iemand leuke soepgerechten?

Discussie in 'De lounge' gestart door Syrse, 21 sep 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Syrse

    Syrse Fanatiek lid

    9 feb 2012
    1.157
    0
    0
    NULL
    NULL
    Het is weer herfst! En ik heb zin in soep, mmmm :D

    Maar ik maak soep eigenlijk heel graag zelf, dus als mensen lekker recepten hebben, dan hoor ik ze graag! :)
    Zo ben ik onder andere al heel lang op zoek naar een leuk pompoensoep recept.
     
  2. Blije Door

    Blije Door Actief lid

    10 apr 2011
    376
    1
    0
    Rotterdam
    Die heb ik wel voor je! Ben gek op pompoensoep. Maak altijd liters tegelijk en vries het in :)

    Heel simpel:

    2 grote flespompoenen
    2 uien
    2 tuinkruidenbouillon blokjes
    Chili poeder
    Peper

    Snij de ui en fruit deze in flink olijfolie in een soeppan. Snij de pompoen met schil en al in stukken en voeg deze bij de ui. Voeg de bouillonblokjes toe en 3 liter water. Deksel erop en laten koken/sudderen tot de pompoen zacht is.

    Met een staafmixer de pompoen pureren en daarna met een fijne zeef de schil eruit zeven. Zo behoud je de vitamines uit de schil maar hou je een mooie gladde soep over. Voor de pit naar smaak chili poeder en peper toevoegen. Lekker ciabatta met gezouten roomboter erbij, kleine salade en je hebt een super maaltijd !
     
  3. gebakje

    gebakje VIP lid

    15 dec 2010
    5.130
    0
    0
    Heerle (NB)
    Die klinkt heerlijk, ik ga van de week eens op jacht naar pompoenen.
     
  4. Arri

    Arri Fanatiek lid

    21 dec 2007
    2.566
    0
    0
    Broccolisoep!! Heerlijk!! Met rauwe ham of zalm. Heb hier mijn familie al behoorlijk mee verbaasd!

    Of verse tomatensoep. Uitje fruiten, knoflook erbij. 750 gram tomaten in partjes. 15 minuten 'bakken'. 500 ml water (of een liter, weet het niet meer), rundvleesbouillonblokje erbij. En klaar soepje. Scheutje kookroom bij de soep in je bord met verse basilicum... Heerlijk!! :)
     
  5. Islah

    Islah Niet meer actief

    Pompoensoep maak ik altijd met gember erin, is erg lekker.
     
  6. boonie

    boonie Actief lid

    9 mei 2011
    362
    0
    16
    NULL
    Noord-Holland
    Ik heb toevallig vanavond ook zelf soep gemaakt:
    indische pindasoep om precies te zijn.
    Als je het recept leest denk je jakkes, moet ik dat opeten :p, maar het smaakt echt heerlijk vind ik zelf.
    Het heeft dan wel niks met pompoenen te maken , maar mocht je toch interesse in het recept hebben, dan hoor ik het wel :)
     
  7. Napoleon

    Napoleon VIP lid

    19 jan 2009
    11.632
    0
    0
    Docente
    Pompoensoep maak ik regelmatig :D

    Meestal met gewone pompoenen

    je kan ook alles halveren natuurlijk, maar ik heb een groot gezin ;)

    2 pompoenen
    tuinkruidenbouillon of groentebouillon
    3 teentjes knoflook
    olijfolie
    2 uien
    zout peper
    halve kilo zoete aardappels
    beetje kaneel
    marsala

    En dan bij het serveren maak je nog een mengseltje van blauwe kaas en karnemelk
    of als je niet van blauwe kaas houdt creme fraiche en verse peterselie

    Hak de pompoen in blokjes, snipper de uien, snij de aardappels in blokjes.

    Kneus de knoflook onder je koksmes (wel ff het droge velletje eraf) en fruit deze in de olie in je soeppan. Na 2 minuten fruit je de uitjes mee. Als deze glazig zijn doe je de blokken pompoen in de pan en bak je deze ook in de pan. Wel even steeds roeren ;) Het meebakken haalt meer smaak naar boven. Je zou het ook even in de oven kunnen doen voor hetzelfde effect.
    Als de stukken pompoen licht gebakken zijn doe je 2 liter bouillon in de pan. en voeg de aardappels toe. Dan laat je het een poosje koken tot de aardappels en pompoen goed zacht zijn. Dan maak je alles fijn met de staafmixer. Breng het zover op smaak met zout, peper en kaneel.

    Voor serveren voeg je de marsala toe. Tijdens het serveren kan je een scheutje van het mengsel van blauwe kaas en karnemelk toevoegen. Of een lepel creme fraiche en strooi wat verse peterselie erover.
     
  8. Rnate

    Rnate Fanatiek lid

    10 jan 2010
    1.985
    0
    0
    maak hier vaak antilliaanse kippensoep, maak ik de buurt heel blij mee :p. Je moet ervan houden om de botten in de soep te houden..
     
