hallo dames, even een culinair vraagje ik hou van pizza, en maak het ook wel eens zelf... als ik een diepvries pizza eet vind ik Big Pizza Boston erg lekker... op deze pizza zit geen tomatensaus maar ''witte'' saus met spinazie, kaas en amandelschaafsel volgens mij... nu wil ik zelf ook wel eens zo'n pizza maken, maar hoe maak ik die saus... ? iemand ideetjes?
dat is de bechamelsaus: 0.5 liter melk 200 gr geraspte kaas 40 gr bloem 40 gr margarine je smelt de boter en roert de bloem erdoor tot een gladde massa, de melk met kleine scheutjes toevoegen en wachten tot het sausje wat dikker word. De kaas erdoor roeren en laten smelten in de saus. Daarna de ontdooide spinazie erin ( of evt verse) en even 3 minuten laten pruttelen. Zout en peper toevoegen naar smaak. Klaar! Evt voor de smaak nog spekjes erdoor.
Wilde ik ook zeggen, da's vaak bechamelsaus. Heerlijk die pizza's met witte saus, er zouden meer restaurants moeten zijn die zo'n versie verkopen!
hoi weet je wat wij doen,ik koop de diepvries pizza,s bij lidl en dan beleg ik ze extra met olijven kaas en ananas en dan de oven in jammie. of met tonijn en uien. ik krijg al honger als ik eraan denk. groetjes
De créme frâice moet je er pas op doen als je bodem is gebakken, geloof ik. Maar ik weet het niet zeker. Ik eet dat wel eens bij mijn ouders thuis, hier kan ik geen pizza's maken want ik heb alleen maar een combi magnetronnetje