Hoe maken jullie het vullingprutje voor burritos?

Discussion in 'De lounge' started by belliebel, Aug 28, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. belliebel

    belliebel VIP lid

    Jun 11, 2009
    14,226
    648
    113
    Female
    Buschauffeur
    Ik krijg vanavond mijn schoonzus op bezoek, en wil eens een keer iets anders eten dan de normale pot. Meestal pak ik altijd wel leuk uit als er iemand blijft eten, maar dan sta ik ook echt uren in de keuken te kokkerellen. Iets waar ik vandaag dus absoluut GEEN zin in heb haha!

    Nou heb ik pas 1 keer in mijn leven burritos op, en vond het toen erg lekker. Maarrrr, de vulling: Wat doe je erin? Gehakt of kip? Wat voor groente? Alles door elkaar, of tomaat, mais en al dat soort "zooi" apart?

    En wie heeft er misschien een lekker recept voor? Lees veel verschillende dingen op internet, de een met Crème fraîche, de ander met chili saus? Wat is nou echt, echt ECHT lekker!

    HELP!!!
     
  2. Rnate

    Rnate Fanatiek lid

    Jan 10, 2010
    1,985
    0
    0
    je hebt van die kant en klare kruidenpakjes ervoor.

    Ik doe meestal gehakt met ui paprika en mais en dan pleur ik er zo'n zakje door. (als ik dit eet wil ik makkelijk en kruid ik niet zelf:)). Salade apart erbij serveren.
     
  3. zilvervosje

    zilvervosje Fanatiek lid

    Jul 30, 2009
    3,133
    3
    38
    docent
    Midden van Nederland
    Afhankelijk van of we snel moeten eten of niet geef ik de dingen er los bij (als het snel moet niet). Wij eten vega, dus een ander zou ws. stukjes kip of gehakt gebruiken.

    Onze vulling wisselt, meestal iets van bonen (bruine bonen, kidney bonen, linzen; soms een mix) opgebakken met een kruiden(mix), uitje, bleekselderij en plakjes wortel. Dat gaat in de burrito met daarop reepjes sla, stukjes tomaat, mais, zure room en geraspte kaas. Soms doe ik er stukjes avocado bij of maak ik zelf een quacemolesaus (die in de potjes vind ik echt heel vies). Ik doe ook wel eens spinazie door de bonen (meebakken tot het geslonken is) voor wat extra vitamientjes. Beetje tabascosaus op tafel voor de liefhebber.

    Mijn vriend gebruikt de vega-stukjes van de Albert Hein (een ander zou kip gebruiken) met de fajitamix, soms wat bonen erbij en ongeveer dezelfde groenten en dingen erbij.

    Ik vind het allemaal even lekker :D
     
  4. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Gehakt met burritokruiden, of stukjes kipfilet met fajitakruiden (beide van Casa Fiesta, andere merken vind ik niet lekker). En gewoon alles op tafel zetten en mensen zelf laten samenstellen, veel lekkerder. Wat er hier dan op tafel staat (alles gesneden natuurlijk):
    wraps
    taco's
    gehakt
    kip
    tomaat
    komkommer
    bosui
    ijsbergsla
    geraspte kaas
    mais
    evt. bruine bonen

    en dan
    zure room
    guacamole (zelfgemaakt)
    tacosaus
     
  5. Elena22

    Elena22 VIP lid

    Feb 10, 2010
    8,110
    1,795
    113
    Kraamverzorgende
    Ik maak het hetzelfde als jou! Alleen voeg ik ook nog tomaat toe.
     
  6. Flipske

    Flipske Fanatiek lid

    Mar 25, 2011
    1,330
    0
    36
    overijssel
    Ik doe hetzelfde bijna als Eylem. Heb er soms ook rijst bij. Guacamole is het lekkerste als je die zelf maakt met en een beetje grof houdt (dus niet bij elkaar doen en pureren).

    Alles in bakjes op tafel en dan kan iedereen zelf zn wrap samenstellen.
     
  7. LieveMamaTrix

    LieveMamaTrix Fanatiek lid

    Mar 12, 2012
    2,806
    0
    36
    Burritos, enchiladas... all the same. Iets lekkers in een 'wrap'.

