Ik denk dat ik ook maar arts word!!

Discussie in 'De lounge' gestart door Jomy, 1 sep 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.551
    526
    113
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Pfoe ja wat dat betreft ben ik ook wel blij dat we niet in Amerika wonen... Ook wij hebben dit jaar al veul geld gekost....
    Zwangerschap, div echo's, vruchtwaterpunctie, dikke week ziekenhuisopname ivm zwangerschapsafbreking incl alle medicatie en currettage en de nacontroles. Mn vriend die een hartinfarct heeft gehad, 10 dagen ZH-opname waarvan 2 dagen IC, hartkatheterisatie plus dotteren+ stent, 2e katheterisatie, 2 weken revalidatie (intern). Alle medicijnen die hij nu slikt. Doorverwijzing naar UMCG, oh ja ik vergeet nog zn MRI-scan.
    En onze oudste heeft steunzooltjes voorgeschreven gekregen....

    Natuurlijk is het iedere maand een hele hap uit je maandbudget en dan ook nog het eigen risico betalen.... maar ik ben toch echt wel blij dat we een sociaal stelsel hebben zoals in NL/D
     
  2. leotje

    leotje Actief lid

    28 jul 2010
    134
    0
    0
    Ik ben meestal alleen van het mee lezen op dit forum, maar wilde nu toch wel even reageren.

    Ik werk zelf als verpleegkundige in de zorg, dus weet ook hoe duur alles kost......

    @jomy, snap dat je het een hoop geld vind, maar het gaat wel over je gezondheid iets waar je er maar een van hebt........ Ik denk dat je beter blij kan zijn dat er niks ernstig uit die onderzoeken komt :)

    Mensen vinden het allemaal erg om per maand zoveel premie te betalen en een eigen risico (ik vind dat ook niet leuk) maar iedereen wil als hij ziek is of in ziekenhuis ligt, de beste arts aan zijn bed, de beste zorg en zo snel en goed mogelijk..............maar ja dat kost geld (ik wil ook salaris:))

    Maar snap dat het een hoop geld is.............
     
  3. vinisa

    vinisa Fanatiek lid

    8 sep 2008
    4.346
    1
    36
    Amerika is juist een voorbeeld dat ook maar bewijst dat zo'n systeem niet werkt.

    Ik werk de jaarstukken van medici uit en het merendeel verdient heel erg goed. Vooral specialisten zijn eet in een aantal jaar flink op vooruit gegaan.

    De hoge zorgkosten komt ook door het inkomen van die specialisten, etc. Niet alleen wij als patiënten zijn de oorzaak.

    Excuses voor Evt. Fouten. Lastig reageren via mijn mobiel.
     
  4. MaudvanL

    MaudvanL Bekend lid

    11 jul 2012
    588
    0
    0
    NULL
    NULL
    nou dat krijgt de huisarts niet betaald hoor om een uitstrijkje te maken, die kosten zijn voor materiaal, verzending, onderzoek etc.
     
  5. luckybird

    luckybird Fanatiek lid

    2 sep 2009
    1.274
    0
    0
    NULL
    NULL
    #25 luckybird, 1 sep 2012
    Laatst bewerkt: 1 sep 2012
    Pfff, wees blij dat je niet al je premie etc eruit haalt, had je iets ernstigere dan wel, maar daar kan je dan toch niet jaloers op zijn?

    Dat het veel geld is: tja. Iemand moet het uitvoeren (is geen fijn klusje), ook nog goed doen, opsturen, administratie, labkosten, huisvesting, salarissen. Zal best efficiënter kunnen hoor dat geloof ik wel, maar om er nu schande van te spreken... Dat heb ik eerder met die veel te frequente kindertandartscontroles van 10 seconden....

    Gezien je onderschrift lijkt het erop dat je ook zelf hoopt binnenkort een kind op de wereld te mogen gaan zetten. Nou dat jaar ga je misschien wel meer ontvangen dan je betaalt aan premies. Dat gaat toch enorm veel kosten vanuit de zorgverzekering (echos, vk, evt ambulance ( hoop ht niet!!) opname, bevalling etc). Het ene jaar leg je bij, het andere niet.
     
