Omdat ik het zelf vergeten was, heb ik vanochtend onderweg naar mijn werk mijn vriend gebeld of hij nog even gehakt uit de vriezer wilde halen.. Kom ik net thuis en zie ik dus dat die droeftoeter het wel uit de vriezer gehaald heeft, maar vervolgens OP het aanrecht heeft gezet i.p.v. in de koelkast. Daar heeft het dus de afgelopen 10 uur staan ontdooien.. Zouden jullie dit nog eten? (als je 10 weken zwanger was..)
Toen je aankwam was het al helemaal ontdooid? Ik laat vaak als ik weg ga 's ochtends het vlees op een bordje in de keuken staan ipv op het aanrecht, omdat het anders nog niet helemaal ontdooid is als ik terug kom. Als het bijna ontdooid is zat ik het meestal in de vriezer. Hoe is de kleur van het gehakt? Hoe ruikt het? Als het net pas is ontdooid (helemaal) en de kleur is goed en het ruikt goed kan je het gewoon eten hoor! Kan echt geen kwaad voor je zwangerschap. (en ik ben best voorzichtig geweest 40 weken lang!)
Ja het is helemaal ontdooid.. Het ziet er nog best goed uit, maar ik vind het echt wel tricky hoor. Jij zou het dus gewoon eten nadat het 10 uur buiten de koelkast had gestaan?
Op de site van het voedingscentrum staat het volgende: Voor het ontdooien is het volgende belangrijk: Ontdooi bevroren producten in de koelkast, op een afgedekt bord of in een afgedekte schaal. Laat ze niet ontdooien op het aanrecht, op de verwarming of in warm water. Zo krijgen bacteriën geen kans en blijft het vlees lekker sappig.
Ik zou het gewoon eten hoor. Als het nu 35 graden was oke dan niet maar zolang het goed ruikt zou ik het gewoon eten
Ik kan gewoon niet begrijpen hoe je bedenkt vlees 10 uur lang buiten de koelkast te laten staan??? Ik heb hem net gebeld en gevraagd nieuw gehakt mee te nemen. Ik durf het niet aan.
Ja hoor zou ik gewoon nog opeten, ik ontdooi het op deze manier altijd, in de koelkast gaat het zo langzaam.
ik zou dat ook gewoon opeten.. als ik het in de koelkast laat ontdooien duurt het me veel te lang. Zet het altijd op het aanrecht of op ontdooi stand in de magnetron.
Dan was het nooit nu al ontdooit geweest dus had je het alsnog moeten laten ontdooien. Zoals iemand al zei, als het 35 graden buiten is dan begrijp ik je angst maar kom op zeg, dit kan je makkelijk eten. En geloof me ( dit kunnen vele hier op zp beamen ) ik ben echt heel strikt met eten wat uit de vriezer komt of wat over de datum is.
Na 10 uur boven 0 is het echt wel ontdooid hoor. Ik doe het zelf altijd zo! Misschien ben ik nu te voorzichtig, maar liever een beetje gehakt weggooien dan een voedselvergiftiging oplopen. Ik hou me maar aan wat het voedingscentrum zegt..
Ik ontdooi vlees altijd op het aanrecht. In de koelkast is het bij ons na 24 uur nog niet eens ontdooit (koelkast staat te koud, maar krijg hem niet fatsoenlijk ingesteld). Nog nooit ziek van geworden.
Wij eten smiddags altijd warm, ik haal het er de avond daarvoor laat uit de vriezer en zet het op het aanrecht. Als ik het bv smorgens uit de vriezer haal voor de volgende dag, zet ik het eerst ff in de koelkast en savonds laat eruit. In de koelkast ontdooien vind ik ook geen succes.
Ook altijd op het aanrecht, vroeger bij mn ouders ook al en nog nooit ziek geworden. Ook nu in mijn zwangerschap doe ik het nog steeds zo en dan staat het ook wel eens zo lang (niet in de zomer natuurlijk) en ik functioneer nog steeds. Maar durf je het niet aan, dan niet doen, dan ga je er alleen maar steeds aan denken. En dan heb je ook nog dat de een gevoeliger zal zijn dan de ander op zulke dingen en dus ziek wordt.
Echt zonde om gewoon goed eten weg te gooien....Begrijp best dat je voorzichtig bent maar dit gaat echt nergens over. Ik laat altijd dingen op het aanrecht ontdooien, en ja dat eten de kinderen ook, en ja ook toen ik zwanger was, en nee, we zijn nooit ziek geworden. Zolang je het niet rauw eet kan er echt niets gebeuren.