Meningen zijn er nogal over verdeeld, zie http://www.zwangerschapspagina.nl/gezondheid/200932-zacht-gekookt-ei.html Ik doe het heel af en toe.
Ik eet af en toe een gebakken eitje met een heel bolletje (zacht). Daar kan ik dan echt van genieten.
Volgens mij wordt het eigeel lang genoeg heet om bacterien te doden of ben ik nu wartaal aan het uitslaan?!
Alsnog blijft het rauw... En dan word het schijnbaar niet warm genoeg anders zou t eigeel wel gestold zijn.. @ts ik heb t niet gedaan tijden de zwangerschap
Ik lees net dat het enige risico salmonella is en dat dat alleen jou flink.beroerd kan maken maar niet schadelijk is voor de kleine.. en kans op salmonella is niet groot. Denk dat ieder voor zich dus de keuze moet maken.. ik doe het af en toe wel
Ik doe het ook af en toe! Had inderdaad al vaker gelezen dat salmonella, áls je het al krijgt, niet bij je kleine kan komen.
Als je salmonella oploopt herken je dat snel genoeg. Mijn zusje heeft het gehad, overigens niet van eten maar van werk op het laboratorium, en die wist het direct. Overdreven diarree, echt continue, en een slap gevoel zijn reden genoeg om de dokter de waarschuwen. Verder gewoon lekker van genieten hoor! De eieren in Nederland worden allemaal gecheckt. Het enige waar ik zelf mee zou oppassen zijn verse eieren van eigen kippen of die van de buren. Ik kies er zelf voor om die altijd goed te koken. Eet smakelijk
En eerlijk gezegd, van al die keren dat ik al zacht gekookte eitjes heb gegeten, nog niet 1 keer salmonella vergiftiging opgelopen... dus risico zal niet echt groot zijn.
ooh doe mij mar en flink doorgekookte eitje. Zo hard als maar kan. Maar ik zou het zeker niet nu riskeren. Je bent nog zeer pril zwanger meid
Toch niet zo'n groen doorgekookte hè Soura, ieuw, haha . Zolang het eiwit gestold is kan het geen kwaad hoor . Je brengt me op ideeën trouwens! Dadelijk maar eens een eitje koken .
Ik denk ook maar zo: tuurlijk moet je met veel dingen die je eet/drinkt oppassen tijdens je zwangerschap, dat doe ik ook! En sommige dingen moet je ook echt niet nemen! Maar als je al die dingen gaat nalopen, kan je het beste op water en brood gaan leven... gelukkig heeft iedereen zijn eigen mening en gevoel erbij en iedereen moet hierin doen wat ie zelf wil
Ja idd, alleen salmonella. Risico is als volgt: van salmonella kun je goed ziek zijn, veel spugen en zo, waardoor je uit kunt drogen en dát is niet bevordelijk voor de zwangerschap. Maar als je daar extra goed op let, moet het wel goedkomen. Ik eet gewoon een zachtgekookt ei als ik dat wil. Ben er nog nooit ziek van geworden dus zou wel heeeeele domme pech zijn als dat precies gebeurt als ik zwanger ben.
Nou precies! Kijk gerookte zalm en zo als daar idd listeria in zit, dan kan je kindje ernstig gehandicapt worden of zelfs worden doodgeboren. Rauw vlees, toxoplasmose, moet je ook niet willen en alcohol is natuurlijk helemaal not-done. Maar ja dat is algemeen bekend. Veel mensen denken ook dat je geen rauwe ham en zo mag eten, maar dat mag dus wel, want dat is gerookt. Sommige salami's zijn ook van rauw vlees maar dat is dan weer zo bewerkt dat dat ook gewoon mag. Het is ook allemaal vaag, wat wel en niet mag.
Wat is nou precies het risico van toxoplasmose voor je kindje? Ik heb ooit eens gelezen dat een dergelijke besmetting pas op latere leeftijd gevolgen kan hebben voor je kind. Bijvoorbeeld oogafwijkingen. Zijn er meer dingen? Vast wel Alleen wil ik dus ook altijd weten wát het gevolg is, en niet alleen dát het gevolgen heeft