m'n man even een broodje halen bij de broodjeszaak in de buurt, en heb lekker een broodje met kalfsfricandeau en tonijnmayonaise gegeten.... Nu, had ik het broodje dus net achter mijn kiezen toen ik me opeens begon af te vragen of ik dit wel mag, fricandeau!? Van googlen word ik niet veel wijzer want lees verschillende berichten! Ik raakte er zo van in de stress dat het misschien toch niet mag dat ik mijn vinger maar in mijn keel heb gestoken een half uurtje nadat ik het broodje gegeten heb..:x bah, ben er niet goed van. Kan iemand mij misschien geruststellen of zit dat er niet in?
serieus? dat lijkt me al helemaal niet gezond als je dat doet.. Enne die fricandeau lijkt me niks mis mee.
Nee het is ook niet mijn hobby, maar op dat moment leek dat me een betere optie dan wat ik op dat moment dacht (half)rauw vlees
Ja maarmeis 1 x rauw vlees kan echtgeen kwaad en fricandeau.. zolangje er voor de rest goed op let kan 1x per ongeluk zonder bij nadenken ook gebeuren hoor. Je kindje krijgt echt niets van 1x een foutje maken..
Inderdaad meid gewoon weer op letten en verder genieten.. Enniet jezelf helemaal gekmaken daar hebben jullie allebei niks aan.. Ennuh washet broodje lekker?
Weet je wat het vervelende is? Dat je als je rauwe fricandeau die besmet is (wat echt een minimale kans is volgens mij, want meestal krijg je gewoon van dat sufgekookte grijze vlees, en de kans op besmetting is ook bij een keertje onverhoopt rauw vlees niet groot) in je mond hebt gehad, toch die bacteriën binnengekregen zou kunnen hebben. Kotsen of niet. Vergelijk het met de kattenbak verschonen. Die drollen, om met Kluun te spreken, eet je ook niet, en toch kun je besmet worden. Dat kan al na contact, en als je het eenmaal in je mond hebt gehad maakt het daarna verrekte weinig uit hoe ver het eten in je spijsverteringskanaal is geweest. Lees anders even wat bij over besmettingen - dat kan je een hoop helpen. Want een beetje gaan staan nekken uit paniek lijkt me echt niet de manier en ik zou dat echt tot één keer beperken als ik jou was.
Fricandeau is toch varkensvlees? Dat mag je sowieso niet rauw eten, zwanger of niet, dus volgens mij is dat gewoon lekker gebakken! Ik eet dat dus gewoon, heerlijk alternatief voor de rosbief waar ik ook zo gek op ben
Vlgns mij is fricandeu gebraden dus kan sowieso geen kwaad. Ik eet het sowieso niet want vind het niet lekker.Ik zou het dan echt bij de slager moeten halen en niet bij een supermarkt vandaan. Wel een heftige reactie dat je bent gaan braken meid!!. Toen ik 12 weken was heb ik ook iets gegeten wat naderhand niet zo'n slim plan bleek te zijn.Ik baalde er even van maar daarna gewoon weer doorgegaan.Je moet ook maar bedenken dat als je het in al die jaren ook niet hebt gehad dat de kans nu ook nihil is om iets op te lopen. Al die stress is echt niet goed. Gewoon vergeten en weer doorgaan. Succes.
is gebraden... en pffooohh... je gaat wel heel hard zeg.... Niet doen meid, niet goed voor je! En wat denk je voor een inspanning dat kotsen kost?! Ook niet goed hoor... probeer aub te genieten en maak je zelf niet zo gek zeg.. Daarbij als er al bacterien of wat dan ook op zaten... dan waren ze al binnne.. relax.. relaxx..
Oké dames bedankt voor de reacties! Inderdaad een heftige wanhoopsdaad om het er weer uit te gooien I know.. Denk nu achteraf ook, come on!? Dit is niks voor jou.. Maja, zullen de hormoontjes wel zijn die mijn heftige reactie uitlokte Heb ik de laatste tijd nl wel vaker last van.. Ik probeer het maar los te laten nu in ieder geval...
Fricandeau is varkensvlees en mag niet rauw gegeten worden dus de kans dat het rauw was is klein. Geen idee wat die tonijnmayonaise doet maar daar heb ik geen verstand van. In ieder geval,dan zou je 1x iets gegeten hebben wat niet zou kunnen... Daar krijgt je kindje niet gelijk wat van. Toen ik zwanger was van Tycho wist ik dat de eerste 12weken niet en laat ik nou echt een liefhebber van rood vlees zijn.... Dus ik heb regelmatig rauw vlees gegeten de eerste 12weken ( en gerookt en alchohol) en mijn zoon is 2jaar en 2maanden en mankeert niks en ontwikkelt zich als een heel normaal kind. Ik was er zelf ook niet blij mee en heb me erge zorgen gemaakt over hoe en raad het een ander niet aan om het gewoon te blijven eten maar het kan voor een keer echt geen kwaad. Xxx
Even een kleine kanttekening bij een aantal opmerkingen hiervoor nog: wie een beetje culinair onderlegd is weet dat een broodje vitello tonnato niet met varkensfricandeau gemaakt is (want da's geen vitello), maar met kalfsfricandeau, en die is soms nog een beetje rose. Maar zoals gezegd: over het algemeen krijg je een goedkopere, grijze, sufgekookte variant.