Misschien is het leuk om elkaar wat tips te geven wbt lekkere gerechten koken voor onze kleintjes waar we dan zelf ook nog smakelijk van kunnen eten Wij zijn met zes maanden gestart met bijvoeding in de vorm van verse groentes, fruit etc. Als avondeten heeft ons kindje heel lang enkel en alleen aardappelen plus groente gehad. Gewoon vanuit het vuistje. Steeds vaker gingen wij ook rijst en pasta toevoegen aan haar menu. Sinds een maandje (onze dochter is nu ruim 1 jaar) zijn wij ook begonnen aan macaroni en bami en dergelijke. Ik wil geen kant en klare kruidenzakjes gebruiken ivm de hoeveelheid zout wat daar in zit. Willen jullie ook eigen recepten hier aan toe voegen? Hoewel ik mijzelf best wel een keukenprinsesje durf te noemen ben ik nog niet zo bedreven in kindvriendelijk lekkere recepten. Roti is altijd mijn favo geweest, maar om dat nu al aan een kleintje te gaan geven Ik trap af: Nasi/bami: - Bak (vega)vlees met wat boter - Kook de rijst of mie. - Rasp er verse gember door heen. - Voeg diverse verse groentes hier door heen - Maal met een vijzel naar smaak (ik denk 2 theelepels) komijn fijn en strooi dit net als wat kurkuma en gedroogde koriander door de pan. - Rooster in een droge pan (dus zonder olie of boter of wat dan ook) wat sesamzaadjes totdat ze verkleuren. Schep de borden op met bami/nasi. Strooi er wat geroosterde sesamzaadjes op en maakt het af door verse koriander fijn te knippen boven de borden. Wie volgt??
Mika is gek op macaroni. Gehakt bakken.tomaten wortels courgette knoflook erbij doen. Op bet eimd paar blaadjs. Basilicum. Even laten pruttelen.macaroni koken en klaar. Of rijst. Kip bakken knoflook erbij.boontjes en courgette koken.rijst koken en doorelkaar mengen en klaar.
Leuk initiatief! Hier 1 van onze favorieten: - geschrapte wortels (en bleekselderij), courgette en paprika fijnsnijden - stuk of 5 tomaten ontvellen, vruchtvlees verwijderen. De rest in stukken snijden - passata di pomodoro (1 pak) in steelpan doen op zacht vuur, tomaten en wortel (en bleekselderij) erbij, 1 blaadje laurier, wat verse basilicum en bijvoorbeeld rozemarijn. Aan de kook brengen en dan zachtjes laten pruttelen, totdat wortels beetgaar beginnen te worden. Dan courgette erbij en op het laatste moment de paprika stukjes erbij, lekker laten pruttelen totdat alles zachter is maar niet papperig. - bij deze saus kan je eventueel mager rundergehakt doen. - ik schep dan saus voor mijn dochter uit de pan, en doe er dan zout voor ons bij + gefruite ui en knoflook - volkoren schelpjespasta koken en voila!
Deze pastasaus is hier een succes: 2 blikjes tomatenblokjes of gepelde tomaten zonder zout 1 blikje tomatenpuree zonder zout Groente naar keuze ik doe altijd wortel, courgette, paprika en nu ook ui, prei en knoflook en soms broccoli als ik dat over heb. Dan italiaanse kruiden (potje gedrdroogd), paprikapoeder (mild), kerriepoeder en kaneel. Die laatste 3 waren tips van mijn broer omdat ik het te smakeloos vond (hij is kok ) Rundergehakt Ik neem altijd volkoren elleboogjespasta En mijn eigen zoetzure recept: kip/kalkoen bakken, knoflook en tomatenpuree zonder zout erbij. Scheutje zoete chilisaus en water. Lekker met sperzieboontjes en rijst!
Ik ben met 6 maanden knoflook en basilicum begonnen.mika heeft er niet op gereageerd haha.gewoon uitproberen.met ui wil ik nog even wachten ga ik met 10 maanden proberen.
Hier is couscous met groenten en rozijntjes favoriet. Couscous wellen in kokend water Rozijnen wellen in kokend water Groenten zoals courgette en worteltjes in kleine blokjes snijden en gaar koken. Tomaten ontvellen en in kleine blokjes snijden. De groenten toevoegen aan de couscous en rozijnen. Eventueel wat kip of witvis toevoegen. En dan hopen dat het smaakt!