Ik werd van de week nog voor gek verklaard door schoonmoeder, die heeft altijd bonen uit blik/ pot. Ik had in de aanbieding een hele berg bonen gekocht en heb die zitten doppen en de vriezer in!
Vrijwel alleen maar vers. Mijn vriend zweert echter bij groenten uit de diepvries... En inmiddels moet ik 'm wel een beetje gelijk geven. Het is uiteraard langer houdbaar, kunt het mooi in porties verdelen ( niet alles in een keer op per se ), de vitamines blijven behouden en het smaakt prima. Maar toch vind ik vers stiekem fijner... Ik heb namelijk over het algemeen ( ook met ingevroren vlees ) een broertje dood aan ontdooien.
Wij eten heel veel vers. Mijn man kookt veel en vaak Grieks en dat is bijna altijd vers. We hebben wel altijd een paar potjes staan voor als we weinig tijd hebben.
Wij eten veel vers maar ook wel eens uit pot. Geen 50-50 ik denk 75-25. Pastasaus eten we uit pot (zak van bertolli) maar dan wel verse groente erin. Spinazie uit de diepvries, rode kool ook. Doperwten uit pot en wortels soms vers, soms uit pot. Die uit pot vind ik lekkerder, haha! Oh ja en witte bonen in tomatensaus ook uit pot.
haha, dat heb ik ook gezien.. vers is nl heel vaak helemaal niet zo vers meer omdat het al lang ligt voor het bv in de winkel komt.. en dan zijn groot deel van de pitamientjes al weg zo zei die mevrouw die er verstand van had. ik combineer vers met diepvries.. en uit pot/blik heb ik bruine bonen en witte bonen in tomatensaus..
Alles vers. behalve maïs. Daar hebben we potjes van staan. Ik vind het leuk om te koken en ik vind het dus niet erg om er even mee bezig te zijn.
die 5% is bij mij dan pot of diepvries, maar het klopt wel.. Vers is gewoon lekkerder en leuker koken
Het enige wat wij uit een pot eten is appelmoes, uit blik knakworstjes en uit de diepvries spinazie, soms iets van doperwtjes. De rest vers.
Welk seizoen het ook is, hier kopen wij alles vers! Potjes zijn écht niet ons ding.... en vind het ook niet te eten. Diepvriesgroenten kopen wij ook niet.
Als het lang ligd is het ook niet lekker meer.hier komen de groentes vers van het land an soms is het dat het binnen een uur op tafel staat hihi. Nu komt er zo een was mand met perziebonen en 1 met andijvie en een emmer snijbonen gister had ik 2 emmers bieten. Die maak ik schoon en klaar(blanceer ze wel even) en dan gaat het de vriezer in bij -21
Ik eet voornamelijk vers (dus vanuit de schappen) maar bijvoorbeeld doperwtjes/peentjes en krootjes haal ik uit pot. De rest is vers of uit de diepvries, diepvries is namelijk nog verser dan al het groente en fruit wat je in de supermarkten ziet liggen.
Vers: Broccoli, Bloemkool, sperziebonen, Zuchini, Aubergine, rode kool, prei, rode bieten Blik: Wortels en doppertjes, Rode kool met appel, sperziebonen, kidney bonen, mais, Diepvries: Alleen spinazie, de rest lusten wij niet uit de diepvries
Beseffen mensen wel dat alle groenten uit de diepvries veel verser is dan als je het zo uit de schappen haalt ?
Ja klopt maar sommige dingen vind ik uit de diepvries gewoon niet lekker. Sommige dingen worden droog, of het is een heel gedoe om het te ontdooien.
praktisch alles koop ik vers behalve erwtjes en worteltjes, mais (behalve af en toe maiskolven) en bruine bonen enzo. Ik vind haricot verts enzo uit blik/pot echt niet lekker, veel te moeshy.
droog ben ik het wel met je eens.. je moet het goed afsluiten.. het ontdooien geen probs mee gooi het bevroren in de pan zo klaar..
Is dat zo ? Smaakt dat dan niet Naar koffiemelk ofzo ? Ik hou Niet van koffiemelk haha Maar het is natuurlijk het proberen waard ! Thnx voor de tip