    Ik heb ooit eens ergens een recept gevonden wat ik nu altijd gebruik als ik trek heb in Mexicaans. Het is nog low-fat en gezond ook!
    De eerste keer is het even goed lezen hoe of wat ( maar absoluut niet moeilijk hoor!!! ), maar daarna doe je het blind.

    Ik maak er dan altijd zelf nog een guacamole bij en doe gewoon een dikke klodder creme fraiche of zure room in een bakje, zodat ieder die wil de boel ermee kan garneren.

    Dit is het recept: Skinny Enchiladas.

    Ik ben benieuwd of je het gaat maken en wat je er van vind... Het is zeker de moeite waard :D.
     
  8. MamaAniek

    MamaAniek Actief lid

    Jan 1, 2012
    420
    0
    16
    NULL
    Ik vind om eerlijk te zijn de burritos van Knorr echt heerlijk!:) Is met een vulling van kip etc. en het sausje is met creme fraiche.
     
  9. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    Jan 28, 2009
    3,119
    0
    0
    #9 Johannal, Aug 28, 2012
    Last edited: Aug 28, 2012
    Gatver! Wat een smerige titel :D kan al bijna niet meer lekker worden zo ;)


    Lees het bericht van Eylem en eet smakelijk! Of vul de fajitas/encheladas/buritos in de keuken rol ze op bestrooi ze met pittige kaas en zet ze even onder de gril! Verse salade er los bij serveren.

    Oh en lees even dit: Maaike van Kessel » Enchilada’s met avocado ;) dan weet je straks het verschil wn wat! je nou eigenlijk hebt gemaakt :D
     
  10. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    Jan 28, 2009
    3,119
    0
    0
    hihi nog zo'n fijnzinnige kok :D
     
  11. Merryl

    Merryl Fanatiek lid

    Jun 25, 2012
    4,368
    192
    63
    Kruiden doe ik er zelf in. Groente, champignons, ui, mais en paprika. Sausje maak ik van zure room met knoflook en verse bieslook
     
  12. belliebel

    belliebel VIP lid

    Jun 11, 2009
    14,226
    648
    113
    Female
    Buschauffeur
    Thnx all voor jullie input!

    Ik heb gehaald: Gehakt, ui, tomaat, lenteui, paprika, mais, tomaten friot(ofzo haha), knoflook, tortilla's, sla voor salade (en eeeh vergeet ik nogwat...?)

    Ik ga er nog wel, ga ik toch nog een klein beetje kokkerellen hihi!
    Niet heel moeilijk, maar wel erg lekker!

    Aardappeltaart | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog

    Maar i.p.v. heel erg veel boter, gebruik ik gewoon eieren! Moet wel een beetje gezond blijven he, en kunnen de kids gewoon lekker mee eten! :p
     
  13. LieveMamaTrix

    LieveMamaTrix Fanatiek lid

    Mar 12, 2012
    2,806
    0
    36
    Wat is friot? :( Dat klinkt als een neusbulletje!
     
  14. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    Jan 28, 2009
    3,119
    0
    0
    komkommertje kan nog wel bij de sla dan ligt die daar niet zo allenig in dat schaaltje ;)

    Lekker dressingkje erop mmmm
     
  15. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    Jan 28, 2009
    3,119
    0
    0
    woehahahaha BAM! daar lig ik :)
     
  16. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Die aardappeltaart lijkt me best lekker, maar absoluut niet passen bij taco's/wraps....
     
  17. belliebel

    belliebel VIP lid

    Jun 11, 2009
    14,226
    648
    113
    Female
    Buschauffeur
    Whaaaaaaaaahahaha, nee gelukkig niet! Frito is Tomatensaus van Heinz
     
  18. belliebel

    belliebel VIP lid

    Jun 11, 2009
    14,226
    648
    113
    Female
    Buschauffeur
    Maar op alleen burritos kan ik niet leven haha! Ik ben zelf geen grote eter, maar mijn man en schoonzus wel! Het is meer voor erbij he, niet om tussen je tortilla te doen :D!
     
  19. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    Jan 28, 2009
    3,119
    0
    0
    Doe hem er dan iig NA bij de koffie oid! Eet smakelijk! Laat je even de reacties lezen :D
     

Share This Page