Aankomende kerstdagen moet ik een gerecht op tafel krijgen voor 12 personen! Wie weet wat ik kan doen? Het liefst iets dat ik enkele dagen tevoren kan voorbereiden, en op de dag zelf lekker makkelijk is. Zat zelf al te denken aan en indische rijsttafel, maar is dat wel iets leuks voor kerst? W hebben heerlijke vlees eters in de familie. Ik wil absoluut niet gourmetten of fonduen of zo.. Kom maar op met alle ideeën!
Wij hebben ook al eens een rijsttafel gehad met kerst. Hier vieren we het met de familie en dan verdelen we de taken. Zo maakt mijn oma een voorgerecht mijn vader maakt het hoofdgerecht mijn broer verzorgt het nagerecht en wij doen meestal de bij dingetjes. Maar hebben dus ook al eens een rijsttafel gemaakt. Voorgerecht: Chinese tomatensoep Recept Chinese Tomatensoep | Smulweb.nl (deze hebben wij altijd en die kun je gerust een dag of twee van te voren maken) Hoofdgerecht Indische kip Ajam of babi Ketjap foe yong hai Sate Rijst, nasi en bami Atjar kroepoek Seroendeng Nagerecht: Spekkoek
Ik zou zeggen: Probeer Google eens! Net dit gevonden, misschien is het wat voor je! Excellent-eten.nl: Kerstmenu 2010 voor 12 personen
haha ik zat met hetzelfde, vorige week te horen gekregen dat mn schoonouders zichzelf bij ons uitnodigen, dus mn ouders ook maar. is 7 pers dus al wat minder monden m te voeden maar toch!!! Laatste x dat ik voor veel pers kookte, heb ik gemaakt; -courgettesoep met rode peper, met zelfgemaakte broodstengels. soep is in te vriezen, broodstengels snel klaar en ook wel begin vd dag gemaakt ofzo. -spiesjes met limoen kipsate en spiesjes met grote garnalen en witvis, alles gemarineerd. je kunt ze van tevoren maken en invriezen. - aardappels uit de oven. gewoon een hele ovenplaat vullen met aardappels in partjes, met schil, even mixen met olijfolie, peper, zout en rozemarijn en hup die oven in. -grote schaal/meerdere schalen salade erbij met rucola, tomaat, komkommer, geroosterde pijnboompitjes, mozzarella, basilicumblaadjes. dit blijft lang goed dus kun je begin vd dag maken als je wil. voor serveren even wat olijfolie en balsamicoazijn erover. -als dessert: wij hebben een oven van meter breed, dus ik had een grote ovenplaat gepakt en hierop een mega appelkruimelplaatkoek gemaakt. dit geserveerd met vanilleijs, slagroom en rode vruchten. succes!!!!! ik weet ook nog niet wat het wordt deze kerst....
jeetje, moet je een geheel diner in je eentje doen. ik vond 8 al veel toen der tijd. ik heb het zo geregeld, de een doet het voorgerecht, ander nagerecht, wij het hoofdgerecht en weer iemand anders een bijgerecht. zo hadden we allemaal iets gemaakt en een heel verrassend diner uiteindelijk. erg leuk en lekker. Afgelopen jaar had ik voor 6 personen allemaal kleine hapjes gemaakt, en een soort lopend buffet(in hoofd en nagerecht). was veel werk, heel lekker en heel leuk. en nog 2 dagen lang van nagegeven.