  9. toetie

    toetie Fanatiek lid

    14 dec 2010
    2.310
    7
    38
    noord brabant
    brabantse prei soep hmmm
     
  10. ALeV84

    ALeV84 Fanatiek lid

    13 nov 2008
    2.358
    2
    38
    Linzen&groentensoep>>>

    1 kipfilet koken in een ruime hoeveelheid water

    1 grote ui fijnhakken en bakken (in grote soeppan) in 2 el olijfolie

    2 tomaten, in kleine stukken gehakt, erbij

    1 grote el tomatenpuree erbij

    1 glas oranje linzen erbij

    peper, gemalen rode peper en zout

    kookwater (waarin je kipfilet heb gekookt) erbij

    koken totdat de linzen uiteenvallen

    2 grote aardappels plus 2 wortels, in grote stukken gehakt, erbij

    wanneer de aardappels en wortels gaar zijn, doe je een paar broccolitakjes erbij en eventueel doperwten

    dit pureren met een staafmixer

    als laatste doe je de kipfilet, in fijne stukjes gesneden, erbij en kook je het nog eventjes op laag vuur
     
  11. bernadet26

    bernadet26 Fanatiek lid

    28 sep 2009
    1.335
    1
    36
    winkel medewerkster
    Jjjaaaa de pinda soep. Ooo deel dat recept met ons!
    Jaren geleden een paar keer gegeten en vind hem super lekker.
    Nooit maar aan gedacht en nu lees ik het hier.
    You make my day ( night in dit geval gezien het tijdstip Haha)
     
  12. cindybaby71

    cindybaby71 Niet meer actief

    Heeft iemand misschien een recept voor bamisoep?
    Heb ik ooit eens gegeten bij mijn buurvrouw.
     
  13. IS88

    IS88 Fanatiek lid

    8 jul 2012
    1.133
    1
    38
    NULL
    NULL
    Ik heb recepten voor pompoen, broccoli en
    Bloemkool soep. Zit
    Nu op tel dus zal later kijken of ik ze kan plaatsen...
     
  14. puna

    puna Bekend lid

    23 feb 2011
    517
    0
    0
    werkzoekende
    Krimpen
    Courgettesoep

    2 liter groente bouillon maken
    1 kg courgettes in blokjes snijden
    1 versnipperde ui
    1 prei in ringen gesneden
    voor 4 personen aardappels in blokjes erbij
    peper en paprikapoeder

    koken tot alles zacht is en dan pureren. Zelf gemaakte croutons erdoor en smullen maar
     
  15. mamavan5bengels

    mamavan5bengels Fanatiek lid

    21 nov 2010
    3.051
    2
    0
    Zelfstandige
    Amersfoort
    Ja die heb ik, wij eten regelmatig bamisoep!
     
  16. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Deze is zó lekker!
    Recepten soep - Soep recept voor - Betsy's Chinese tomatensoep

    Ingrediënten
    <ul class="tabel">1 liter water
    1 liter tomatensap
    Vlees: of 2 kippenpoten of 2 kipfilets of 300 gr. gehakt in balletjes
    2 kippenbouillonblokjes
    1 ui
    2 tenen knoflook
    6 el suiker
    4 el ketjap (manis)
    2 el azijn
    1 borrellepeltje sambal
    1 borrellepeltje djahe (gemberpoeder)
    1 borrellepeltje sereh (citroengras)
    2 el maïzena
    Handje vol mihoen

    </ul> Bereiding:
    <ul class="tabel">Als je van de originele Chinese tomatensoep houdt, is dit recept is echt de moeite waard
    Breng 1 liter water met het vlees, bouillonblokjes, ui, en knoflook aan de kook en laat dit dan 1 tot 2 uur pruttelen (tot vlees gaar is)
    Haal alle ingrediënten uit de bouillon
    Voeg 1 liter tomatensap toe en breng aan de kook
    Zet het vlees gesneden in een apart schaaltje
    Maak in een ander schaaltje een prutje van: suiker, ketjap, azijn, sambal, dajahe en sereh
    Roer dit prutje en voeg dit aan de tomatenbouillon toe
    Roer de maizena door een kopje koud water, roer dit tot een gladde massa en voeg dit aan de soep toe (binden)
    Voeg de mihoen toe
    Laat alles 20 minuten zachtjes doorkoken
    Vlees toevoegen
    2e dag nog lekkerder
    </ul>
     
  17. Islah

    Islah Niet meer actief

    Harira is ook erg lekker, dat is een Marokkaanse gebonden maaltijdsoep (kan ook vegetarisch) met o.a kikkererwten en linzen, tomaat, diverse kruiden en vermicelli.
     
  18. cindybaby71

    cindybaby71 Niet meer actief


    Enne ik wacht met smart:D
     
  19. nanette77

    nanette77 VIP lid

    11 jan 2009
    10.817
    545
    113
    Vrouw
    ik ben ook dol op soep..
    Tip is de soepbijbel.
    echt een geweldig boek als je van verschillende soepen houdt.

    Beetje saai, maar in de winter is mosterdsoep toch wel mijn favo!
     
  20. boonie

    boonie Actief lid

    9 mei 2011
    362
    0
    16
    NULL
    Noord-Holland
    Komt ie dan :D het is voor 2 personen

    1 ui
    1 knoflookteentje
    2 aardappelen
    1 el zonnebloem olie
    250 g gesneden prei
    0,5 l groentebouillon
    5 el pindakaas
    1 tl ketjap manis
    1 a 2 tl sambal oelek
    Zout, peper

    Snipper de gepelde ui en knoflook.
    Snijd de geschilde en gewassen aardappelen in blokjes van ca 1 cm.
    Verhit de olie in de pan en bak de ui en knoflook ca 1 minuut. Voeg de prei toe en bak die ca 2 minuten mee.
    Schenk de bouillon in de pan en voeg de aardappelblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep zachtjes 10 minuten koken tot de aardappels gaar zijn.
    Roer de pindakaas en de ketjap door de soep en breng hem op smaak met sambal, zout en peper.

    Eet smakelijk :D
     

Deel Deze Pagina