Hoe marsepein fondant vast maken op cupcake / taart?

Discussie in 'De lounge' gestart door honeyy, 31 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. honeyy

    honeyy VIP lid

    5 nov 2008
    7.635
    44
    48
    verkoopster babyspeciaalzaak
    Hee dames! Woensdag ga ik met mn Vriendin cupcakes of een taart bakken en versieren. Maar Hoe Krijg je het fondant of marsepein Netjes op de taart? En zorg je dat het blijft plakken? Nog verdere tips voor lekkere vulling etc? Bedankt!
     
  2. chrystel73

    chrystel73 VIP lid

    9 jan 2009
    6.300
    2.566
    113
    je smeert de taart met 1:1 botercreme af. 1 deel (room)boter en 1 deel poedersuiker.

    Pas op dat de meer vochtige vulling in het midden blijft anders smelt de marsepijn of fondant Je kunt met botercreme een randje spuiten waardoor je dit voorkomt.

    verder met uitrollen regelmatig de plak verplaatsen en je lap over je deegroller hangen en zo kun je hem makkelijk over je taart hangen.

    Op youtube kun je heel veel instructiefilmpjes vinden. Zo heb ik het ook geleerd.
     
  3. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    Niet te dun uitrollen en onder de marsepein/fondant een laagje botercreme doen. Dat goed glad uitsmeren en dan kun je hem goed bekleden. Succes!
     
  4. takhen

    takhen Fanatiek lid

    13 nov 2009
    2.386
    0
    0
    medusch secretaresse
    Leiden
    Het vastmaken doe je met een klein beetje botercreme :) Dat is roomboter gemengd met poedersuiker.
    En waar wil je een vulling voor? Ikzelf vind cupcakes het lekkerst zonder vulling eigenlijk. Dus gewoon naturel. Erop kun je natuurlijk vanalles doen. Chocolaatjes vastplekken met botercreme, met marsepein vormpjes maken of botercreme iets dunner maken en met een spuitzak erop spuiten :)
     
  5. wonderbaby1

    wonderbaby1 VIP lid

    9 jan 2010
    7.063
    90
    48
    Noord-Brabant
    Oreo koekjes vulling :D ga je vast oefenen voor esmee haar 2e verjaardag? :p
     
  6. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    kijk ff op youtube er staan zóveel filmpjes op...

    taart kun je het beste afsmeren met botercreme
    een beetje lekkere bc is echt niet alleen roomboter met poedersuiker :( gebruik ff de zoekfunctie of bijvoorbeeld deleukstetaarten.nl


    cupcakes kun je eigenlijk vanalles opsmeren: jam, bc, honing, lemoncurd, pasta enz enz
     
  7. moonlight159

    moonlight159 Fanatiek lid

    20 mei 2008
    3.051
    1
    0
    In m'n huis
    Mijn ervaring is wel, dat je echt een 1:1 botercreme moet gebruiken om af te smeren. Een van mijn eerste taarten had ik botercreme uit een pakje gemaakt (en dat was blijkbaar niet 1:1) maar de marsepein zakte als een plumpudding in elkaar.

    Ik heb wel eens m'n taart gevuld met een mona toetje (kreeg ik als tip bij een workshop taarten maken). Maar dit smolt ook weg, waardoor de taart inzakte. Iemand hier een tip voor? Want het smaakte dan wel weer super goed!
     
  8. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    @moonlight
    dan doe ik het toch al zo'n 6 jaar verkeerd :)
    maar je hebt gelijk in die zit dan 1:1 beter uithard en dat dat de juiste basis is echter de lekkerste is de echte door een bakker gemaakt met suiker die op de juiste temp was {heerlijk manlief is bakker!}
    de lekkerste botercreme:
    1 deel ROOMboter
    1 deel poedersuiker
    dit samen héél goed kloppen tot het echt heel wit word.
    Hierna voeg je er een smaakje aan toe: saroma poeder bijvoorbeeld, vanille extract, pasta, cacoa, instantchocomelk,oploskoffie oplossing in een héél klein beetje water en mixe.....
     
  9. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    17 nov 2008
    9.362
    2
    0
    En dijkje spuiten van botercreme zodat de vulling er niet uit kan lopen en kan laten smelten
     

Deel Deze Pagina