Hoe slagroom opkloppen ?

Discussie in 'De lounge' gestart door kippiekip, 25 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ikkie124

    ikkie124 Fanatiek lid

    19 nov 2008
    1.695
    0
    0
    Inderdaad kan echt komen door het merk. Ik klop wekelijks slagroom op en lukt altijd.. je moet niet te lang kloppen en in het begin niet op de hoogste stand. Ik had vorige week toevallig een pakje van de Liddl en daar kreeg ik ook klontjes in.. heeft ook met vetgehalte te maken.
     
  2. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    Heb nu ook niet te lang geklopt, het zag er nu dus uit alsof je veel te ver door had geklopt, net alsof het ging schiften ofzo, je zag dat de slagroom zich scheide van het vocht wat er in zit.

    Denk gewoon idd dat het het merk is, was de eerste keer dat ik die van de aldi had, en je snapt hem al, het was ook gelijk de laatste keer ';)
     
  3. Ranja

    Ranja Actief lid

    11 aug 2009
    110
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dat is bij mij nog niet voorgekomen en ik heb zowat alle merken gehad, a merk, huismerk, aldi, liddl, lukt altijd
    Wel neem ik altijd de lang houdbare slagroom, niet die in het koelvak ligt maar ik denk niet dat dit een verschil maakt.
    Succes
     
  4. Sannebc

    Sannebc Niet meer actief

    Aldi en Lidl lukken nooit bij mij. Die blijven heel lang dun en dan opeens zo'n geschift prutje.
    Meestal heb ik gewoon de goedkopere merken van de AH of Jumbo, die lukken wel altijd.
     
  5. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    kom ontvetten en voorkoelen,
    slagroom koel
    héél voorzichtig kloppen, niet te snel dus niet op de hoogste stand e.d.
     
  6. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    ben je overigens ongesteld? gek maar waar, daar kan het ook aan liggen!
    Ook als er onweer in de lucht hangt

    ik kan hier verder alles gewoon normaal opkloppen {manlief is bakker}
     
  7. toetie

    toetie Fanatiek lid

    14 dec 2010
    2.310
    7
    38
    noord brabant
    kloppen voor de open koelkast klinkt stom maar door het warme weer word ie niet stijf.
    ik ben zo drie dagen bezig geweest met mijn vulsel van mijn taart toen kreeg ik deze tip en het lukte.
     
  8. Triskele

    Triskele Niet meer actief

    gewoon die moorkoppen weggooien haha het is een teken van boven :p

    nee grapje

    Ik pak altijd de mixer en heb eigenlijk nooit problemen, mijn man is nog luier en die pakt een beker met kant en klare slagroom ;)
     
  9. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Beetje zonde van de energie en een beetje onhandig om zo staand te kloppen. Dan kun je beter even de gootsteen vullen met ijskoud water, daar de kom inzetten en dan kloppen... :)
     
  10. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief


    Dat zeggen ze ja, maar hier maakt ongesteld zijn of onweer toch echt geen verschil ;)
     
  11. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Ontvetten voor het kloppen van slagroom heb ik nog nooit van gehoord en heeft geen zin, want slagroom is vrij vet. Je kunt ook beter een pakje met een hoog vetgehalte gebruiken voor slagroom.

    Vetvrij maken doe je voor het stijfkloppen van eiwitten.
     
  12. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Van slagroom kloppen en soezen bakken is nog nooit iemand dik geworden en er staat nergens dat TS ze zelf gaat eten.
     
  13. nina3

    nina3 Bekend lid

    27 aug 2010
    795
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ontvetten van de kom doe je bij eiwit opkloppen niet bij slagroom. Slagroom is zelf vet. Als het boter wordt klop je te lang door. Soms in het voorjaar als de koeien net in de wei gaan is de slagroom anders van samenstelling waardoor hij snel boter wordt. Ongesteldheid heeft er weinig mee te maken.
     
  14. MeineLiebe

    MeineLiebe Niet meer actief

    ;)
     
  15. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    ;
    ;)
     
  16. kim1990

    kim1990 Fanatiek lid

    18 jul 2008
    4.151
    0
    36
    Emmen
    Wou nog reageren dat het bij mij nog nooit is mislukt:):)

    Nou gister toch wel was blij dat ik 2 bakjes had,de eerste is namelijk gaan schiften (overigens nog nooit gehad) En de 2 de ging net aan goed! Alleen was het meer als de helft al gesmolten toen we de taart aansneden:( Had het aan me schoonmoeder gevraagd en die zei dat het te warm is en niet verstandig is om nu slagroom te gaan kloppen.
     
  17. Sanne1985

    Sanne1985 Niet meer actief

    Ow joh..:cool:

    Sorry, tis weer maandag

    Ik heb ook 3x de slagroom van de Aldi meegenomen. De eerste keer lukte het niet, dus toen direct maar 2 nieuwe pakjes opgehaald. Weer mislukt. De andere merken lukken hier wel in 1 keer, dus het zal daar vast aan liggen.
     
  18. Lola86

    Lola86 Fanatiek lid

    12 jan 2010
    1.660
    0
    0
    Dit vooral het bovenste stuk. :) (scheelt een boel typen dank daarvoor)
     
  19. fluitekruid

    fluitekruid Fanatiek lid

    5 okt 2011
    1.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Die houdbare pakjes zijn inderdaad een drama!!! De bekertjes verse slagroom lukken meestal wel. Ik gebruik die van Melkkan (dekamarkt). Vetvrij maken slaat idd nergens op.
    Ik klop de slagroom meestal met de ballongarde van de staafmixer, dit gaat beter dan de dubbele kloppers van de mixer. Ook doe ik het in zo`n rechte beker ipv in een kom.
    succes!!!
     
  20. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    11 okt 2008
    4.362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    ik koop altijd aldi pakjes en die gaan vanuit de winkel direct in de koelkast tot ik ze nodig heb. ik mix met vanalles en ik gebruik vanalles als kom en het mislukt enkel als ik te lang doorga.

    Misschien idd. het warme weer? nog nooit op gelet eigenlijk.
     

Deel Deze Pagina