@zilvervosje: ik vind koken heerlijk maar moet het meestal beperken tot de weekenden. nouja.. uitgebreider koken dan snelklaarmaaltijden maar voor he tweekend staat hier bijv pindasoep op het programma... alleen nog even winkelen deel van de ingredienten haal ik liever niet bij de supermarkt.. maar betekent wel dat ik er even een blokje voor om moet en het moet toch ook nog even flink poosje op het vuur
Ooohhh... lekker! Ik ben verzot op pindasoep Dit weekend vier ik mijn veraardag en hebben we een stiekem feestje voor een vriendin van me... dus het zal uiteten/snel klaar worden. Maar vanavond hebben we verse paella (met tuinbonen, feta en tomaten ipv vis/garnalen). Doordeweeks is sowieso lastig, he? Ik maak vaak voor twee keer, maar we gaan ook best vaak even snel iets halen/maken omdat we allebei te laat thuis zijn.
mja meestal zijn w allebei rond etenstijd thuis... of ik ga om half 4 dochterlief uit school halen.. die kan het dan niet waarderen als ik nog uitgebreid boodschappen moet doen... en vaak komt er een vriendinnetje mee dus komt het er ook niet zo van. Eten we wel dingen die langer duren om te maken maar alsnog niet heel uitgebreid. die paella klinkt wel lekker trouwens.. ik ben namelijk allergisch voor mosselen dus als je het complete recept wil delen...
Vlees of groente direct van de boer kopen, wil nog niet zeggen dat het biologisch is! Vaak staat er een kreet als: "natuurlijk geteeld". Of: "Het rundvlees komt van runderen die op onze boerderij zijn opgegroeid en zijn gevoederd met natuurlijke producten.". Ja, hooi en kuilmais is heel natuurlijk, maar dus niet persé biologisch. Dit is een aardige site: Koop biologische producten | Bio-Gids Bioboergiel.nl Odin.nl Proef.nu Groentetas.nl
Ik koop altijd biologisch vlees bij de supermarkt. Ook wel eens Valess of Vivera. Er zijn ook biologische slagers.
wat vinden jullie dan avn de vegetarische slager? produkten binnenkort in het schap van de jumbo trouwens..
Vegetarische slager? Wat slacht die dan; champignons en maïs? Ik vind vleeservangers heel vies. Krijg er ook buikkramp van. Ingredienten over het merendeel niiet biologisch en verantwoord (soja uit oerbos), dus neen! Ik snap die-hard vegetariërs ook niet, die dan wel een stukje 'nepvlees' op hun bord willen hebben liggen met het uiterlijk en de structuur van vlees. Als ik vega kook, gebruik ik kaas, noten en peulvruchten.
ik moet zeggen.. heb het nooit gekocht nog eigenlijk maar wellicht nu het bij de jumbo ligt dat ik het toch wel eens ga proberen... straks is het gewoon hartstikke lekker kan zo maar he
Klinkt als een soort Valess: Het idee voor Valess is niet ontstaan in de wei, maar in het hoofd van voedingstechnicus Adriaan Cornelis Kweldam. Deze ex-souschef van het Amstelhotel kwam op het briljante idee om wrongel vanuit zuivel en algen te combineren tot een nieuwe, vezelachtige structuur, die verrassend veel weg had van vlees. Als slagerszoon wist hij waar hij het over had. Met zijn idee ging hij naar de grootste leverancier van verse melk, FrieslandCampina en daar waren ze al net zo enthousiast. Zij introduceerden in 2005 Valess. Inmiddels ligt Valess in verschillende varianten bij alle grote supermarkten en is het zelfs zo succesvol dat Valess ook in België, Duitsland en Zwitserland te koop is.
@zogelukkig: tja ik hoopte dat iemand het heir al eens had geprobeerd maar groot verschil met valess.. is dat de vegetarische slager ook daadwerkelijk gewoon een winkel is. oh en ze maken "vlees" van lupine.. een plantje dus. de winkel is ingericht naar het model van een ouderwetse slagerij trouwens.. ziet er leuk uit. in den haag ook inclusief mannetje met fiets en grote rietenmand die bezorgd trouwens.