  6. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Dat van de bloedgroep snap ik ook niet, maar ik ben blij dat ze je iedere keer controleren op hiv en hep. Ik zou me kapot schrikken als ik zou horen dat ze dat niet doen...
     
  7. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Van de week hebben wij slecht nieuws gekregen over mijn moeder. Borstkanker. Moet geopereerd worden. Nou, die chirurg die het slechte nieuws vertelde, deed dat zo ontzettend goed! Hij heeft ook heel veel informatie gegeven. En straks gaat hij dus mijn moeder opereren. Hopelijk komt alles dan goed. Maar dat die man een topsalaris verdient, dat vind ik ook terecht. Hij gaat gewoon over leven en dood. Hij heeft zoveel verantwoordelijkheden verder!
     
  8. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Ik weet niet of iemand afgelopen week de docu/interviewserie "kijken in de ziel" heeft gezien, maar wat daar aan salarissen werd genoemd, ook door een huisarts, vond ik echt buitenproportioneel hoog! Zo willen de kosten voor gezondheidszorg wel stijgen zeg! :(
     
  9. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Ik ga trouwens eens even kijken of ik kan achterhalen hoeveel mij... ik bedoel mijn zorgverzekeraar, dat heeft gekost. Was geloof ik in 2010.
     
  10. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Hoezo buitenproportioneel? Hoe bepaal je dan wat hoog genoeg is, voor iemand die helpt zieke mensen beter te maken, pijn te verlichten, op tijd ernstige aandoeningen kan herkennen en over het algemeen helpt om de lengte en kwaliteit van iemands leven te verbeteren?
    Ik snap dat je het veel geld vindt, maar hoeveel vind jij dan wat zo iemand moet verdienen en waar baseer je dat op?
     
  11. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Ik vind de Balkenende norm echt wel hoog genoeg voor iemand die van gemeenschapsgeld betaald wordt....
    Als ik die salarissen vergelijk met mijn werk, waarin ik ook een hoge verantwoordelijkheid draag voor de kwaliteit van leven van andere mensen (hulpverlener), dan vind ik dat dus wel buitenproportioneel, als ik bedenk dat mijn salaris benedenmodaal ligt.
    Nou vind ik niet dat ikzelf meer zou moeten verdienen, maar dus wel dat artsen minder zouden moeten verdienen.
     
  12. Purk

    Purk Niet meer actief

    Idd lijkt me niet meer dan normaal dat ze dat iederex checken. Mensen kunnen in de tussentijd ik weet niet wat oplopen!
     
  13. Purk

    Purk Niet meer actief

    Mijn positie is denk ik hierin gekleurd, mijn man is namelijk chirurg. Ik vind het geen buitenproportioneel salaris als ik zie wat een werkdruk, verantwoordelijkheid op de ok en de poli, en werkuren hij heeft en heeft gehad vanaf zo'n beetje het 2e jaar van zijn studie. Maar ik snap wel waar dat idee vandaan komt. De kosten in de ziekenzorg wrden echter meer krampachtig hoog gehouden door de hele branche (ziekenhuis, pharma, ziektekostenverzekeraars, artsen, med. Devices ontwikkelaars etc) en vergeet niet; het gaat om mensenlevens, dat kost nou eenmaal heel veel geld
     
  14. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    O, ik zal de laatste zijn om te beweren dat er op andere vlakken niet nog veel meer zuiniger kan hoor, zonder kwaliteit aan zorg te verliezen.
    Maar artsen hebben het zelf mede in de hand dat de werkdruk zo hoog is, door de loting die er jaarlijks op de studie geneeskunde zit, waardoor het aantal artsen kunstmatig laag gehouden wordt.
    Vervolgens worden de meeste artsen, op die in academische ziekenhuizen na, ook nog per handeling betaald, en zijn niet simpelweg in loondienst, waardoor dat hele gebeuren van hard gaan werken (of mee moeten in wat je collega's doen) nog weer versterkt wordt ook.

