Ja!!!! Het is kei makkelijk!! Je koopt een gewone cake, zo'n kant en klare. Die verkruimel je helemaal. Daar doe je ongeveer 8 tot 9 lepels nutella doorheen, kneden met de handen tot het goed plakt. Dan maak je er bolletjes van. Daarna klein beetje chocolade smelten, hierin dip je het puntje van de lollystokjes, dit steek je dan in de bolletjes (zo blijft het beter zitten). De lolly's moeten dan 4 uur in de koelkast om hard te worden. Daarna kun je ze versieren. Kun je het beste smeltchocolade gebruiken, deze smelten. De bolletjes erin dippen en dan door de hagelslag of net wat je wilt rollen. En weer in de koelkast zetten tot ze hard zijn. Echt super lekker (beetje machtig...ik heb ook iets te veel nutella gebruikt)!! De kindjes waren er dol op!!
Eetlepels. Ik had eigenlijk een hele pot nutella erin gedaan haha. Volgens mij iets te veel. Maar dat waren wel ongeveer 9 lepels dacht ik.
Hier mijn ontbijt, moet weer ff de touwtjes wat strakker aantrekken mbt mijn lijn! 2 volkorenboterhammen waarvan 1 belegd met smeerkaas van Slankie en een paar plakjes komkommer. Flesje water en 2 zachtgekookte eitjes (elke donderdagochtend). Bekijk bijlage 275042
Tuurlijk!! Het is echt heel makkelijk!! Ik ga het morgenochtend maken denk ik... Tijd: 15 min. + een paar uur in de koelkast Recept voor 6-8 personen Benodigdheden: 100 gram maltesers 100 gram melkchocola 100 gram pure chocola 100 gram boter 3 eetlepels Maple Syrup (o.a. verkrijgbaar bij C1000) of andere stroop 100-120 gram biscuitjes Bereidingswijze: Leg een stuk vershoudfolie in een ovenschaal zodat je achteraf de malteser cake er makkelijk uit kan halen. Smelt daarna de boter, de chocola en de stroop op een heel zacht vuurtje. Je kan dit ook in de magnetron smelten maar dan moet je wel elke 30 seconde roeren. Ondertussen verkruimel je de biscuitjes en zodra het chocolade mengsel gesmolten is, voeg je de koekkruimels toe. Roer dit goed door zodat de koekkruimels goed verdeeld zijn. Daarna voeg je voorzichtig de maltesers toe en roer je dit even snel door. Niet te lang want anders smelten de maltesers meteen. Giet het mengsel in de ovenschaal en zet deze voor een paar uur in de koelkast. En dan nog een paar maltesers er boven op leggen. Het lijkt me heerlijk!!!!!
Haha Bloem, ben jij een beetje een snoepkont? Ik ook hoor, bak 2x per week wat maar dan eet ik het gelijk weer op, daarom nooit foto's hier Ooh ik heb nu trek in maltesers..!
Ik bak eigenlijk alleen met verjaardagen iets. Maar nu hebben we 3 verjaardagen, haha! Ik probeer deze en dan geef ik ze weg en met een verjaardag maak ik ze weer!
Thanks! Ik ga het zeker ook een keer maken!! Laat je even weten of het net zo smaakt als dat het eruit ziet ?
Die zag ik ook, op een kookblog geloof ik? echt superlekker... Ik heb net voor het eerst zelf (from scratch) gözleme gemaakt en het was lekker . Gevuld met witte kaas en peterselie (dun uitgerold deeg gebakken in de koekenpan).