Ik heb dit eens gegeten, en zou het zo graag zelf willen maken. Het was een bijgerecht, dus niet als toetje. Het was vrij simpel met vuchten (in ieder geval abrikoos), munt, en noten. Verder geen (geiten)kaas en ook geen vlees. Wie kent dit recept??
Couscoussalade met sinaasappel en dadels recept - Recepten van Allrecipes Bedoel je deze toevallig, is zonder kaas of vlees en met munt, vruchten en noten.
Deze misschien Couscous met abrikoos en pruim Ingrediënten voor 4 personen 250 g couscous (pak 500 g, biologisch) 1 el olijfolie extra vierge 40 g boter 4 pruimen, ontpit 6 gedroogde abrikozen 1 bakje pistachenoten (95 g) 1 limoen, schoongeboend 1/2 tl kaneel 1 el rietsuiker 1/2 bakje munt (a 15 g), in reepjes 2 bolletjes Chinese stemgember (potje 240 g) fijngesneden 1/2 beker hangop (a 500 ml) Bereidingswijze 1. Doe de couscous in een pan en voeg de olie en 250 ml kokend water toe. Laat afgedekt 2 min. wellen. Zet de pan op laag vuur, voeg de boter toe en laat al roerend smelten. 2. Snijd de pruimen en abrikozen in dunne parten. Rooster de pistachenoten met 1 tl zout 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. 3. Roer het limoenrasp en -sap, de kaneel en de suiker door de couscous. Voeg de pruimen, abrikozen, pistachenoten, munt en gember toe. Serveer met de hangop en eventueel wat honing. Lekker met gegrilde kipfilet en wortelsalade.
Deze zijn hiet niet, maar klinken wel lekker! Alhoewel ik heel graag zou willen weten hoe ik het recept moet maken wat ik hiervoor omschrijf. Er zat verder ook niets door. Ja nog een soort vrucht, maar ik weet niet goed welke (granaatappel??))) Ik blijf hopen dat iemand het recept herkent
Ik heb werkelijk geen flauw idee! Er zat niet een bepaalde smaak aan, er werden volgens mij geen specifieke kruiden gebruikt. Het was een vrij neutrale, frisse salade