    Er gaan nu geloof ik wel stemmen op om de loting op geneeskunde af te schaffen en dat lijkt me een hele goeie om wat meer concurrentie op de artsenmarkt te krijgen en dan zal een groter aanbod aan artsen de prijzen hopelijk wat gaan drukken en er ook voor zorgen dat artsen niet van die belachelijk lange werkweken lopen te maken, (gemiddeld genomen trouwens 50-55 uur, dus ook dat verklaart de enorm hoge salarissen niet echt hoor....). Want we hebben met z'n allen ook totaal niets aan artsen die standaard zoveel uren werken. Dat put veel te veel uit en daar gaan mensen vreselijke missers van lopen maken op den duur... :(
     
  15. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Chirurgen en andere medisch specialisten worden niet alleen betaald door gemeenschapsgeld. Medische kosten worden deels door de staat betaald (dus door de gemeenschap), deels door de verzekeraars (door de klanten van de verzekeraar) en deels door de zorgafnemer/patiënt (eigen risico). Ik vind dat trouwens wel een heel eerlijke constructie voor zorg.

    Ik weet niet wat voor hulpverlener je bent, maar je kunt dat toch niet vergelijken met medisch specialisten? Je vergelijkt het salaris van een architect, die achter zijn bureautje zit en dingen ontwerpt en tekent, toch ook niet met die van de metselaar, die daadwerkelijk het huis in elkaar zet? Ze zijn beide verantwoordelijk voor de degelijkheid van het huis, maar hoewel dat van de metselaar lichamelijk veel belastender is, is de verantwoordelijkheid van een architect op een geheel ander, onvergelijkbaar niveau. De architect moet bijvoorbeeld met heel veel zaken rekening houden (niet alleen regelgeving, maar ook de haalbaarheid van een constructie, op fysiek en financieel niveau), terwijl de metselaar een werkinstructie krijgt van: Dit moet je doen, en hij doet het.

    Ik vind het heel makkelijk gedacht van 'ik verdien ook niet zoveel, dus het is oneerlijk als een ander het wel verdient'.
     
  16. LittleMonsters

    LittleMonsters Niet meer actief

    Week na bevalling was ik bijna dood verlos heeft ambu gebeld. Met toeters en bellen naar ziekenhuis..

    Maand later kreeg ik ook rek van ambu ivm eigen risico... Vond het ook best apart maargoed
     
  17. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Ja, maar de verhouding architect-metselaar is WO-MBO.
    De verhouding arts-hulpverlener is WO-HBO....

    Van mijn salaris wordt gezegd dat die niet te hoog kan zijn, omdat het gemeenschapsgeld is waar ik van betaald word, (waar ik het overigens mee eens ben hoor). Maar een arts kan dan ineens wel dat soort onzinnige bedragen verdienen? Dan wil ik mijn salaris ook maar marktgerelateerd hebben, want binnen het bedrijfsleven verdient de gemiddelde HBO-er aardig wat meer dan wat ik verdien....
     
  18. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Klopt het trouwens, dat de Balkenendenorm 193.000 euro is? Ik neem aan dat dat voor een 40-urige werkweek is? Voor 55 uur zou dat dan ca € 265.000 per jaar zijn. Hoeveel verdiende een medisch specialist volgens dat programma?
     
  19. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Heb ik met mijn miskraam gehad, januari vorig jaar. Geen leuke gebeurtenis om dan vervolgens nog een dikke rekening voor eigen risico voor ambulancevervoer van te krijgen.... :(
     
  20. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    De gemiddelde politicus werkt veel meer dan 40 uur hoor. Volgens mij is dat een absolute norm en niet eentje gerelateerd aan uren.
    Dat bedrag klopt wel aardig, geloof ik. Hangt rond de 180.000-190.000.

    Een medisch specialist zit al erg snel rond de 250.000, maar er werden door die artsen zelf dus ook bedragen boven de 3 ton genoemd....
     

Deel Deze Pagina