Lijkt lang maar als je voor zoveel mensen een compleet diner moet maken is alle tijd mee genomen hoor Ik heb het zelf jarenlang gedaan voor 15 mensen of meer en dan vaak 2 dagen achter elkaar dus ik weet er alles van Moet je alles zelf maken of alleen alleen een deel? Ik heb anders nog wel de gerechten die ik toen gemaakt heb en kan je de recepten mailen? Bijvoorbeeld "lamb in hay", echt heerlijk! Moet wel erg lang in de oven maar kost je nauwelijks tijd om erin te krijgen
Oh heerlijk, ik hou van koken voor grote gezelschappen. Je hebt gelijk dat je iets wilt doen dat je van tevoren klaar kunt maken, dan kun je tijdens het eten gezellig meekletsen. Ik heb een aantal opties, weet niet hoe goede kok je bent, laat maar weten of je ergens het recept van wilt hebben: - Hazepeper of reepeper (is niet heel moeilijk maar je moet wel wat ervaring hebben) - Gebraden kip en aardappelen uit de overn (te makelijk, iedereen kan dit maken en het staat heel ingewikkeld en feestelijk) - Gestoofd konijn En dan vooraf kun je wat simpels doen, een lekkere soep of zo. Als dessert kruidig gestoofde pruimen en peertjes met ijs en lobbige room, past helemaal in het feestelijke seizoen. Oh ik krijg er honger van
Tapas? Een paar salades met broodjes? Vorig jaar voor 14 man gekookt. Conclusie: nooit meer! Pffff ik vond het maar stressen hoor, al bereid je nog zoveel voor uitidelijk heb je toch nog meer werk als je dacht Misschien is iedereen een gerecht laten maken een optie?
Oh leuk leuk leuk! 5 jaar geleden heb ik een uitgebreid kerstdiner gemaakt voor uhhh... 9 volwassenen geloof ik. Wel veel gangen. Sommige waren uitgebreider en sommige juist heel erg makkelijk, terwijl die er soms wel uitzagen/smaakten als culinaire hoogstandjes Oh en vorig jaar en het jaar daarvoor heb ik ook een paar gerechtjes gemaakt... Hierbij de makkelijke, of die je van tevoren kunt doen: Voorgerecht vis: Coquille met citrusgroenten (Heb ik met verse coquilles gedaan, van de visboer) Voorgerecht vlees: Pancettahapjes met gekaramelliseerde sjalot Soep: Wildbouillon met fijne groenten (dit is echt zo'n valse. Super simpel!) Spoom: Perenspoom Nagerecht: Gebakken ananas met peperijs (Klinkt heel raar, maar is echt super lekker! Ijs kun je dagen van tevoren maken. Ananas alleen snel in de pan voor serveren) En dan kun je wat uitgebreider doen met het hoofdgerecht. Of iets wat lang op moet staan, zoals Boeuf bourguignon, of iets wat lang in de oven moet, zoals rosbief of gevulde kalkoen. Ik heb 2 jaar geleden gevulde kalkoen gedaan, maar dat was echt wel veel werk!
Voorgerecht: soepje / stokbrood Hoofdgerecht: varkenshaas met champignonsaus (die uit een pakje is ook errug lekker!!!). Serveren samen met Roseval aardappeltje en boontjes met champignons en bacon. Nagerecht: toetje Jammie!!!!!
hachee, stoofvlees schotel. Die zijn het allerlekkerst als je die een dag eerder hebt gemaakt. hmmmmmmm
Oh geweldig! Ik heb vorig jaar voor 16 man 8 gangen gekookt. Helemaal leuk! Ik weet niet alles meer. Maar courgette of preisoepje (in kopje klein serveren) is altijd leuk en reuze makkelijk! Toe lopende chocolade cakejes met vanilleijs. Ijs zit in de vriezer en beslag kun je van te voren klaar zetten. Alleen nog kort in de oven. Een groot braadstuk dat je in de oven kunt garen is super. Ik deed bewust veel gangen, omdat je dan per gang niet megaveel hoeft te maken. Hertenbiefstuk (aldi ideaal) met cranberrycompote en aardappelroosjes is zo klaar Ik had mini pannetjes gevuld met een stoofpotje (kun je een paar dagen ervoor al maken) En vooraf diverse amuses. Maken samen net zoveel als 1 gerecht.
Wij zijn ook met zijn 12en maar verdelen wel de taken. Vorig jaar had ik t voorgerecht. (gebakken brie met frambosen dressing en walnoten) twee jaar geleden allerlei kleine hapjes (want we komen dan ook al in de middag bij elkaar) Nu zijn we aan de beurt voor t hoofdgerecht dus ik ga hier ook alvast meelezen. Nooit te vroeg om aan de feestdagen te denken
Ik lees hier ook mee Met kerst zijn we met 10 volwassenen, 3 pubers en 3 kleinere kinderen (waarvan jongste dan 14 maanden is). Wij splitsen de taken ook. Mijn ouders doen het hoofdgerecht, zusje en ik voor/nagerecht en tante doet de bijgerechten.